Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

153 Resultaten

Sorteren op
Boek

De grote bomenrover

Oliver Jeffers (Auteur), Berd Ruttenberg (Vertaler)

Er gebeuren vreemde dingen in het bos. Takken verdwijnen zomaar. De dieren stellen een onderzoek in. Ze vinden de geheimzinnige bomenrover en leveren hem uit aan de politie. Maar waarvoor had hij al die takken nodig? Prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Hotel Flamingo

Alex Milway (Auteur), Jesse Goossens (Vertaler)

Julia erft een bijzonder hotel van haar tante: een dierenhotel. Maar het hotel is vreselijk vervallen en er zijn al drie jaar geen gasten geweest. Samen met de concie͏̈rge, Makkie de Maki, en meneer Beer, de portier, knapt ze het hotel op. Zal het een succes worden? Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (© 2019)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Stad van glas

Cassandra Clare (Auteur)

Clary reist af naar de Stad van Glas om haar moeders leven te redden. Wie die stad zonder toestemming betreedt, wacht de doodstraf. Clary’s beste vriend wordt gevangengenomen, haar broer wil haar uit de weg hebben en ze moet het opnemen tegen de kwaadaardige Valentine.

Boek

Verhitte vakantie

Alex Milway (Auteur), Jesse Goossens (Vertaler)

Hotel Flamingo is bijna volgeboekt. Ook het koninklijke pingui͏̈͏̈nechtpaar komt logeren. Anna en haar medewerkers krijgen een lange lijst met eisen. Maar de voorbereidingen worden ernstig in de war gestuurd. Gaat het Anna lukken het echtpaar op gepaste wijze te ontvangen? Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2020)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Lettertype dyslexie

De smoezels zijn samen sterk

Erhard Dietl (Auteur), Monique Berndes (Vertaler)

Broer en zus Smoezel doen een wedstrijd wie de sterkste Smoezel is. Maar soms is één Smoezel niet sterk genoeg om iets op te tillen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Underdogs

Joren Slaets (Auteur), Kevin Cuyt (Illustrator)

Als het basketbalpleintje in hun wijk dreigt te verdwijnen, moeten Rocky en Frida samenwerken om dat te voorkomen. Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Lannoo (2023)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Roodgeelzwartwit

Brigitte Minne (Auteur), Carll Cneut (Illustrator)

Als vier kinderen samen buiten spelen, speelt een van hen steeds de baas totdat de anderen daar genoeg van hebben en vertrekken. Prentenboek met artistieke illustraties in de kleuren uit de titel. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2001)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De graafmachine van Muis

Lucy Cousins (Auteur)

Muis maakt met een graafmachine een groot gat in de tuin. Haar vriendjes helpen haar om er een echte vijver van te maken. Hardkartonnen, in vorm uitgesneden prentenboekje met eenvoudige, kleurige tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Boek

Baas van iets groots

Nelleke Verhoeff (Auteur)

Kleine Muis ziet hoe de circusbaas de grote Leeuw laat springen. Kleine Muis wil ook de baas zijn van iets groots! Hij probeert van alles, maar de maan, de bomen en de zee luisteren niet naar hem. Hoe kan hij anderen laten doen wat hij wil? Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Op jou wil ik altijd wachten

Hanne Luyten (Auteur), Noëmi Willemen (Illustrator)

Een stel rupsen en een kever zijn goed bevriend en nemen de tijd om geduldig op elkaar te wachten. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mmm... een taart!

Susanne Strasser (Auteur), Berd Ruttenberg (Vertaler)

Beer ziet een heerlijke taart voor het raam staan. Maar het raam is heel hoog. Het varken komt helpen. Dan de hond, de haas en nog meer dieren. Zullen ze hoog genoeg kunnen komen? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De geeuw van een leeuw

Frank Geleyn (Auteur), Leen Van Durme (Illustrator)

Het is stil in het grote dierenpark en de dieren zijn loom en lui geworden. Fox de vos komt in actie. Kunnen hij en zijn vrienden samenwerken om de mensen terug naar de dierentuin te brengen? Met kleurenillustraties. Zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (© 2023)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De grootste sneeuwman van de wereld

Guy Daniëls (Auteur), Nick Claes (Illustrator)

Stan wil graag zwemmen, maar zijn vader is te moe. Papa belooft dat hij het zwembad opzet als Stan een sneeuwman maakt die zo groot is als het huis. Dat valt niet mee, maar gelukkig heeft Stan geweldige vrienden. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Goeiemorgen, beste buur

Davide Cali (Auteur), Maria Dek (Illustrator), Michael De Cock (Vertaler)

Een muis wil een omelet maken, maar heeft geen ei. Buurvrouw merel heeft ook geen ei, maar wel bloem voor een toetje. Samen gaan ze naar de slaapmuis. Die heeft alleen boter. Misschien hebben de mol, egel en de andere dieren ook iets? Prentenboek met sfeervolle illustraties in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Tiptoe Print (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een ster voor iedereen

Evelien Jagtman (Auteur)

Beer geniet elke avond van de sterren. Op een nacht valt een ster op de grond. Beer laat hem aan al zijn vrienden zien. Daardoor wordt de ster steeds mooier en stralender. De dieren bedenken een plan om de ster met iedereen te delen. Prentenboek met sfeervolle illustraties met sterke licht-donker contrasten. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (© 2020)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Kleine muis en de rode knikker

Petr Horáček (Auteur), Jesse Goossens (Vertaler)

Kleine Muis ziet een rode knikker in de boom hangen. Mol zegt dat het een ballon is maar Konijn denkt dat het een voetbal is. Wat is het nu? En hoe krijgen ze het te pakken? Prentenboek met kleurrijke collageachtige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een bos vol muziek

Suzan Overmeer (Auteur), Myriam Berenschot (Illustrator)

Konijn Toby droomt ervan om met de merels mee te zingen. Maar wat als hij helemaal niet kan zingen? Prentenboek met tekeningen in de kleuren van het bos. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2023)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Project Barnabus

Terry Fan (Auteur), Eric Fan (Auteur), Devin Fan (Auteur), Manon Smits (Vertaler)

Barnabus het olifantje zit vast in een ondergronds laboratorium. Hij droomt van de buitenwereld en zorgt ervoor dat hij met de andere buitenbeentjes kan ontsnappen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar

Uitgever

Pelckmans (2022)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar