Het gehoor van een jonge slechthorende vrouw gaat achteruit. Ze heeft zichzelf geleerd om te liplezen, maar er ontstaan steeds vaker misverstanden en ze zal een besluit moeten nemen.
De stoere Merel (ik-figuur) houdt van voetballen. De rest van het gezin vooral van klassieke muziek. In haar brievenboek beschrijft Merel hoe alles verandert, als haar moeder ernstige gehoorschade oploopt. Vanaf ca. 9 jaar.
In zijn hier verzamelde columns beschrijft de Vlaamse auteur, die al jaren lijdt aan tinnitus (oorsuizen) en hyperacusis (overgevoeligheid voor geluiden), allerlei situaties in het dagelijks leven waar hij hinder ervaart van deze aandoeningen.
Na uitleg over een gehoorstoornis worden adviezen en tips gegeven om hier goed mee om te leren gaan. Met grappige, stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Haasje wil graag een hut bouwen. Willen zijn vriendjes helpen? Haasje hoort hun antwoord niet, want zijn oren kunnen het niet horen. Prentvertelling over slechthorendheid met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Leonoor hoort niet goed en moet buisjes in haar oren hebben. Haar moeder legt uit hoe de orendokter dat in het ziekenhuis doet. Met informatie voor opvoeders. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Lore is een doof meisje dat vertelt wat dat voor haar betekent. Ze kan moeilijk vrienden maken. Als ze gehoorapparaatjes krijgt, gaat het beter. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Overzicht en bespreking van boeken, theaterstukken en films uit het Nederlandse en Engelse taalgebied waarin spraak-, gehoor- en taalproblemen aan de orde komen.
Informatie voor ouders van slechthorende kinderen over de vroegste taalontwikkeling en hoe ze het gehoor en de taal op natuurlijke wijze kunnen stimuleren in alledaagse spelsituaties.