Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

468 Resultaten

Sorteren op
Boek

Rikki en de eekhoorn

Guido Van Genechten (Auteur)

Als konijntje Rikki in de herfst in het bos naar kastanjes zoekt, vindt hij een bewegingsloze eekhoorn onder de struiken. Zou mama weten wat er met het beestje aan de hand is? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2011)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zeven minuten na middernacht

Patrick Ness (Auteur), Siobhan Dowd (Concept), Jim Kay (Illustrator), Manon Smits (Vertaler)

Conor (13) woont samen met zijn moeder die kanker heeft. Hij heeft nachtmerries. Als er op een nacht een monster bij zijn huis staat en hem roept, is hij dan ook niet erg verbaasd. Vanaf ca. 13 jaar

Uitgever

De Geus (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Hier was ik

Gayle Forman (Auteur), Carla Hazewindus (Vertaler)

Cody's hartsvriendin Meg heeft zelfmoord gepleegd. Voor Cody (18, ik-figuur) een volstrekt onbegrijpelijk daad. Cody doet er alles aan om achter Megs motieven te komen. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Moon (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een nest voor Roef

Floor Tinga (Auteur), Ilse Hermans (Illustrator)

Raaf is dol op zijn hond Roef. Ze spelen altijd samen. Maar op een dag is Roef ziek. Zo ziek dat hij een spuitje moet. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Honingeter

Tülin Erkan (Auteur)

Sibel wacht in de luchthaven van Istanboel. Elke dag opnieuw mist ze haar vlucht naar Brussel. Een zieke piloot, een zonderlinge veiligheidsagent en een drugshond vergezellen haar op haar dwaaltocht.

Genre
Uitgever

Pelckmans (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mijn papa kwam de trap af

Paul Verrept (Auteur)

Wanneer zijn vader het gezin verlaat, moet een jongen (9, ik-figuur) afscheid nemen van zijn kindertijd. Prentenboek met grote schilderingen in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ollie en het kronkeldier

Wilma Geldof (Auteur), Marieke Nelissen (Illustrator)

Ollie woont in een pleeggezin vlakbij zee. Ollie is bang voor de zee, want die heeft zijn ouders van hem afgenomen. Dan vindt Ollie een bijzonder, kronkelig zeedier met een gele vacht. Kronkel heeft hem nodig. En Ollie hem. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De lege schommel : het verhaal van Azmi, een vluchtelingenkind

Bettie Elias (Auteur)

De 11-jarige Azmi vlucht met zijn familie vanuit Syrië naar Europa, waar hij na een beangstigende reis over de Middellandse Zee in Brussel belandt. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Gestameld liedboek : moedergetijden

Erwin Mortier (Auteur)

De moeder van Erwin Mortier lijdt aan Alzheimer. Ze heeft geen wilsbeschikking gemaakt en geleidelijk wordt ze door de ziekte overmeesterd. Haar zoon heeft dit wrede proces vastgelegd in een elegie over ouders en kinderen, liefhebben en verlies, over afscheid nemen en herinneren.

Boek

Sprakeloos

Tom Lanoye (Auteur)

Familierelaas over de aftakeling van de moeder van de schrijver, wier taalvermogen na een beroerte is geminimaliseerd.

Boek

Uilskuiken en Takkeling

Raf Walschaerts (Auteur), Ariane Sonck (Auteur), Sabien Clement (Illustrator)

Uilskuiken en Takkeling, twee jonge uilskuikens, wonen in een oude appelboom: Appelaar. Hun ouders zijn meegenomen door Havik. Als Uilskuiken probeert uit te vliegen, valt ze. Appelaar offert zich op om haar te redden van een hongerige sperwer. Prentvertelling met bijzondere, fijnzinnige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca.7 jaar.

Boek

Erik en opa

Kim Fupz Aakeson (Auteur), Eva Eriksson (Illustrator), Edward van de Vendel (Vertaler)

Eriks opa is plotseling overleden. Volgens Erik is opa helemaal geen engel geworden, maar een spook. Elke nacht komt opa bij Erik op bezoek omdat hij nog iets is vergeten. Maar wat dan? Prentvertelling met sfeervolle kleurpotloodillustraties en troostrijke tekst. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Querido (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Films die nergens draaien

Yorick Goldewijk (Auteur), Yvonne Lacet (Illustrator)

De moeder van Cato (12) is bij haar geboorte overleden, haar vader heeft geen aandacht voor haar. Met hulp van mevrouw Kano en haar bijzondere bioscoop gaat ze op zoek naar verloren herinneringen. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Dorst

Esther Gerritsen (Auteur)

Als Coco en haar moeder Elisabeth elkaar op een dag bij toeval tegen het lijf lopen, vertelt de moeder tussen neus en lippen door dat ze niet lang meer te leven heeft. Coco voelt zich verantwoordelijk en trekt bij haar moeder in. Terug in het ouderlijk huis pakt Coco haar oude drankgewoontes weer op. Hoelang verdraagt de zieke Elisabeth haar dochter om zich heen?

Uitgever

De Geus (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het eiland van opa

Benji Davies (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Sem en opa zijn beste vrienden. Op een dag wil opa iets laten zien. Ze varen samen naar een prachtig eiland waar ze een fantastische tijd hebben. Maar opa gaat niet mee terug… Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Springdag

Anne Provoost (Auteur), An Candaele (Illustrator)

Een meisje springt en landt op aarde. Ze draagt een koffer. In die koffer zit een vrouw, ook met koffer. Daarin zit haar geliefde. Elke bladzijde toont een nieuwe koffer en vertelt een nieuw verhaal. Dit filosofische prentenboek gaat over leven, liefde en afscheid nemen.

Uitgever

De Eenhoorn (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Voor ik je loslaat

Marieke Nijkamp (Auteur), Ineke van Bronswijk (Vertaler)

Corey (17, ik-figuur) is naar Canada verhuisd. Ze heeft haar hartsvriendin Kyra eenzaam moeten achterlaten. Als ze hoort dat haar vriendin verdronken is, wil ze uitzoeken wat er is gebeurd. Maar ze krijgt het hele dorp tegen haar. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Kikker en het vogeltje

Max Velthuijs (Auteur)

Kikker heeft een dood vogeltje gevonden. Met andere dierenvrienden gaat hij het dier begraven. Prentenboek met kleurrijke aquarellen en een ondersteunende tekst om met kinderen vanaf ca. 4 jaar over leven en dood te praten.

Uitgever

Leopold (2009)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar