'Opgekikkerd!' is een vrolijk bordspel voor kinderen die alleen maar denken aan wat er mis kan gaan. Kinderen leren de faalangstige-, pieker- en dwanggedachtes uit de donderwolkjes te veranderen in opkikkertjes.
Met behulp van dit spel leer je kinderen spelenderwijs om te gaan met dagelijkse teleurstellingen. Natuurlijk is het vervelend als een vriendje een speelafspraak afzegt, je een spelletje verliest of niet op de Ipad mag. Maar hoe ga je daarmee om? Ga je mopperen en ben je de hele middag chagrijnig of bedenk je iets wat je kunt gaan doen? Het spel heeft 4 spelmogelijkheden: > De pechplaatjes worden een voor een neergelegd op het blauwe blad (vanaf 5 jaar) en het gele blad (vanaf 7 jaar) terwijl je met het kind praat over de teleurstellende situaties die op de plaatjes te zien zijn. > Daarna bespreek je wat je zou kunnen DOEN in plaats van te mopperen of te klagen. Als dat lastig is, kan in de aanpak-schijven naar een passende oplossing gezocht worden. > Memory spel. Met de pech -en de aanpakschijven kun je een Memoryspel spelen waarbij je steeds de achterzijde hardop leest Een beetje pech?, Dat kan ik wel aan! > Sjoelen. Door de voetbaldoelen aan de doos te schuiven, kun je alle schijven door de doelen sjoelen terwijl je keihard roept; 'Weg met die pech!' Zo sluit je het spel op een ontspannen en vrolijke manier af. In het handige informatieboekje voor volwassenen staat veel informatie hoe je je kind kunt helpen meer zelfstandig en weerbaar te worden.
"Wie helpt de kikker?" is een prachtig coöperatief spel voor kinderen van 4-8 jaar waar ze zowel op cognitief, als op sociaal-emotioneel gebied, veel wijzer van worden! \n\nKinderen vanaf 4 jaar vinden het heerlijk om dit spel met elkaar te spelen en onderwijl leren ze, behalve de Cito-doelen van groep 1 en 2 betreffende taal en rekenen, ook allerlei wetenswaardigheden over het plezierig en gezellig met elkaar omgaan. Al gooiend met de dobbelsteen lopen ze door een dierentuin. Een volwassene leest de vragen voor waar ze samen antwoord op kunnen geven. Spelenderwijs leren ze zo acht belangrijke cognitieve en sociaal-emotionele vaardigheden.De vragen worden afgewisseld met samenwerkingsopdrachtjes of actieve spring- en klap spelletjes.\n\nOnderweg kunnen de kinderen euromunten bemachtigen. Wanneer ze op een appeltje komen,worden alle euro's bij elkaar opgeteld en samen overleggen ze welk gezond hapje voor kikker gekocht kan worden.