Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

9 Resultaten

Sorteren op
Boek

Billie & Seb : roman

Ivo Victoria (Auteur)

Een 17-jarige in zichzelf opgesloten jongen die een vriendin heeft die in coma is geraakt, krijgt op kerstavond een geweer en speelt daar met haar spelletjes mee.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Alles is OKÉ : roman

Ivo Victoria (Auteur)

Een zoon probeert het leven van zijn moeder met alzheimer nog eenmaal te reconstrueren aan de hand van de hoogtepunten uit haar leven.

Boek

Gelukkig zijn we machteloos

Ivo Victoria (Auteur)

Een tuinfeest op een hete zomerdag. Een dochter die geen dochter wil zijn. Een oom die geen oom is. En twee families, verspreid over het perfect onderhouden gazon. Geslaagd in het leven, hun zorgen gedekt door een gevarieerd assortiment aan verzekeringspolissen, en grappen en verhalen die iedereen kent. Achter deze façade liggen de geheimen verborgen die hen met elkaar verbinden. Ome Lex is uitgenodigd door Martha, de mater familias, die oude tijden wil doen herleven. Wanneer het icoon van hun zorgeloze jeugd verdwijnt met Billie, de veertienjarige dochter des huizes, worden de familieleden bruut tot elkaar veroordeeld. Naarmate de uren verstrijken blijken hun routineuze schijnmanoeuvres waardeloos, terwijl Billie en Ome Lex steeds verder door eindeloze weilanden dwalen.

Uitgever

Anthos (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dieven van vuur : roman

Ivo Victoria (Auteur)

Antwerpen, halfweg de jaren negentig. In een verlaten appartementsgebouw dat wordt verbouwd tot een hotel is één appartement volledig gemeubileerd achtergelaten. Drie jonge mannen breken binnen en nemen trofeeën mee naar huis. Jazz-elpees, een opgezette ballonvis en een plastic map gevuld met kladversies van brieven, hartverscheurende liefdesbrieven. Twintig jaar later boekt de verteller van dit verhaal een kamer in het Arass Hotel in Antwerpen, op dezelfde plek waar hij aan de haal ging met de brieven. Tijdens zijn verblijf onderneemt hij een overmoedige poging om het mysterie te ontrafelen en het verleden in al zijn glorie te herstellen.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)

Ivo Victoria (Auteur)

Een dertiger keert terug naar zijn Vlaamse geboortedorp om de vele verzinsels uit zijn jeugd op te biechten.

Uitgever

Anthos (2009)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Beste buren : Belgen over Nederland en Nederlanders over België

David Van Reybrouck (Auteur), Oscar van den Boogaard (Auteur), Ivo Victoria (Auteur)

Een verzameling van essays van Belgische schrijvers over Nederland, en van Nederlandse schrijvers over België. De teksten gaan onder andere over de kleine en grote verschillen die de verhoudingen tussen Belgen en Nederlanders bepalen. Zo is er de Nederlandse drang om alles gezellig te vinden en veel te vergaderen, en het Vlaamse gebrek aan nationale trots of stedenbouwkundige principes. Ook de evoluties en de nuances in de verhoudingen tussen beide volkeren komen uitgebreid aan bod.

Uitgever

Luster (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar