Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

3216 Resultaten

Sorteren op
Lettertype dyslexie

Het dolfijnenkind

Patrick Lagrou (Auteur)

De 12-jarige Marijn gaat met zijn moeder naar de Bahama's, waar Marijn is geboren op de dag dat zijn vader stierf. Daar proberen ze de waarheid omtrent de dood van zijn vader te achterhalen. Vanaf ca. 12 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Boek

Het nachtmerrieneefje

Paul van Loon (Auteur), Hugo van Look (Illustrator)

Timmie heeft Olaf, een vervelend neefje, te logeren. Olaf is voor niemand bang, alleen voor weerwolven. Dolfje heeft een plan. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

Dertien rennende hertjes

Edward van de Vendel (Auteur), Mattias De Leeuw (Illustrator)

Wanneer Maantjes moeder even wegloopt om te telefoneren, springen er dertien blauwe hertjes uit de bloemenvaas. Ze noemen Maantje ‘Hertogin’ en verdwijnen even plotseling in de poster van een zee. Maantje wil haar moeder over de hertjes vertellen, maar haar broer Raf houdt haar tegen.

Uitgever

De Eenhoorn (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Neeland

Nic Balthazar (Auteur), NyklyN (Fotograaf)

Een jongeman ontvlucht zijn land. Na een moeilijke reis komt hij in Belgie͏̈ terecht. Zou hij daar kunnen blijven? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.

Uitgever

Lannoo (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Nooit de buren bijten

Paul van Loon (Auteur), Hugo van Look (Illustrator), Silvie Buenen (Illustrator)

De familie Rip is geen gewone familie en buurman Knieper ziet ze het liefst vertrekken. Maar dat loopt anders dan hij dacht. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Leopold (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Meesterkok

Maranke Rinck (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator)

Ellis en Dante doen mee aan een kookwedstrijd, maar kunnen helemaal niet koken! Gelukkig verzint Bob een fantastisch toetje. Maar wat als vlak voor de finale de popcorn op is? Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

De popcorn spion

Maranke Rinck (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator)

Ellis deelt op school stiekem popcorn uit in de klas. Als niemand haar maar verraadt! Popcornmannetje Bob, haar geheime vriend, zoekt uit wat Ellis’ klasgenoten en de leerkrachten van plan zijn. Met veel grappige zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

De avonturen van Kapitein Onderbroek

Dav Pilkey (Auteur), Tjibbe Veldkamp (Vertaler)

Sjors en Harold maken strips over de superheld Kapitein Onderbroek. De schooldirecteur is daar niet blij mee. Wanneer de vrienden hem proberen te hypnotiseren, gaat er iets mis: de directeur verandert écht in Kapitein Onderbroek.

Genre
Uitgever

De Fontein (2012)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De laatste helden op aarde

Max Brallier (Auteur), Douglas Holgate (Illustrator), Marcel van Driel (Vertaler)

Jack Sullivan (13, ik-persoon) is een gewone jongen met een gewoon leven. Totdat het stadje waar hij woont, wordt bevolkt door zombies en monsters. Samen met zijn vrienden strijdt hij tegen deze monsters. Met veel zwart-witte stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Condor (© 2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Lettertype dyslexie

De jacht op het monster

Rian Visser (Auteur), Lars Deltrap (Illustrator)

Blitz woont met Priet op bol Nul. Priet heeft daar een monster gezien. Blitz vraag hulp aan zijn vrienden op aarde, Rob en Moes. Ze gaan op zoek naar het monster. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Uitgever

Gottmer (2017)

Taal
Serie

Blitz! (4)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mevrouw Wervelwind

Rindert Kromhout (Auteur), Jan Jutte (Illustrator)

In het kleine dorp gaat alles jaar in jaar uit hetzelfde. Tot er op een dag een vreemde auto het dorp binnenrijdt. Mevrouw Wervelwind stapt uit en zet het dorpsleven op zijn kop! Een frisse wind doet wonderen…

Uitgever

Leopold (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De wolven van Currumpaw : een aangrijpend verhaal uit het Wilde Westen

William Grill (Auteur), Annelies Verhulst (Vertaler)

Kijk en lees hoe jagers in het Wilde Westen (Verenigde Staten, 1862) jacht maken op de wolf Lobo, de koning van Currumpaw. Velen komen terug zonder buit. Zal het Seton wel lukken? Waargebeurd verhaal met vele illustraties in enkele kleuren. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Boek

Of mice and men

John Steinbeck (Auteur)

Twee Californische landarbeiders, van wie de één imbeciel en volkomen afhankelijk van zijn vriend is, vinden werk op een ranch. Onder de steeds moeilijker wordende omstandigheden berooft de imbeciel ongewild iemand van het leven.

Boek

Weerwolvenbos

Paul van Loon (Auteur), Hugo van Look (Illustrator)

In het weerwolvenbos klinken vreemde geluiden: hakken, zagen, graven. De zakenmensen Gratenmager en Meneer willen alle bomen kappen, ook die met de boomhut van opa weerwolf. Dolfje en Noura richten een protestgroep op.

Uitgever

Leopold (2003)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De tijdsring

Nico De Braeckeleer (Auteur), Frieda Van Raevels (Illustrator)

De oma van Boe is vijfhonderd jaar geworden en verhuist voor altijd naar Fantomalia. Ze geeft Boe een schatkaart zodat hij de tijdsring kan zoeken. Daarmee kan hij met haar praten. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Abimo (2014)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Goeie ouwe George

Meg Rosoff (Auteur), Georgien Overwater (Illustrator), Jenny de Jonge (Vertaler)

Hond George komt in huis bij de familie Appeltje. Ma Appeltje gaat op yoga en zorgt alleen nog voor zichzelf. Ook de andere familieleden doen niets aan het huishouden. George bedenkt een plan om een eind te maken aan de chaos. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ben X : niets was alles wat hij zei

Nic Balthazar (Auteur)

Ben (17) is autistisch. Hij ziet het leven als een computerspel vol vijanden. En vijanden heeft hij ook. Op school maken twee klasgenoten zijn leven tot een hel. Ben wil wraak. Vanaf ca. 14 jaar.

Uitgever

Averbode (2007)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Floor is smoor

Marjon Hoffman (Auteur), Georgien Overwater (Illustrator)

Floor (ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht. Oudere broers moeten niet denken dat ze hun kleine zusje te slim af kunnen zijn en vertel het nooit aan je beste vriendin als je verliefd bent. Vanaf ca. 8 jaar.

Genre
Uitgever

Ploegsma (© 2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Koekkoek Vos en Haas

Sylvia Vanden Heede (Auteur), Thé Tjong-Khing (Illustrator)

Vos hoort een vogel in het bos. De vogel roep Koek. Hij gaat op zoek naar de vogel. AVI-M3. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

Lannoo (2007)

Taal
Doelgroep
Net binnen
Boek

Die kleine is Don, de lange is Sjon

Catharina Valckx (Auteur)

Don en Sjon wonen samen in een huisje aan het meer. Don, de kleine, komt thuis met gekke vriendjes of een enorme hond. Sjon denkt er het zijne van. Toch blijven ze de allerbeste vrienden. Zes korte verhalen met veel illustraties in kleur. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6,5 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar