Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

621 Resultaten

Sorteren op
Boek

Iep!

Joke van Leeuwen (Auteur)

Warre vindt een wezen dat lijkt op een vogel en op een meisje; hij neemt haar mee naar huis. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Querido (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het lammetje dat een varken is

Pim Lammers (Auteur), Milja Praagman (Illustrator)

Alle schapen grazen altijd in de schapenwei. Maar één schaapje wil alleen maar door de modder rollen, zoals de varkens. De boer vertrouwt het niet en brengt het schaapje naar de dokter. Die ontdekt iets heel bijzonders. Prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2017)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Spookje Spartacus

Guido Van Genechten (Auteur)

Spookje Spartactus is een bijzonder spookje. Op de spookschool moet hij leren een écht spook te worden. Hij doet zijn best, maar het wil maar niet lukken. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De jongen in de jurk

David Walliams (Auteur), Quentin Blake (Illustrator), Janneke Blankevoort (Vertaler)

Dennis (12) houdt van voetballen, maar ook van mooie dameskleding. Hij raakt bevriend met de mooie Lisa. Ze stelt voor dat Dennis verkleed als meisje met haar mee naar school gaat. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever

Gottmer/Becht (2009)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De duif die niet kon duiken

Edward van de Vendel (Auteur), Alain Verster (Illustrator)

Onder gejuich van vaders en moeders duiken de jonge duiven vanuit de dakgoot naar beneden om eten te zoeken. De duif Telemark heeft nog nooit gedoken en wacht zenuwachtig zijn beurt af.

Uitgever

De Eenhoorn (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

George

Alex Gino (Auteur), Carla Hazewindus (Vertaler)

George (10) voelt zich van binnen een meisje en houdt dit voor iedereen geheim. George wil graag de hoofdrol spelen in een toneelstuk op school, maar die rol is voor een meisje. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Kluitman (copyright 2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket

John Boyne (Auteur), Oliver Jeffers (Illustrator), Elinor Fuchs (Vertaler)

Barnaby, de jongste zoon van de familie Brocket, is heel anders dan de andere kinderen. Hij loopt niet, hij zweeft. Hij doet heel erg zijn best zich aan te passen aan zijn saaie, alledaagse familie, maar slaagt er niet in. Dan is zijn moeder hem zo zat, dat ze hem wegstuurt.

Uitgever

Boekerij (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mevrouw Wervelwind

Rindert Kromhout (Auteur), Jan Jutte (Illustrator)

In het kleine dorp gaat alles jaar in jaar uit hetzelfde. Tot er op een dag een vreemde auto het dorp binnenrijdt. Mevrouw Wervelwind stapt uit en zet het dorpsleven op zijn kop! Een frisse wind doet wonderen…

Uitgever

Leopold (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wat niemand ziet

Martijn Niemeijer (Auteur)

Omdat ze thuis geen aandacht krijgt, dwaalt Ros (ca. 10) na school door de stad. Daar bouwt ze afvaltuintjes. Dan ontdekt ze dat iemand iets aan haar tuintjes toevoegt. Iemand ziet haar! Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Leopold (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De mooiste vis van de zee

Marcus Pfister (Auteur), Nannie Kuiper (Vertaler)

Omdat de mooiste vis van de zee al zijn schatten voor zichzelf wil houden, vinden de andere vissen hem niet aardig. Hardkartonnen prentenboek met waterverfillustraties waarop glitterende hologrammen zijn aangebracht. Vanaf ca. 2 jaar.

Boek

Zondag, maandag, sterrendag

Anna Woltz (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Nora is uitvinder. Haar buurjongen Sep weet veel over sterren. Maar hij durft geen spreekbeurt te geven. Kan Nora iets uitvinden om Sep te helpen? Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Mijn moeder is een gorilla (en wat dan nog)

Frida Nilsson (Auteur), Femke Muller (Vertaler), Martijn van der Linden (Illustrator)

Jonna (9, ik-persoon) woont al heel lang in een kindertehuis. Tot ze op een dag, tot haar grote schrik, wordt geadopteerd door een gorilla. Haar nieuwe huis is een leegstaande fabriek waar Gorilla een ijzerhandel heeft. Is het eigenlijk wel zo erg om Gorilla als moeder te hebben? Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Wonder

R.J. Palacio (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

August Pullman heeft een ernstige gezichtsafwijking. Op zijn tiende gaat hij voor het eerst naar een gewone school, waar hij meteen gepest wordt. Maar Auggie geeft de moed niet op en probeert zijn klasgenoten ervan te overtuigen dat hij net als hen is, ondanks zijn afwijkende uiterlijk

Boek

Julian is een zeemeermin

Jessica Love (Auteur), Loes Randazzo (Vertaler)

Julian raakt helemaal betoverd als hij drie zeemeerminnen op straat ziet lopen. Vanaf dat moment weet hij wat hij wil worden: een zeemeermin! Als hij thuiskomt, gaat Julian zich meteen verkleden. Maar wat vindt zijn oma er eigenlijk van? Oblong prentenboek met uitbundige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Randazzo (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik praat als een rivier

Jordan Scott (Auteur), Sydney Smith (Illustrator), Edward van de Vendel (Vertaler)

Een jongen voelt zich buitengesloten omdat de woorden nooit goed uit zijn mond komen. Na een slechte woordendag, neemt zijn vader hem mee de natuur in. Zijn vader zegt dat de jongen praat als de rivier, zoals het water dat borrelt, raast en suist. Prentenboek met bijzondere, sfeervolle schilderingen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mot en de metaalvissers

Sanne Rooseboom (Auteur), Sophie Pluim (Illustrator)

Mot (11) koopt een magneet en vist een kleine duikboot uit het water, waarna ze in een avontuur belandt en kleurrijke figuren ontmoet. Met kleurenillustraties. Vanaf 10 jaar.

Uitgever

Clavis (2022)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Rikki

Guido Van Genechten (Auteur)

Konijn Rikki is anders dan de andere konijnen: zijn rechteroor hangt naar beneden. Prentenboek met paginagrote illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2023)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Rikki en zijn vriendjes

Guido Van Genechten (Auteur)

Rikki zorgt ervoor dat een konijntje, dat er anders uitziet dan de andere, toch met hun spelletjes mag meedoen. Prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Held op sokken

Bette Westera (Auteur), Thé Tjong-Khing (Illustrator)

Op een middeleeuws kasteel hebben alle ridders baarden, behalve één. Wanneer de andere ridders op pad gaan om draken te doden of prinsessen te redden, blijft de ridder zonder baard thuis om de harnassen te poetsen en drakengehakt te maken. Wanneer een jonkvrouw op bezoek komt op het kasteel, bekvechten de ridders over wie de grootste held is. Boek op rijm.

Uitgever

Gottmer (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar