02-04-2021

Sluitingsdagen in april en mei

ARhus is gesloten op paasmaandag 4 april en op 1,13,23,24 mei. Onze sluitingsdagen vind je steeds terug op www.arhus.be/sluitingsdagen of via de openingsuren op deze site. Voor wie materialen moet terugbrengen hebben we enkele tips. Lees meer

Fundels

Wat is het?

Fundels Prentenboeken

Heb je al gehoord van Fundels? Dat zijn e-boeken voor kleuters, maar het is veel meer dan een gewoon e-boek! Het verhaal wordt voorgelezen, de personages bewegen als in een tekenfilm, en achteraf kan je spelletjes spelen.

Fundels AVI 0-prentenboeken

Voor kinderen in het derde kleuterklasje zijn er boekjes met AVI 0 leesniveau. Dit nieuwe genre is bedoeld voor kinderen die hun honger onvoldoende kunnen stillen met het luisteren en kijken naar het verhaaltje. Gezien ze zo in de ban zijn van letters willen ze zelf beginnen lezen. Het zijn boekjes voor ├ęchte letterfretters. 

Fundels AVI-boeken

Voor beginnende lezers zijn er Fundels AVI-boeken. Deze laat kinderen tussen zes en tien jaar spelenderwijs verder bouwen aan hun taal- en leesontwikkeling. Elk boekje kan je zelf lezen of met begeleiding. Bij elk boekje horen ook spelletjes en oefeningen rond begrijpend en technisch lezen.

Aan de slag met Fundels

  • Fundels-prentenboeken en AVI 0-prentenboeken kan je in ARhus uitlenen ofwel downloaden via een app (iOS of Android).

  • Fundels AVI-boeken kan je lenen via de iPad-app of via de webapp http://app.fundels.com/.

Fundels op je tablet

Ben je lid van ARhus? Dan kan je per jaar 7 Fundels uitlenen via de app. In de schoolvakanties krijg je extra Fundels cadeau: 2 gratis Fundels per week vakantie (max. 12 in de zomervakantie). Elke Fundel kan je vier weken lenen, en je kan ze ook offline lezen.

Download de app voor iPad of Android.
Bekijk hier de handleiding (pdf).

Opgelet, de Android app geeft geen toegang tot Fundels AVI-boeken. Je kan ze wel lezen via de webapp! Surf naar http://app.fundels.com/. Je kan de webapp ook op je pc of laptop gebruiken.