12-01-2021

Bepaal mee de publiekswinnaar JUNIOR STADSDICHTER 2021

In Roeselare gaan we voor de vijfde keer op rij op zoek naar een nieuwe, jonge, Junior Stadsdichter voor de editie 2021. Een project van ARhus en Stad Roeselare. Onze jury selecteerde een top vier uit de maar liefst 319 ingezonden gedichten, alsook wie de winnaar wordt. Maar, hiermee is de wedstrijd nog niet afgelopen. Jij kan mee bepalen wie de publieksprijs Junior Stadsdichter #VANRSL 2021 in de wacht sleept! Lees meer

Fundels

Wat is het?

Fundels Prentenboeken

Heb je al gehoord van Fundels? Dat zijn e-boeken voor kleuters, maar het is veel meer dan een gewoon e-boek! Het verhaal wordt voorgelezen, de personages bewegen als in een tekenfilm, en achteraf kan je spelletjes spelen.

Fundels AVI 0-prentenboeken

Voor kinderen in het derde kleuterklasje zijn er boekjes met AVI 0 leesniveau. Dit nieuwe genre is bedoeld voor kinderen die hun honger onvoldoende kunnen stillen met het luisteren en kijken naar het verhaaltje. Gezien ze zo in de ban zijn van letters willen ze zelf beginnen lezen. Het zijn boekjes voor ├ęchte letterfretters. 

Fundels AVI-boeken

Voor beginnende lezers zijn er Fundels AVI-boeken. Deze laat kinderen tussen zes en tien jaar spelenderwijs verder bouwen aan hun taal- en leesontwikkeling. Elk boekje kan je zelf lezen of met begeleiding. Bij elk boekje horen ook spelletjes en oefeningen rond begrijpend en technisch lezen.

Aan de slag met Fundels

  • Fundels-prentenboeken en AVI 0-prentenboeken kan je in ARhus uitlenen ofwel downloaden via een app (iOS of Android).

  • Fundels AVI-boeken kan je lenen via de iPad-app of via de webapp http://app.fundels.com/.

Fundels op je tablet

Ben je lid van ARhus? Dan kan je per jaar 7 Fundels uitlenen via de app. In de schoolvakanties krijg je extra Fundels cadeau: 2 gratis Fundels per week vakantie (max. 12 in de zomervakantie). Elke Fundel kan je vier weken lenen, en je kan ze ook offline lezen.

Download de app voor iPad of Android.
Bekijk hier de handleiding (pdf).

Opgelet, de Android app geeft geen toegang tot Fundels AVI-boeken. Je kan ze wel lezen via de webapp! Surf naar http://app.fundels.com/. Je kan de webapp ook op je pc of laptop gebruiken.