Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

1245 Resultaten

Sorteren op
Boek

Een Noorse winternacht

Karen Swan (Auteur), Ireen Niessen (Vertaler)

Influencers Bo Loxley en haar partner Zac reizen naar Noorwegen om daar de kerst door te brengen. Ze ontmoeten berggids Anders en zijn grootmoeder Signy die een luisterend oor is voor Bo.

Uitgever

Xander (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Wintereiland

Jenny Colgan (Auteur), Els van Son (Vertaler)

De inwoners van het Schotse eiland Mure verheugen zich op het kerstfeest maar Flora moet haar ex-baas vertellen dat ze zwanger is van zijn kind en de Syrische vluchteling Saif viert met zoontjes voor het eerst kerst weg van huis en mist zijn vrouw.

Boek

Het eilandhotel

Jenny Colgan (Auteur), Elise Kuip (Vertaler)

Flora gaat samen met haar broer een hotel opknappen op het eiland Mure waar ze wonen maar lopen tegen allerlei obstakels aan en het is onzeker of ze, samen met de hechte gemeenschap, op tijd klaar zijn voor de opening.

Boek

Een kerstverhaal

Charles Dickens (Auteur), Maayke Kleinbussink (Illustrator), Ernst van Altena (Vertaler)

Een in het 19de eeuwse Londen spelend verhaal over een oude vrek, die op kerstavond door drie geesten zijn levensloop voorgeschoteld krijgt waardoor zijn leefwijze verandert.

Genre
Uitgever

Lalito (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Arhus
Boek

A Christmas carol

Charles Dickens (Auteur)

De geschiedenis van een oude vrek die op kerstavond in het 19-eeuwse Londen door drie geesten zijn levensloop voorgeschoteld krijgt, waardoor hij zijn manier van leven wijzigt.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kerstboom van Lotje

Lieve Baeten (Auteur)

Heks Lotje krijgt op kerstavond bezoek van allerlei heksen en dieren die bij haar komen schuilen; samen versieren ze de kerstboom. Prentenboek met uitklapbare platen met sfeervolle illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De wens

Nicholas Sparks (Auteur), Tasio Ferrand (Vertaler)

Een gerenommeerd reisfotografe wordt geconfronteerd met een ingrijpende medische diagnose. Tijdens de feestdagen vertelt ze haar jonge assistent over een kerst tientallen jaren terug, en over de liefde die haar leven voorgoed veranderde.

Uitgever

Boekerij (© 2022)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het kerstvarken

J.K. Rowling (Auteur), Jim Field (Illustrator), Wiebe Buddingh' (Vertaler)

Jack is ontroostbaar als hij zijn allerliefste speelgoedknuffel Ut Varken verliest. Van zijn stieffamilie krijgt hij Kerstvarken, een irritante knuffel waar Jack niks van wil weten. Maar dan neemt Kerstvarken hem mee naar het magische Land van Verlies. Zul Jack daar UV kunnen terugvinden? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

De Harmonie (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Rikki wil een kerstboom

Guido Van Genechten (Auteur)

Rikki haalt zijn drukke vader over om samen een kerstboom te gaan kopen. Prentenboek met paginagrote illustraties in vrolijke winterkleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het is kerst!

Ruth Wielockx (Auteur)

Het is bijna Kerstmis en Luuk en Lotje mogen buiten in de tuin een kerstboom uitzoeken. Maar er moet nog veel meer gebeuren voordat de tweeling, samen met hun ouders en opa en oma, het kerstfeest kan vieren. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Clavis (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vrolijk kerstfeest!

Colas Gutman (Auteur), Marc Boutavant (Illustrator), Sylvia Vanden Heede (Vertaler)

Stinkhond en Plattekat gaan op zoek naar een warm huis met lieve baasjes om samen Kerstmis mee te vieren. Maar hun plan pakt anders uit en ze belanden als koopwaar op een kleedje op de rommelmarkt. Met veel grappige kleurentekeningen. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Lannoo (2022)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een knotsgekke kerst

Geronimo Stilton (Auteur), Loes Randazzo (Vertaler), Danilo Barozzi (Illustrator), Silvia Bigolin (Illustrator), Francesco Castelli (Illustrator)

Geronimo (ik-figuur) heeft het zo druk dat hij geen tijd heeft voor Kerstmis. Dan komt er een elf door de schoorsteen die zegt dat Geronimo mee moet komen naar de Noordpool. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Het kerstverhaal

Kathleen Amant (Auteur)

In de herberg van Betlehem is geen plaats voor Jozef en de zwangere Maria. Ze belanden in de ossenstal, waar Maria bevalt van een zoon, Jezus. Herders en koningen komen langs met cadeautjes. Want Jezus is een bijzonder kindje, dat iedereen gelukkig zal maken.

Boek

Kerstmis met Boer Boris

Ted van Lieshout (Auteur), Philip Hopman (Illustrator)

Boer Boris wil een kerstboom. Maar wel een levende. Samen met zus Sam en broer Berend graaft hij in het bos een kerstboom uit. Alle dieren komen kijken, behalve het oude varken. Hij is die nacht stilletjes doodgegaan. Vierkant prentenboek met paginagrote, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Gottmer (2019)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Heksje Mimi viert Kerstmis

Kathleen Amant (Auteur)

Heksje Mimi en Roosje gaan in het bos op zoek naar een kerstboom. Mimi wil het liefst een hele grote. Maar die krijgen ze niet uit de grond en de iets kleinere bomen ook niet. Zullen Mimi en Roosje toch een boom kunnen vinden? Groot prentenboek met eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Clavis (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het is Kerstmis, Geronimo !

Geronimo Stilton (Auteur), Larry Keys (Illustrator)

Geronimo Stilton verheugt zich op het kerstdiner dat hij voor vrienden en familie heeft georganiseerd. Toch is het niet zo gemakkelijk om de kerstgedachte in praktijk te brengen. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Bakermat (2005)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kleine kerstboom

Ruth Wielockx (Auteur)

Als alle kerstbomen zijn verkocht, blijft alleen het kleinste kerstboompje over. Gelukkig komt er vlak voor sluitingstijd nog een heel bijzondere koper. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2012)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kerstboekwinkel

Jenny Colgan (Auteur), Jet Matla (Vertaler)

Een vrouw trekt vlak voor Kerstmis in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. Ze staat op het punt om nee te zeggen, maar laat zich toch betoveren door de stad – en de aantrekkelijke auteur die ineens verschijnt.

Uitgever

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff (copyright 2022)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dit soort kleinigheden

Claire Keegan (Auteur), Harm Damsma (Vertaler), Niek Miedema (Vertaler)

Als in het katholieke Ierland van 1985 ongehuwde moeders en andere 'moeilijke' meisjes, door de kerk worden uitgebuit, stelt een man een moedige daad.

Boek

Winterbloesem

Corina Bomann (Auteur), Lilian Caris (Vertaler)

Een jonge vrouw, gevonden op het strand van een Duitse badplaats in de winter van 1902 en opgenomen door een familie die een hotel runt, krijgt langzaam haar geheugen terug en vindt de liefde.

Uitgever

Boekerij (© 2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar