Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

6231 Resultaten

Sorteren op
Boek

Het woud van de pygmeeën

Isabel Allende (Auteur)

De vijftienjarige Alex gaat samen met zijn oma, een reisboekenschrijfster, op avontuur in Afrika. Vanaf ca. 14 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Magazijn
Boek

Robinson Crusoe

Daniel Defoe (Auteur)

Het verhaal van een schipbreukeling die zich achtentwintig jaar lang in leven hield op een onbewoond eiland voor de Zuidamerikaanse kust.

Boek

Schateiland

Robert Louis Stevenson (Auteur), George Roux (Illustrator), Yge Foppema (Vertaler), Lev Mordegaai (Vertaler)

Jim Hawkins raakt onder de indruk van de verhalen van een oude zeekapitein die in de herberg van zijn ouders verblijft. Als de man overlijdt, vindt Jim in zijn bezittingen een schatkaart. Met enkele vrienden gaat hij op zoek naar de schat. Klassieker in een ruim geïllustreerde editie.

Uitgever

Bijleveld (2016)

Taal
Doelgroep
Magazijn
Boek

Het rijk van de gouden draak

Isabel Allende (Auteur)

De 15-jarige Alex gaat samen met zijn oma, een reisboekenschrijfster, zijn vriendinnetje en twee fotografen op expeditie naar een ongerept boeddhistisch koninkrijkje in de Himalaya. Vanaf ca. 14 jaar.

Boek

Roofdier

Wilbur Smith (Auteur), Tom Cain (Medewerker)

De vrouw van Hector Cross is vermoord, zijn bedrijf verwoest, het is tijd voor wraak. Cross schuwt geweld niet, maar deze keer heeft hij een tegenstander die zowel gevaarlijk als uitgekookt is.

Uitgever

Xander (2016)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De brandende brug

John Flanagan (Auteur)

Will is de leerling van Halt, een van de Grijze Jagers, die het koninkrijk Araluen beschermen tegen het rijk van de boosaardige Morgarath. Als er oorlog uit dreigt te breken, komt Will, samen met zijn vriend Arnaut en het meisje Evanlyn, voor een schijnbaar onmogelijke opdracht te staan.

Genre
Uitgever

Gottmer (2009)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kleine Nicolaas

René Goscinny (Auteur), Jean-Jacques Sempé (Illustrator)

De kleine Nicolaas denkt braaf te zijn, maar zijn daden pakken meestal verkeerd uit. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Atlas (2005)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek
Boek

20000 mijlen onder zee

Jules Verne (Auteur)

Bij een schipbreuk wordt een aantal wetenschappers gevangengenomen door de geheimzinnige kapitein Nemo in zijn onderzeeboot.

Boek

Het beleg van Macindaw

John Flanagan (Auteur)

Zesde deel in de reeks "De Grijze Jager". Wills eerste opdracht als volwaardige Grijze Jager vindt plaats in het Hoge Noorden, dat volgens de plaatselijke bevolking geteisterd wordt door duistere krachten. De nuchtere Will, die niet in magie gelooft, gaat op onderzoek uit en ontdekt dat de strijdlustige Scoti, een woest en veroveringsgezind volk, een invasie voorbereidt. De tijd dringt.

Genre
Uitgever

Gottmer (2009)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ark angel

Anthony Horowitz (Auteur)

Alex Rider neemt het op tegen een groep eco-terroristen en moet een gevecht op leven en dood leveren in een ruimtehotel hoog boven de aarde. Vanaf ca. 13 jaar.

Genre
Uitgever

Facet (2007)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Sint-Preventia in de gloria

Mark Tijsmans (Auteur)

Wiet Waterlanders (11) en zijn vrienden proberen een verdwenen toneelstuk van Shakespeare te vinden. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever

Manteau (2009)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Halt in gevaar

John Flanagan (Auteur), Laurent Corneille (Vertaler)

Negende deel in de reeks "De Grijze Jager". Will, Halt en Arnaut hebben de sekte van Tennyson en zijn volgelingen in Clonmel opgerold. Maar Tennyson zelf is ontsnapt en uit het land gevlucht om elders nieuwe volgelingen te zoeken. Tijdens de achtervolging raakt Halt gewond door een pijl. Het lijkt niet ernstig, maar algauw blijkt dat er gif op de pijl zat. Kan Halt nog gered worden?

Genre
Uitgever

Gottmer (2020)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vier muizen in het wilde westen

Geronimo Stilton (Auteur), Lorenzo Chiavini (Illustrator), Roberto Ronchi (Illustrator)

Samen met zijn familie gaat de muis Geronimo Stilton naar Cactus City in het Wilde Westen van Amerika. De stad wordt bedreigd door de Zwarte Schietmuizen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De mysterieuze mummie

Geronimo Stilton (Auteur), Roberto Ronchi (Illustrator), Christian Aliprandi (Illustrator), Davide Turotti (Illustrator)

De muis Geronimo (ik-figuur) wordt om hulp gevraagd. De mummie uit de gouden sarcofaag in het Egyptisch Museum zit de bezoekers achterna. Geronimo gaat op onderzoek uit. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vals

Mel Wallis de Vries (Auteur)

Vier vriendinnen uit de eindexamenklas zijn op kerstvakantie in de Ardennen en raken ingesneeuwd. Na een ruzie verdwijnt er een van hen.

Genre
Uitgever

De Fontein (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Harry Potter en de relieken van de dood

J.K. Rowling (Auteur)

Harry krijgt de zware taak om de resterende Gruzielementen van Voldemort op te sporen en te vernietigen. De Relieken van de Dood spelen hierbij een belangrijke rol. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

De Harmonie (2016)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Elvis de draak en de voorlaatste dronzel

Stefan Boonen (Auteur), Bart Schoofs (Illustrator)

De oom van Elvis woont op een eilandje heel ver weg. Elvis (10) gaat hem opzoeken en beleeft op zijn reis allerlei spannende avonturen met dronzels en grijze wezens. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Fantasia. IV, Het drakenei

Geronimo Stilton (Auteur), Danilo Barozzi (Illustrator), Silvia Bigolin (Illustrator), Giuseppe Guindani (Illustrator), Loes Randazzo (Vertaler)

In Fantasia is het laatste drakenei gestolen. Nu dreigen de draken uit te sterven. Geronimo Stilton (ik-figuur) wordt gehaald om te helpen zoeken naar het ei. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Fantasia. V

Geronimo Stilton (Auteur), Danilo Barozzi (Illustrator), Silvia Bigolin (Illustrator), Gabo Leon Bernstein (Illustrator), Loes Randazzo (Vertaler)

Het mythische rijk Fantasia verkeert in gevaar en Geronimo Stilton moet tot het uiterste gaan om het van de ondergang te redden. De Vuurvulkaan is ontwaakt en de bossen en wouden worden op mysterieuze wijze opgeslokt door diepe afgronden. Bovendien is Gaja, de fee van de Aarde en de zus van Florina, ontvoerd.

Boek

Blinker en de Blixvaten

Marc de Bel (Auteur)

Blinker moet zonder zijn vriendin Nelle met zijn familie op vakantie. Zijn vader komt in de problemen als hij een vat met giftig afval vindt. Filmeditie met promotiedvd en foto's uit de film. Vanaf ca. 11 jaar.

Uitgever

Manteau (2008)

Taal
Onderwerp
Serie

Blinker (4)

Doelgroep
Beschikbaar