Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

5766 Resultaten

Sorteren op
Boek

De beer naar Wammerswald

Stefan Boonen (Auteur), Tom Schoonooghe (Illustrator)

Jakob (10) is in dienst van de firma Tweeboom, waar ze zorgen voor dieren met problemen. Als directeur Salto na een ongeluk in het ziekenhuis belandt, krijgt Jakob de opdracht om een beer naar het Wammerse woud terug te brengen. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Van Halewyck (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Fluit zoals je bent

Edward van de Vendel (Samensteller), Carll Cneut (Illustrator)

Deze bundel bevat een selectie van Nederlandstalige dierengedichten. Poëzie over honden en katten, vogels, vissen en kevers, kortom over alles wat zwemt, vliegt of kruipt. Natuurlijk gaan de meeste gedichten ook een beetje over het dier dat mens heet.

Genre
Uitgever

De Eenhoorn (2011)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mag je haaien aaien?

Katrijn De Wit (Auteur), Inge Rylant (Illustrator), Laura Bergans (Designer)

Waarom hebben kippen een kam op hun kop? Bestaan er omaslangen? Op tien vragen over dieren wordt een fantasievol antwoord gegeven, maar ook het echte verhaal. Hardkartonnen prentenboek met gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Uitgever

Van Halewyck (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De paardenfluisteraar

Nicholas Evans (Auteur), Irving Pardoen (Vertaler)

Nadat een Amerikaans meisje en haar paard bij een ongeluk ernstig gewond zijn geraakt, roept haar moeder de hulp in van de eigenaar van een paardenkliniek.

Uitgever

De Boekerij (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Charlotte's web

E.B. White (Auteur)

De vriendschap tussen een klein meisje, haar varken en de spin, die het varken het leven redt. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Wat voor dier zie je hier?

Elle van Lieshout (Auteur), Erik van Os (Illustrator)

Je ziet een oog. Je ziet een bek. Wat voor dier zou dat zijn? Samenleesboekje voor kleuters om in aanraking te komen met woorden en letters. AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

Pinguïnpost

Karla Stoefs (Auteur), Harmen van Straaten (Illustrator)

De vader van Tuur (9) is bioloog. Sinds Tuurs moeder is overleden, woont hij samen met zijn vader in een appartement in de dierentuin. Tuur mist zijn mama erg, maar hij maakt nieuwe vrienden. Dan blijkt dat de dierentuin dreigt te verdwijnen. Kan Tuur ervoor zorgen dat er meer geld wordt verdiend? Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Dinosaurussen

Jozua Douglas (Auteur), Barbara Van Rheenen (Illustrator)

Leer van alles over dinosaurussen. Hoeveel soorten waren er? Hoe zagen ze eruit? Prentenboek met een liedje, knutseltip, stripverhaal en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Clavis (2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het dikke boek van alle bijzondere dieren

Ben Hoare (Auteur), Daniel Long (Illustrator), Angela Rizza (Illustrator), Daniela Terrazzini (Illustrator), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

Wist je dat het zweet van nijlpaarden roze is? En dat panda's dol zijn op bamboe? Verhalen en leuke weetjes over ruim honderd diersoorten, van klein naar groot. Met van elk dier een grote kleurenfoto en een kleine illustratie. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Uitgever

Lannoo (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Laat een boodschap achter in het zand

Bibi Dumon Tak (Auteur), Annemarie Van Haeringen (Illustrator)

In dit boek zijn alleen de evenhoevigen welkom. Evenhoevigen: dat zijn dieren met twee of vier tenen, zoals de dikdik, de Kaapse buffel en de giraffe die hebben. Helaas wordt de tapir en de zebra daarom de toegang geweigerd. Bibi Dumon Tak bedient zich van een nieuw genre om haar kennis met de lezer te delen. Ze schrijft in deze bundel niet langer de waarheid in verhalen, maar de waarheid in gedichten.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Enkel raadpleegbaar
Boek

Kaatje in het bos

Liesbet Slegers (Auteur)

In de herfst gaat Kaatje samen met mama en papa naar het bos. Daar is veel te zien en te doen. Prentenboek met eenvoudige felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.

Uitgever

Clavis (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het dikke bosboek

Mack (Auteur)

Wat voor soorten bomen en bossen zijn er? En wat voor dieren leven er? Allerlei weetjes over het bos, met ook aandacht voor de seizoenen, kleurenfoto's, stripachtige tekeningen en interactieve vragen. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

Het jungleboek

Rudyard Kipling (Auteur), Robert Ingpen (Illustrator), Ernst van Altena (Vertaler)

Bundel met verhalen over mensenkind Mowgli, die in de jungle van India wordt opgevoed door wolven, aangevuld met verhalen over andere wilde dieren zoals zeerobben, olifanten en een mangoeste. Vanaf ca. 11 jaar.

Boek

Ik wil mijn hoed terug

Jon Klassen (Auteur), J.H. Gever (Vertaler)

Een beer is zijn hoed kwijt. Hij vraagt de andere dieren of zij hem gezien hebben. Maar niemand weet waar de hoed is. Of toch wel?

Uitgever

Gottmer (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De gruffalo

Julia Donaldson (Auteur), Axel Scheffler (Illustrator), L.M. Niskos (Vertaler)

Een muis schrikt zijn belagers af door een afschrikwekkend fantasiedier als vriend te verzinnen. Prentenboek met nai͏̈eve tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2022)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vissen redden

Annelies Verbeke (Auteur)

Om haar verbroken relatie te vergeten gooit een jonge vrouw zich in de zorg voor de visstand.

Genre
Uitgever

De Geus (© 2009)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Ssst! De tijger slaapt

Britta Teckentrup (Auteur)

De tijger ligt te slapen. Kikker, Vos en de andere dieren willen er langs, maar ze willen de tijger niet wakker maken. Ze hebben veel ballonnen bij zich. Misschien dat het daarmee lukt? Prentenboek met grappige, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (© 2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

We hebben er een geitje bij!

Marjet Huiberts (Auteur), Iris Deppe (Illustrator)

Mik haast zich naar de kinderboerderij, want er is een geitje geboren. Eerst komt hij langs de koe, het paard, de kip en andere dieren, die ook allemaal het geitje willen bewonderen. Prentenboek met frisse kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Gottmer (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Naar de dierentuin

Reina Ollivier (Auteur), Madeleine van der Raad (Illustrator)

Welke dieren zijn er te zien in de dierentuin, wat eten ze, hoe leven ze, wat voor werk doen de dierenverzorgers: je leert het allemaal in dit boek. Bevat een korte strip, een knutselidee en een miniquiz. Voor kleuters vanaf 4 jaar.

Boek

Aap leest een letter

Isabelle Gielen (Auteur), Jan Van Lierde (Illustrator)

In korte verhaaltjes maak je kennis met alle letters van het alfabet. En ook met tweeklanken als eu, oe en ng. Bij elke letter hoort een grote fantasievolle kleurenillustratie. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

Baeckens (2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar