Waar wonen de meeste mensen? Hoeveel voedsel en materialen gooien we weg? Via kleurentekeningen, grafieken en cijfers kijken we naar onze wereld. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.
Met de wereldoriëntatiemethode Code D, bedoeld voor kinderen in het basisonderwijs, ontdekken kinderen de wereld door te onderzoeken, kijken, luisteren, lezen, luisteren, denken, praten, schrijven. Erik van Os schreef bij de diverse thema's van Code D telkens met veel humor een toepasselijk gedicht. De gedichten zijn nu gebundeld in deze bundel.
Uitgelegd wordt hoe je zestien kipgerechten uit allerlei landen kunt maken. Met stapsgewijze uitleg, kleurenfoto's en beschrijving in diverse talen. Vanaf ca. 9 jaar; enige hulp is wenselijk.
Aan de hand van het thema Robinson Crusoe zijn er activiteiten, verhalen en denkvragen op het gebied van natuur en techniek om met kinderen in de basisschoolleeftijd te doen.
Wist je dat zandbijen experts zijn in graven? En koekoeksbijen hun eitje in het nest van een andere bij leggen? Lees van alles over soorten bijen, hoe ze leven en hun rol bij de bestuiving. En wat je zelf kunt doen! Met doetips en grote kleurrijke illustraties van 40 tekenaars. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.