Verhaal van een Afghaanse man die met zijn gezin vlucht voor het geweld van de taliban naar Europa, door de bergen, als bootvluchteling en overgeleverd aan mensensmokkelaars.
Persoonlijk verslag over de langeafstandswandelingen die een echtpaar maakte door het zuidwesten van Engeland en over IJsland nadat ze alles waren kwijtgeraakt, en van de spirituele groei die ze doormaakten door contact met de natuur.
Persoonlijk relaas van de Vlaamse schrijver over haar contacten met Ann, een vrouw die lijdt aan chronische anorexia en die daarom overweegt een eind aan haar leven te maken.
Max (ik-figuur) is 15 als ontdekt wordt dat hij lymfeklierkanker heeft. Hij is vastbesloten om te overleven. Tussen de chemokuren door gaat hij o.a. naar feesten. Dit aangrijpende en ook grappige verhaal is gebaseerd op een waar gebeurd levensverhaal. Vanaf ca. 15 jaar.
Nadia Murad, een jezidi-meisje uit Irak, vertelt haar schrijnende verhaal over mishandeling, verkrachting en de dood van haar zes broers, moeder en bijna alle jezidi-mannen uit haar dorp door ISIS-strijders.
Ze waren verliefd maar konden niet samen verder. Ria, weduwe, en Edwin, gescheiden, komen elkaar een half leven later opnieuw tegen en besluiten nooit meer uit elkaar te gaan. Ze brengen vele gelukkige jaren met elkaar door, tot Ria tekenen van dementie begint te vertonen. Ze lijdt onder hallucinaties, herkent Edwin niet meer en begint te schreeuwen als ze hem ziet. Hij blijft zich over haar ontfermen, maar haar toestand verslechtert zo dat hij het uiteindelijk niet meer kan opbrengen haar te verzorgen. Op zeer aangrijpende wijze vertelt hun kleindochter over haar oma, die de greep op de werkelijkheid langzaam kwijtraakt, en haar opa, die de liefde van zijn leven een tweede keer verliest, ditmaal aan een ziekte die de herinnering aan hun grote geluk definitief vernietigt.
Waargebeurd verhaal van een Amerikaanse journalist over zijn aan drugs verslaafde zoon en wat dat met hem en de andere gezinsleden doet en zijn tien jaar durende strijd om zijn zoon weer clean te krijgen.
Autobiografie van de jonge Oostenrijkse vrouw (1988) die op 10-jarige leeftijd werd ontvoerd. Na acht jaar lang door haar ontvoerder misbruikt te zijn, wist ze te ontsnappen. Vanaf ca. 16 jaar.
In de lente van 2018 krijgt Ine Van Wymersch Elvire voor het eerst aan de telefoon. Elvire wil graag inzage krijgen in haar jeugdrechtbankdossier, maar ze wordt al wekenlang van het kastje naar de muur gestuurd. Gevoelig voor de urgentie die doorklinkt in haar stem, besluit Ine haar dossier op te sporen. Elvires moeder liet haar sinds de geboorte aan haar lot over. Haar pad slingerde, met verschillende uitschuivers en struikelblokken. Zelf ziet ze haar eigen drie kinderen al lang niet meer. Elvire blijkt in aanmerking te komen voor euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. De psychiaters gaven groen licht voor de euthanasie, op voorwaarde dat ze in een brief uitlegt aan haar kinderen wat haar drijft om euthanasie aan te vragen. 'Nu alleen nog iemand vinden die mijn verhaal kan opschrijven', zo zegt Elvire terloops. Ze is analfabeet. De zin achtervolgt Ine wekenlang. Ze bedenkt dat zij diegene kan zijn die haar een stem kan geven. Gedurende drie dagen, aan zee, gaat ze in gesprek met Elvire. Een gesprek dat schrijnend duidelijk maakt dat waar je wieg staat onwaarschijnlijk bepalend is voor de kansen die je krijgt, vanaf het prille begin tot op het bittere einde.
Nadat Puck op 5-jarige leeftijd met haar moeder is verhuisd naar de villa van de nieuwe man van haar moeder krijgt ze te maken met jarenlang misbruik door haar stiefvader.
Krista Bracke, de vroegere presentatrice van Radio 1, werd in 2009 getroffen door een agressieve bacteriële infectie. Ze overleefde het, maar voortaan moet ze door het leven met twee onderbeenprothesen, een halve rechterhand, een chronische longaandoening en een immuundefect. In het boek vertelt ze over de strijd die ze heeft geleverd om met de beperkingen van haar nieuwe leven om te gaan. Om opnieuw een evenwicht te vinden in haar bestaan als mama van twee zonen. Om haar grenzen telkens weer een beetje te verleggen, want vijf jaar later kan ze weer stappen, zwemmen, fietsen, autorijden en zelfs tango dansen.
Authentiek verslag, verteld door een Berlijns meisje van ongeveer vijftien jaar dat verslaafd is aan heroi͏̈ne en zich prostitueert om aan het nodige geld te komen.