Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

373 Resultaten

Sorteren op
Boek

22-11-1963

Stephen King (Auteur), Hugo Kuipers (Vertaler)

Een man gaat terug in de tijd om de moord op John F. Kennedy te voorkomen.

Boek

Molenwieken : de kronieken van Sooi

Mark Tijsmans (Auteur)

Soois ouders willen de windmolen van zijn overleden opa omtoveren tot een bed and breakfast. Daar heeft hij geen zin in. Dan wordt hij teruggeslingerd in de tijd en moet hij zijn twaalfjarige opa helpen voorkomen dat de molen verkocht wordt.

Uitgever

Manteau (2012)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een reiziger : roman

John Boyne (Auteur), Reintje Ghoos (Vertaler), Jan Pieter van der Sterre (Vertaler)

In 52 episodes, zich afspelend in vele landen tussen het jaar 1 in Palestina tot 2080 op een verre planeet, reïncarneren de hoofdpersonen - vader, moeder, twee zonen en een neef - steeds en ontvouwt zich een drama van moord en wraaklust.

Genre
Uitgever

Meulenhoff (copyright 2021)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Voordat de koffie koud wordt : roman

Toshikazu Kawaguchi (Auteur), Maarten Liebregts (Vertaler)

In een koffiehuis in Tokio kunnen klanten, mits ze aan vijf voorwaarden voldoen, aan één bepaald tafeltje reizen naar het verleden maken die duren totdat de koffie koud wordt.

Genre
Uitgever

Meulenhoff (© 2020)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Robijnrood : eindeloos verliefd

Kerstin Gier (Auteur), Merel Leene (Vertaler)

Heel onverwacht blijkt Gwendolyn (16, ik-figuur), net als enkele van haar familieleden, het tijdreisgen te hebben. Ze komt in het Londen van honderd jaar geleden terecht. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Blossom (2011)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een rijk verleden : een huis met een geschiedenis brengt twee families samen

Danielle Steel (Auteur), Josee Koning (Vertaler)

Een New Yorkse familie verhuist in 2017 naar een herenhuis in San Francisco, dat bewoond blijkt door de geesten van een grote familie uit 1917.

Boek

Katharentreden

Luc Descamps (Auteur)

Harry De Wilde, een hoogbegaafde jongen, heeft formules bemachtigd om veilig door de tijd te reizen en krijgt zijn eerste officiële opdracht. Een professor aan een Franse universiteit vraagt hem terug te gaan naar het jaar 1244, naar de katharenburcht Montségur. Volgens de legende werd de heilige graal daar immers voor het laatst gezien en de professor heeft er veel voor over om te weten te komen wat er met die legendarische schat is gebeurd.

Boek

Ridder voor altijd

Luc Descamps (Auteur)

Tijdens een bezoek aan Antwerpen belandt Harry in een middeleeuwse kerker. Door zijn toedoen wordt een nietsvermoedende middeleeuwse ridder naar het Antwerpen van vandaag geflitst. Harry moet alles in het werk stellen om uit zijn benarde situatie te ontsnappen, zodat hij op zoek kan gaan naar de arme middeleeuwer, die niet weet wat hem overkomt.

Boek

Gevangen in de tijd

Luc Descamps (Auteur)

De 12-jarige Harry komt terecht in het jaar 1837 bij de griezelige dokter Skull die bijzondere experimenten uitvoert op de hersens van jongens. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Saffierblauw : eindeloos verliefd

Kerstin Gier (Auteur), Merel Leene (Vertaler)

Gwendolyn heeft het tijdreisgen van haar familie geërfd, maar dit valt tegen. Ze moet allerlei etiquetteregels leren, geschiedenislessen volgen en een geheimzinnige opdracht vervullen. Gelukkig mag ze mooie kostuums aan en heeft ze de knappe Gideon als reisgenoot.

Uitgever

Blossom (2011)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Als je terugkomt

Rebecca Stead (Auteur), Jenny de Jonge (Vertaler)

Miranda vindt op de meest gekste plaatsen briefjes die duidelijk voor haar bedoeld zijn. Het lijkt alsof de afzender haar door en door kent, zelfs dingen over haar weet die nog niet gebeurd zijn. Ze wil erachter komen wie de afzender is.

Uitgever

Querido (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Piratennest

Luc Descamps (Auteur)

7 juni 1692. Het leven in Port Royal, Jamaica, wordt letterlijk door elkaar geschud wanneer een enorme aardbeving, gevolgd door een tsunami, de stad met de grond gelijk maakt. De helft van de havenstad verdwijnt voorgoed onder water, ook de synagoge waaronder een fabelachtige piratenschat verborgen ligt. De directeur van het WITCH, een school voor superbegaafde kinderen, stuurt zijn leerling Harry naar het verleden, op zoek naar de schat.

Boek

Smaragdgroen : eindeloos verliefd

Kerstin Gier (Auteur), Merel Leene (Vertaler)

Gwendolyn heeft het gehad met tijdreizen. Ze kan haar ex-geliefde Gideon niet langer luchten. Maar als ze de confrontatie moet aangaan met de graaf van Saint Germain, is Gideon onmisbaar. Zullen ze hem verslaan? En wordt Gwendolyns gebroken hart gelijmd?

Uitgever

Blossom (2012)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zee van rust : roman

Emily St.John Mandel (Auteur), Lucie Schaap (Vertaler)

De levens van drie reizigers uit verschillende tijden raken met elkaar verbonden door een eigenaardig tafereel van vioolklanken in een donker bos.

Boek

Dr. Proktors teletijdtobbe

Jo Nesbø (Auteur), Georgien Overwater (Illustrator)

Lise en Bulle ontvangen een raadselachtig kaartje van hun vriend Doktor Proktor in Parijs. Ze begrijpen dat hij in gevaar is en gaan hem onmiddellijk achterna. Met Proktors teletijdtobbe reizen ze door de geschiedenis. Ze maken kennis met mijnheer Eiffel, Napoleon, Jeanne d'Arc en... de guillotine.

Uitgever

Lemniscaat (2009)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik kom hier nog op terug : roman

Rob van Essen (Auteur)

Een journalist uit Amsterdam wordt uitgenodigd door een oud-studiegenoot om langs te komen in Los Angeles. Daar krijgt hij de kans om terug te reizen in de tijd om fouten uit het verleden te herstellen.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Bibliotheek der zielen

Ransom Riggs (Auteur), Tine Poesen (Vertaler)

Jacob ontdekt een krachtige nieuwe gave. Maar nog voor hij die onder controle heeft, moet hij samen met Emma en de pratende hond Addison proberen hun bijzondere vrienden te redden uit een zwaarbewaakt fort. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Omhulde stad

Ransom Riggs (Auteur), Tine Poesen (Vertaler)

Jacob is met Emma en de andere kinderen met magische gaven op de vlucht voor schepsels en hulsels. Ze hebben twee dagen de tijd om mevrouw Peregrine te redden, anders zal zij voor altijd een vogel blijven. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Met het bloed van mijn hart. I

Diana Gabaldon (Auteur), Annemarie Lodewijk (Vertaler), Iris Bol (Vertaler), Marcel Rouwé (Vertaler)

De Schotse rebel Jamie Fraser ontdekt in 1778 dat zijn tijdreizende vrouw Claire is hertrouwd omdat ze dacht dat hij was omgekomen in Amerika.

Genre
Uitgever

Boekerij (2014)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Verbonden

Octavia E. Butler (Auteur), Ine Willems (Vertaler)

Een jonge vrouw in Californië in 1976 belandt plots op een plantage in Maryland in 1815. Ze ontmoet er een man, die haar blijkt te kunnen oproepen als er gevaar dreigt en wiens leven ze keer op keer redt.

Uitgever

Signatuur (2022)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend