Met Het Communicatiespel leer je op een speelse en spannende manier je communicatiekennis en -vaardigheden vergroten. Een hele effectieve manier om communicatie te verbeteren is 'doen', en dat is precies wat dit spel van je vraagt. Hoe vaker je het spel speelt, des te groter wordt je kennis en des te effectiever je vaardigheden. Je speelt in twee of drie teams en strijdt om de lauwerkransen. Na het spel in de 'arena der communicatie' mag je als ervaren communicator op je lauweren gaan rusten. Een origineel en actief spel dat veel speelplezier oplevert
TeamWorks is een discussiekaartspel over inclusief rekruteren en het belang van diversiteit op de werkplek.\n\nEen innovatief kaartspel dat stimuleert om diversiteit te leren zien als een onmisbare aanwinst voor een team door het vergelijken van de rolkenmerken van verschillende teams, individuele identiteitskenmerken, sterke en (toelaatbare) zwakke punten.\n\nJe kan het gebruiken als een informeel instrument voor teambuilding, een selectie-instrument in rekruteringsprocessen, als een instrument voor talentmanagement, of gewoon als een leuke lunch activiteit.
Veel mensen gaan feedback liever uit de weg. Want het is best lastig om op een goede manier tegen een collega te zeggen dat zijn gedrag of houding jou irriteert. Andersom valt het ook niet altijd mee om zelf goed met kritiek om te gaan. En dat is heel jammer want goede feedback is eigenlijk een cadeautje: je leert door feedback wat anderen van jouw gedrag vinden en hoe je dat eventueel kunt veranderen. Feedback is niks meer en niks minder dan samen praten over gedrag. En dat is precies wat je met Het Feedbackspel doet. Tijdens het spelen onderzoek je samen met je team, met collega's van andere afdelingen, of met wie je maar wilt wat er allemaal komt kijken bij feedback. Je krijgt en je geeft inzichten, aan jezelf en aan anderen, en je oefent met allerlei feedbacksituaties. Het Feedbackspel daagt je uit en laat je in je waarde. Je leert hoe je op een plezierige manier feedback kunt geven en ontvangen, en je ervaart aan den lijve hoe belangrijk het is als we elkaar vertellen waar we goed in zijn en wat we beter anders zouden kunnen doen.
Het Teamspel biedt een uitstekend concept voor het verbeteren van samenwerking in teams in organisaties. Centrale vragen zijn daarbij: Wat is de missie van uw team? Wat zijn de ambities van de teamleden en hoe passen die in het gezamenlijke doel van het team? Wat zijn de onderlinge rolverwachtingen tussen de teamleden? Wat zijn de procedures en werkafspraken die u maakt om uw doelen te bereiken? Hoe zijn de onderlinge verhoudingen? Teamspirit verbeteren En dat niet alleen. Met Het Teamspel maak je de belangrijkste aspecten van teamwork bespreekbaar. Want voor een hecht team is goede samenwerking onmisbaar. En daarvoor heb je antwoord nodig op belangrijke vragen als: 'Wat is onze bijdrage?', 'Wat zijn nu eigenlijk onze belangrijkste doelen?', 'Hoe hebben we de taken en rollen verdeeld?' En, last but not least: 'Hoe zien we elkaar?' Die antwoorden vind je met Het Teamspel, dé toolkit voor procesbegeleiders. Een beproefd concept van teameffectiviteit Maar laten we niet vergeten dat je, behalve om de teamspirit te verbeteren, Het Teamspel natuurlijk ook 'gewoon' kunt spelen omdat het leuk is. Het maakt verrassend veel creativiteit en spontaniteit los, verhoogt de teamgeest en geeft een verfrissende kijk op de gang van zaken. Omdat Het Teamspel gebaseerd is op een beproefd concept van teameffectiviteit, is het uitstekend te gebruiken bij professionele teamcoaching, workshops over samenwerking, of bij kick-offs van projectteams. Hét spel dus voor een professioneel team.
Binnen de methodiek Lesson Study, die in doelgerichte fases wordt doorlopen, gaat een team van leraren als onderzoekers aan de slag met exploreren, experimenteren en verankeren rondom de eigen lespraktijk.