Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

241 Resultaten

Sorteren op
Boek

Aap op straat

Leo Timmers (Auteur)

Een aapje is met zijn vader onderweg in de bananenscooter. Maar wat is het druk op de weg! Het ongeduldige aapje springt uit de scooter en slingert via allerlei gekke voertuigen naar voren in de file. Tekstloos oblong prentenboek met vrolijk gekleurde, fantasierijke tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Boek

Feest voor de machines

Edward van de Vendel (Auteur), Liesbeth De Stercke (Illustrator)

Alle dieren hebben hard gewerkt op hun voertuigen, zoals Oli-tattoo op zijn betonwagen en Manenwolf Mats op zijn hoogwerker. Nu gaan ze op weg naar het feest van het jaar! Prentenboek met kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Op weg

Leo Timmers (Auteur)

Een haas racet voorbij in een raceauto en een vogel maakt een mooie looping in zijn vliegtuig. En waar gaan die raket, die volgepakte auto en die onderzeeboot naartoe? Vierkant, tekstloos hardkartonnen prentenboek met grappige kleurenillustraties van voertuigen en beweegbare elementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Boek

Rijd je mee? : van een tot tien

Leo Timmers (Auteur)

Twee helden rijden in een brandweerwagen, vier wormen in een graafmachine en acht vogels in de tram. Tel je mee van 1 tot 10? Vierkant hardkartonnen prentenboekje met kleurrijke, grappige illustraties van dieren in voertuigen. Vanaf ca. 2 jaar.

Uitgever

Querido (2022)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Auto's, treinen & vliegtuigen : de encyclopedie van alle vaar- en voertuigen

Clive Gifford (Auteur)

Overzicht van alle voertuigen die rijden, varen en vliegen. Van speciale fietsen tot raceauto's en van gevechtsvliegtuigen tot helikopters. Met zo'n duizend kleurenfoto's van voertuigen, ook enige van de werking van voertuigen. Vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Gottmer (© 2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De sigarenkistkoers

Marc de Bel (Auteur), Frieda Van Raevels (Illustrator)

Spikkel en Spekkie bereiden zich voor op de Grote Sigarenkistkoers. Op de vuilnisbelt knutselen ze een racewagen, de SpikSpek. De volgende dag ontdekken ze dat iemand hun wagen vernield heeft. Maar Spikkel en Spekkie gaan niet bij de pakken neerzitten.

Uitgever

Abimo (2012)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld : ter lering, ter vermaak door professor efemeritus Otto

Tom Schamp (Auteur)

Bekijk met Otto, zijn familie en vrienden de wereld om ons heen. Groot formaat prentenboek met thematisch gerangschikte zoekplaten over o.a. de seizoenen, de stad, sporten, winkelen, feestdagen en vervoer. Met volle, kleurrijke en humoristische illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

Vik en Tuur aan het stuur

Riet Wille (Auteur), Frank Daenen (Illustrator)

Vik is vaak bij buur Tuur. Ze doen iets leuks in elke kamer. En Tuur haalt Vik op uit school. Maar komt Tuur met de fiets of met een slee? Zoekboek met tekst op rijm. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Van zeppelin tot graafmobiel

Marianne Busser (Auteur), Ron Schröder (Auteur), Mark Janssen (Illustrator)

Ga mee in een wonderlijke trein door de dierentuin of op reis langs kunstwerken, waarvan er één zelfs plast! Twaalf versjes over reizen en voertuigen, met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Genre
Uitgever

Moon (© 2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Voertuigen

Pieter Gaudesaboos (Auteur)

Een fiets, een helikopter, een ruimteschip maar ook een file: ken je deze speelgoedvoertuigen? En kun je de walvis vinden tussen al die boten? Vierkant hardkartonnen aanwijsprentenboek met kleurenillustraties in retrostijl. Vanaf ca. 2 jaar.

Boek

Ik wil een paard

Milja Praagman (Illustrator), Gideon Samson (Auteur)

Bobbie is jarig en wil dolgraag een paard. Ze krijgt een fiets. Maar voor Bobbie is de fiets net een paard en ze trekt eropuit. Ze ruilt de fiets voor een scooter, en die weer voor een auto en zo verder. Krijgt Bobbie dan toch haar paard? Prentenboek met kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kijk bus!

Ingela P. Arrhenius (Auteur), J.H. Gever (Vertaler)

Vierkant hardkartonnen aanwijsboekje met gestileerde tekeningen in sfeervolle, rustige kleuren van zestien voertuigen, zoals scooter, vrachtwagen, trein, helikopter en duikboot. Vanaf ca. 1 jaar.

Uitgever

Gottmer (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Rik en de voertuigen

Liesbet Slegers (Auteur)

Rik reist met de trein, rijdt mee op de tractor en mag met oom Jan mee naar de bouwplaats. En wat doet poes Sam allemaal? Prentenboek met elf thematische zoekplaten rond voertuigen, met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Ik en mijn auto's

Liesbet Slegers (Auteur)

Zie je mijn auto, en die limousine met een prinses erin? Er zijn ook voertuigen die helpen bij ongelukken of op de bouwplaats. En natuurlijk zijn er ook auto’s om mee te racen! Vierkant prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties waarin een jongetje (ik-figuur) vertelt over allerlei soorten voertuigen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Uitgever

Clavis (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Aan het werk

Steve Light (Auteur), Erlijne Runia (Vertaler)

De graafmachine doet ‘Happe happe huff huff flomp’ en de bulldozer doet ‘Grrommel gruuuu grrruuu!’. En wat doet de sloopkogel? Oblong hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties en eenvoudige tekst over bouwmachines en hun geluiden. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Uitgever
Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Van hier... naar daar : mijn grote boek over voertuigen

Pascale Hédelin (Auteur), Robert Barborini (Illustrator)

Ontdek van alles over auto's, schepen, treinen en vliegtuigen van vroeger, nu en in de toekomst. Met kleurenillustraties, draaischijven en flapjes. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

1001 voertuigen

Rachel Wilkie (Auteur), Hannah Wood (Auteur), Gabriele Antonini (Illustrator)

Een reuzentractor, raketonderzeeboot of een magneetzweeftrein. Overzicht van allerlei voertuigen rond thema's als in de stad, motoren, grote schepen en op de boerderij. Hardkartonnen uitgave met per pagina kleine kleurenillustraties van ongeveer veertig voertuigen. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Boek

Tractor, grijper, brandweer! en ander werkverkeer

Wolfgang Metzger (Illustrator), Daniela Prusse (Auteur), Marieke Hoogland (Vertaler)

Welke voertuigen zijn er nodig bij het bouwen van een nieuwe weg? En waarvoor wordt de brandweer ingeschakeld? Dik kartonboek met gedetailleerde kleurenillustraties, vragen en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Uitgever

Holland (©2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Voertuigen van steentjes : geweldige machines ter land, ter zee, en in de lucht om te bouwen met Lego®

Warren Elsmore (Auteur)

Stapsgewijze instructies en bouwtekeningen om ruim dertig grote en dertig kleinere voertuigen van Lego-stenen te maken. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 16 jaar.

Uitgever

Librero (© 2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Koko de koerier

Katerina Gorelik (Auteur), Mascha De Vries (Vertaler), Irene Kunst (Vertaler)

Koko is een bezorghond. Hij bezorgt pakketten in de drukke stad, op de bodem van de oceaan en zelfs op de Melkplaneet! Onderweg gaat er van alles mis. Lukt het Koko om al zijn pakketjes op tijd te bezorgen? Groot prentenboek met fantasierijke, gedetailleerde tekeningen in kleur en veel zoekopdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Rubinstein (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar