Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

3770 Resultaten

Sorteren op
Boek

De knikkers van Qadir : het waargebeurde verhaal van een vader op de vlucht

Qadir Nadery (Auteur), Leo Bormans (Auteur)

Verhaal van een Afghaanse man die met zijn gezin vlucht voor het geweld van de taliban naar Europa, door de bergen, als bootvluchteling en overgeleverd aan mensensmokkelaars.

Genre
Uitgever

Lannoo (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het boek Daniel

Chris De Stoop (Auteur)

De auteur onderzoekt het leven van en de moord op zijn oom Daniel.

Boek

De wilde stilte

Raynor Winn (Auteur), Annemie De Vries (Vertaler), Anne-Marie Vervelde (Vertaler)

Persoonlijk verslag over de langeafstandswandelingen die een echtpaar maakte door het zuidwesten van Engeland en over IJsland nadat ze alles waren kwijtgeraakt, en van de spirituele groei die ze doormaakten door contact met de natuur.

Genre
Uitgever
Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ann

Kristien Hemmerechts (Auteur)

Persoonlijk relaas van de Vlaamse schrijver over haar contacten met Ann, een vrouw die lijdt aan chronische anorexia en die daarom overweegt een eind aan haar leven te maken.

Genre
Uitgever

Atlas (2008)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zeitoun

Dave Eggers (Auteur), Maaike Bijnsdorp (Vertaler), Lucie Schaap (Vertaler)

Relaas over een slachtoffer van de orkaan Katrina in New Orleans in 2005, een man die als moslim van Syrische afkomst dubbel getroffen werd.

Boek

Ik ben Malala : het verhaal van het meisje dat opkwam voor onderwijs en door de taliban werd neergeschoten

Malala Yousafzai (Auteur), Christina Lamb (Auteur), Nina West (Vertaler)

Het Paktistaanse meisje Malala Yousafzai (1997) vertelt hoe een talibanstrijder haar neerschiet. Dit gebeurt als ze opkomt voor het recht voor onderwijs voor meisjes. Met een katern kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Het kankerkampioenschap voor junioren

Edward van de Vendel (Auteur), Roy Looman (Medewerker)

Max (ik-figuur) is 15 als ontdekt wordt dat hij lymfeklierkanker heeft. Hij is vastbesloten om te overleven. Tussen de chemokuren door gaat hij o.a. naar feesten. Dit aangrijpende en ook grappige verhaal is gebaseerd op een waar gebeurd levensverhaal. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Querido (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Voor altijd mijn mama : leven met jongdementie

Kathleen Aerts (Auteur)

Persoonlijk relaas door de Belgische zangeres van K3 over haar moeder die op relatief jonge leeftijd begon te dementeren.

Genre
Uitgever

Lannoo (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het zoutpad : over oude wegen naar een nieuw begin

Raynor Winn (Auteur), Annemie De Vries (Vertaler)

Verslag van een slopende maar wel louterende voettocht langs de zuidwestkust van Engeland van een echtpaar dat elke bestaanszekerheid kwijtraakte.

Uitgever
Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De belofte : een waargebeurd verhaal over liefde en dementie

Nadine Ahr (Auteur), Gerda Meijerink (Vertaler)

Ze waren verliefd maar konden niet samen verder. Ria, weduwe, en Edwin, gescheiden, komen elkaar een half leven later opnieuw tegen en besluiten nooit meer uit elkaar te gaan. Ze brengen vele gelukkige jaren met elkaar door, tot Ria tekenen van dementie begint te vertonen. Ze lijdt onder hallucinaties, herkent Edwin niet meer en begint te schreeuwen als ze hem ziet. Hij blijft zich over haar ontfermen, maar haar toestand verslechtert zo dat hij het uiteindelijk niet meer kan opbrengen haar te verzorgen. Op zeer aangrijpende wijze vertelt hun kleindochter over haar oma, die de greep op de werkelijkheid langzaam kwijtraakt, en haar opa, die de liefde van zijn leven een tweede keer verliest, ditmaal aan een ziekte die de herinnering aan hun grote geluk definitief vernietigt.

Genre
Uitgever

Querido (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Ik zal de laatste zijn : mijn strijd tegen de Islamitische Staat

Nadia Murad (Auteur), Jenna Krajeski (Medewerker), Amal Clooney (Inleider), Gies Aalberts (Vertaler), Erik de Vries (Vertaler)

Nadia Murad, een jezidi-meisje uit Irak, vertelt haar schrijnende verhaal over mishandeling, verkrachting en de dood van haar zes broers, moeder en bijna alle jezidi-mannen uit haar dorp door ISIS-strijders.

Genre
Uitgever

Ambo|Anthos (© 2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Waagstukken

Charlotte Van den Broeck (Auteur)

Het verhaal achter dertien gebouwen en levensbeschrijvingen van de dertien betrokken architecten, van wie verschillende zelfmoord pleegden.

Boek

Beautiful boy

David Sheff (Auteur), Marieke Haenebalcke (Vertaler), Karin Schuitemaker (Vertaler), Gretske DeHaan (Vertaler)

Waargebeurd verhaal van een Amerikaanse journalist over zijn aan drugs verslaafde zoon en wat dat met hem en de andere gezinsleden doet en zijn tien jaar durende strijd om zijn zoon weer clean te krijgen.

Uitgever

Lannoo (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De diefstal van mijn jeugd : acht jaar in handen van mijn ontvoerder

Natascha Kampusch (Auteur), Jeannet Dekker (Vertaler)

Autobiografie van de jonge Oostenrijkse vrouw (1988) die op 10-jarige leeftijd werd ontvoerd. Na acht jaar lang door haar ontvoerder misbruikt te zijn, wist ze te ontsnappen. Vanaf ca. 16 jaar.

Uitgever

Boekerij (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Lieveling

Kim Van Kooten (Auteur), Pauline Barendregt (Naar het werk van)

Nadat Puck op 5-jarige leeftijd met haar moeder is verhuisd naar de villa van de nieuwe man van haar moeder krijgt ze te maken met jarenlang misbruik door haar stiefvader.

Genre
Uitgever

Lebowski (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Lion : mijn lange weg naar huis

Saroo Brierley (Auteur), Kees van Weele (Vertaler)

Autobiografisch verslag van een Indiase man over de speurtocht naar zijn familie.

Uitgever

Boekerij (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Christiane F., mijn tweede leven : de cultfiguur en antiheldin van een generatie is terug

Christiane F. (Auteur), Sonja Vukovic (Auteur), Jan Steemers (Vertaler)

Autobiografisch relaas van de vrouw die als dertienjarig heroïnehoertje in Berlijn wereldberoemd werd door haar boek 'Wir Kinder vom Bahnhof Zoo.'

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Als je wieg op drijfzand staat : een bijzondere ontmoeting tussen een parketmagistraat en een moegestreden vrouw

Ine Van Wymersch (Auteur)

In de lente van 2018 krijgt Ine Van Wymersch Elvire voor het eerst aan de telefoon. Elvire wil graag inzage krijgen in haar jeugdrechtbankdossier, maar ze wordt al wekenlang van het kastje naar de muur gestuurd. Gevoelig voor de urgentie die doorklinkt in haar stem, besluit Ine haar dossier op te sporen. Elvires moeder liet haar sinds de geboorte aan haar lot over. Haar pad slingerde, met verschillende uitschuivers en struikelblokken. Zelf ziet ze haar eigen drie kinderen al lang niet meer. Elvire blijkt in aanmerking te komen voor euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. De psychiaters gaven groen licht voor de euthanasie, op voorwaarde dat ze in een brief uitlegt aan haar kinderen wat haar drijft om euthanasie aan te vragen. 'Nu alleen nog iemand vinden die mijn verhaal kan opschrijven', zo zegt Elvire terloops. Ze is analfabeet. De zin achtervolgt Ine wekenlang. Ze bedenkt dat zij diegene kan zijn die haar een stem kan geven. Gedurende drie dagen, aan zee, gaat ze in gesprek met Elvire. Een gesprek dat schrijnend duidelijk maakt dat waar je wieg staat onwaarschijnlijk bepalend is voor de kansen die je krijgt, vanaf het prille begin tot op het bittere einde.

Genre
Uitgever

Lannoo (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mijn leven op stelten

Krista Bracke (Auteur)

Krista Bracke, de vroegere presentatrice van Radio 1, werd in 2009 getroffen door een agressieve bacteriële infectie. Ze overleefde het, maar voortaan moet ze door het leven met twee onderbeenprothesen, een halve rechterhand, een chronische longaandoening en een immuundefect. In het boek vertelt ze over de strijd die ze heeft geleverd om met de beperkingen van haar nieuwe leven om te gaan. Om opnieuw een evenwicht te vinden in haar bestaan als mama van twee zonen. Om haar grenzen telkens weer een beetje te verleggen, want vijf jaar later kan ze weer stappen, zwemmen, fietsen, autorijden en zelfs tango dansen.

Genre
Uitgever

Van Halewyck (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar