Werkhouding bij kleuters : toegepast in de klas en thuis
Kaat Timmerman
Nicolas J. Long (Auteur), Mary M. Wood (Auteur), Frank A. Fecser (Auteur), Signe Whitson (Auteur)
Beschikbaarheid | Uitgave | Plaats in de bib |
---|---|---|
Uitgeleend
|
LannooCampus, 2022 |
VERDIEPING 4 : BLAUWE TOREN : SOCIALE WETENSCHAPPEN : Kast 2-3 323 LONG |
31/12/2010
Heel wat scholen, leerkrachten, opvoeders en ouders worden geconfronteerd met leerlingen die in een crisissituatie zitten. Gepast reageren is hier vaak de boodschap. Het 'hoe' is veelal niet gemakkelijk. Praten met kinderen en jongeren in crisissituaties wil via de therapeutische verbale interventiemethode, de zogenaamde LSCI of de 'Life Space Crisis Intervention', een adequaat hulpmiddel zijn om kinderen en jongeren die in een crisissituatie terechtkomen op een professionele manier bij te staan. De auteurs doen dit aan de hand van de zes LSCI-fasen, met name: ontladen van de emotie, het opbouwen van de tijdslijn, inzicht in de situatie krijgen en het zoeken naar mogelijke oplossingen, nieuwe vaardigheden leren en transfer van het leren. Het uiteindelijke doel is reïntegratie in de groep. Indien de verschillende fasen van het LSCI worden gevolgd, worden alle voorwaarden geschapen om de jongere tot zelfregulerend gedrag te brengen.
In het eerste deel van dit boek bespreken de auteurs uitgebreid de verschillende aspecten van een conflictcyclus. Zo worden onder meer de verschillende oorzaken die een crisis kunnen veroorzaken besproken, maar ook een aantal vragen die je moet beantwoorden vooraleer je aan LSCI begint. In het tweede deel wordt de LSCI volledig uit de doeken gedaan. De verschillende fasen worden hier uitgebreid besproken, net als de hulpverleningsmethodiek en mogelijke valkuilen. In het derde deel ten slotte bespreken de auteurs hoe het proces concreet kan worden aangewend bij zelfdestructief gedrag. Volgens de auteurs is het belangrijk dat de lezer leert hoe de crisis praktisch kan worden aangepakt, hoe de jongeren zelf een beter inzicht krijgen in de crisis en wat de uiteindelijke oplossing(en) van de crisis kunnen zijn. Dit hele proces illustreren de auteurs met tal van concrete voorbeelden. Het boek wordt besloten met een degelijke literatuurlijst, een auteursindex en een trefwoordenindex. [Karl Baert]
Bookarang
Een nieuwe editie* van ‘Praten met kinderen en jongeren in crisissituaties’. LSCI (Life Space Crisis Intervention), een therapeutische, verbale interventiemethodiek voor kinderen en jongeren in crisis, levert een methodiek om gericht met intense emotie om te gaan, de relatie op te bouwen en het zelfdestructief gedrag te doen stoppen. Daarbij is er aandacht voor de basisbeginselen van LCSI, verschillende vormen van interventie en hoe de methodiek is toe te passen bij verschillende leeftijdsgroepen. Helder en informatief geschreven. Met zwart-wit illustraties. Geschikt voor studenten en professionals in (ortho)pedagogiek, hulpverlening, welzijnswerk en psychologie. N.J. Long (1929-2022) was een auteur en psycholoog. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Campus handboek'.
Laat hieronder weten op welk e-mailadres je een bericht wil krijgen als dit item beschikbaar is. Dit is geen reservering. Je krijgt geen voorrang om dit item te lenen.
Je gaat akkoord dat we je een mail sturen om je aanvraag te bevestigen en je te verwittigen wanneer jouw artikel binnen is. Deze mails zijn eenmalig. Je kan je toestemming op elk moment intrekken via de link in de bevestigingsmail.