Een vader verwelkomt zijn pasgeboren zoon en geeft hem een rondleiding over de wereld. Hij vertelt over de aarde, de planeten, over land, zee en lucht, over het menselijk lichaam, mens en dier, en tijd. Prentenboek met intens gekleurde tekeningen met humoristische details. Vanaf ca. 4 jaar.
Waarom is het 's nachts donker en overdag licht? Is het koud of warm op de maan? Prentenboek met informatie over de aarde, zon en maan met knutseltip, quiz en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Hoe zijn de aarde, de zon en de maan ontstaan? En hoe kwam de mens op de aarde? Al dit soort vragen worden beantwoord met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Hoe ziet de aarde er vanbinnen uit? Lees over o.a. de dieren, grondlagen, grotten, geisers en vulkanen. Met grote kleurenfoto's en kleine stripachtige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.
Zes astronauten in de ruimte merken dat ze ondanks de afstand een hele sterke band met de aarde hebben. Zeker als hun het overlijdingsbericht van de moeder van een van de astronauten bereikt.
Hoe komt het dat er dag en nacht is en welke planeten zijn er? Prentenboek met informatie over sterren en planeten, versjes, opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Wat gebeurt er met afval dat jij in de prullenbak gooit? En hoe lang duurt het voordat afval is vergaan? Lees van alles over afval, ook over het verminderen en hergebruik. Informatie via gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.
De sterrenkundige doet onderzoek in de ruimte. Ze gebruikt telescopen en computers. Soms reist ze naar een sterrenwacht hoog in de bergen. Daar kan ze de sterren en planeten nog beter zien! Met doetips en quiz. Prentenboek met ook paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Nadat Adam de hele wereld in de afvoerpijp heeft geveegd, tekent hij een betere wereld. Maar het valt niet mee om de wereld te veranderen. Met veel kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Zes astronauten in de ruimte merken dat ze ondanks de afstand een hele sterke band met de aarde hebben. Zeker als hun het overlijdensbericht van de moeder van een van de astronauten bereikt.
Bekijk samen met de Kleine Astronauten vanuit een raket onze mooie, maar kwetsbare planeet. Op een wereldbol zie je alle werelddelen en landen liggen. Met veel weetjes over de aarde, de natuur en milieuproblemen als de plastic soep. Met grrote kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Kleurenfoto's vanuit de lucht genomen van speciale plekken in allerlei landen, zoals van tapijten in Marokko en een schoolplein in de Verenigde Staten. Voorzien van korte teksten. Vanaf ca. 12 jaar.
Beschrijving van de oerlandschappen van de aarde aan de hand van onderzoek naar fossielen uit verschillende tijdvakken, waaronder het pleistoceen, het paleoceen en het ediacarium.
Wist je dat diamanten zich honderdzestig kilometer onder het aardoppervlak vormen? En dat meer dan de helft van alle planten en dieren in het regenwoud leven? Leer van alles over onze wonderlijke planeet. Vanaf ca. 9 jaar. Met kleurenfoto’s en -illustraties.
Kan je eitjes bakken op een vulkaan? Staan er zandkastelen in de woestijn? Op tien vragen over de aarde en diverse leefgebieden wordt een fantasievol antwoord gegeven, maar ook het echte verhaal verteld. Hardkartonnen prentenboek met gestileerde kleurenillustraties. Om o.a. samen met kinderen over te praten. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Wat zou een buitenaards wezen over onze planeet moeten weten? Quinn laat onze aarde zien met al haar landschappen, dieren en bewoners. Quinn roept kinderen ook op om goed voor de aarde te zorgen. Met paginagrote gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Ontdek welke leefgebieden er allemaal op aarde zijn, welke dieren en planten er leven en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Waardoor worden ze bedreigd en hoe kunnen we ze beschermen? Met grote indrukwekkende kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Begin jaren veertig van de twintigste eeuw. Onderzoeker Marie Tharp werkt aan gedetailleerde kaarten van de oceaanbodem. En dan doet ze een ontdekking: de centrale kloof op de Mid-Atlantische Rug buldert en trilt, en is het epicentrum van veel aardbevingen. Kan ze hiermee eindelijk de eeuwenoude theorie bewijzen dat de continenten op aarde … bewegen?