Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

2030 Resultaten

Sorteren op
Boek

Ans & Wilma verdwaald

Alice Reijs (Auteur), Ariane Van Vliet (Auteur), Kaatje Vermeire (Illustrator)

De vriendinnen Ans en Wilma verdwalen tijdens een boswandeling. En niet zo’n klein beetje ook, ze moeten zelfs de nacht in het bos doorbrengen, zonder eten! Prentenboek met sfeervolle illustraties in gedekte tinten. Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

De reisgenoot

Mark Borgions (Illustrator), Philip Maes (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Paul Wauters (Auteur), Koen Brandt (Regisseur), Warre Borgmans (Verteller)

Johannes wil samen met een mysterieuze reisgenoot prinses Sophia van haar vloek bevrijden. Grappig hoorspel naar het sprookje van Andersen. Met cd, liedteksten en grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De zevenmijlslaarzen

Mark Borgions (Illustrator), Koen Brandt (Regisseur), Charles Perrault (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Philip Maes (Bewerker), Paul Wauters (Bewerker), Mathias Sercu (Uitvoerder), An Miller (Uitvoerder), Gène Bervoets (Uitvoerder), Dimitri Leue (Uitvoerder)

Een arme familie van houthakkers kan niet op tegen het moderne plastic. Grappig hoorspel en vrije versie van het sprookje Klein Duimpje van Perrault. Met cd, liedteksten en kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De vlo en de professor

Mark Borgions (Illustrator), Paul Wauters (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Koen Brandt (Concept), Philip Maes (Auteur)

De 'professor' is niet alleen zijn broer kwijtgeraakt, maar ook zijn luchtballon. Hij probeert geld te verdienen met goocheltrucs. Grappig hoorspel op cd en boek met liedteksten en grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De mestkever

Paul Wauters (Auteur), Philip Maes (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Koen Brandt (Regisseur), Mark Borgions (Illustrator)

Een brutale mestkever trekt de wijde wereld in en wordt verliefd op een Lieve Heersbeestje. Prentenboek en hoorspel op cd met een vrije bewerking van het sprookje. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De rattenvanger

Paul Wauters (Auteur), Jacob Grimm (Naar het werk van), Wilhelm Grimm (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Mark Borgions (Illustrator), Koen Brandt (Muziek)

Gouverneur Hans J. Drumpf (lees: Trump) wil van Hamelen een moderne plaats maken. Hij bouwt een muur en wil de ratten laten verdwijnen door een hobospeler. Grappig en eigentijds hoorspel naar het sprookje van Grimm. Met cd en kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Boek

De Bremer stadsmuzikanten

Mark Borgions (Illustrator), Paul Wauters (Auteur), Koen Brandt (Regisseur), Jacob Grimm (Naar het werk van), Wilhelm Grimm (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Philip Maes (Auteur)

Een groepje dierenmuzikanten verlaat hun thuisstad Bremen op zoek naar roem. Het zijn de ezelin Iya, de hond Moon, de kat Scat en de haan Cocky. Onderweg passeren ze een boshut met een stel rovers. Het bekende Andersen-sprookje in een nieuw jasje

Boek

Dracula

Paul Wauters (Auteur), Warre Borgmans (Verteller), Bram Stoker (Naar het werk van), Koen Brandt (Auteur), Mark Borgions (Illustrator)

Notaris Jonathan wordt in Transsylvanië vastgehouden in het kasteel van graaf Dracula. Zijn verloofde Mina vertrouwt het niet en gaat op onderzoek. Grappig en eigentijds hoorspel naar het klassieke verhaal van Bram Stoker. Met cd’s, kleurenillustraties en downloadcode. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Ik lees graag met Mier en Mug

Katrien Vandewoude (Auteur), Marieke Van Ditshuizen (Illustrator)

Mier is lief. Mug heeft pit. Ze vinden elkaar leuk! Maar soms ook niet. Met cd waarop de verhaaltjes worden voorgelezen. Groeiboek van AVI-Start t/m AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

Abimo (2015)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De baron von Münchhausen : zijn beste, meest buitengewone en bijzonderste belevenissen barstensvol branie en zonder bluf of bombast

Wouter Deprez (Auteur), Randall Casaer (Illustrator)

Tweeëntwintig verhalen over de fantasievolle avonturen van de Baron von Münchhausen tijdens zijn verblijf in Rusland en tijdens de strijd tegen de Turken. Eigentijdse bewerking van de klassieke verhalen. Met dynamische kunstzinnige kleurenillustraties en cd. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Buurman leest een boek

Koen Van Biesen (Auteur), Warre Borgmans (Verteller)

Buurman probeert te lezen, maar zijn spelende buurmeisje maakt lawaai. Buurman bonkt op de muur en het meisje begint te zingen. Hij bonkt harder en ze begint op haar trom te slaan. De herrie wordt steeds luider. Dan bedenkt Buurman een oplossing.

Uitgever

De Eenhoorn (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De jongen die draken kweekte

Andy Shepherd (Auteur), Sara Ogilvie (Illustrator), Jesse Goossens (Vertaler)

Tomas ontdekt in de tuin van z’n opa een drakenfruitboom. Hij neemt een van de vruchten mee naar huis. Maar voordat hij de vrucht kan eten, komt er een echt draakje uit! Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (© 2018)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Geen paniek!

Jeff Kinney (Auteur), Hanneke Majoor (Vertaler)

Iemand heeft de school beklad met groene vlekken. Bram Botermans is de hoofdverdachte, maar hij is onschuldig – althans, een soort van onschuldig. Gelukkig raakt de familie Botermans ingesneeuwd en is hij even veilig. Maar zodra de sneeuw gaat smelten, wil de politie hem spreken.

Genre
Uitgever

De Fontein (2012)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen

Andy Griffiths (Auteur), Terry Denton (Illustrator), Edward van de Vendel (Vertaler)

Andy en Terry hebben weer dertien fantastische nieuwe verdiepingen gebouwd. Ze zijn op zoek naar een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Genre
Uitgever

Lannoo (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Harry Potter en de relieken van de dood

J.K. Rowling (Auteur)

Harry krijgt de zware taak om de resterende Gruzielementen van Voldemort op te sporen en te vernietigen. De Relieken van de Dood spelen hierbij een belangrijke rol. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

De Harmonie (2007)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het mes

Jo Nesbø (Auteur), Annelies de Vroom (Vertaler)

Politieman Harry Hole, die er slecht aan toe is, levert strijd op leven en dood met moordenaars die hem alles wat hem dierbaar is, hebben afgepakt.

Uitgever

Cargo (2019)

Taal
Serie

Harry Hole (12)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Eiland

Pieter Aspe (Auteur)

Op een eilandje voor de Bretonse kust wordt op een dag een daar wonende Bruggeling vermist. Op de plek van een voormalig klooster in Brugge, waar nu een aantal stadswoningen staat, vindt men het lijk van een man. Pieter Van In wordt zo geconfronteerd met een stukje Brugge dat hij nog niet kende; de bewoners lijken collectief iets te willen verbergen.

Boek

De wilde zwanen

Paul Wauters (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Philip Maes (Redacteur), Koen Brandt (Regisseur), Mark Borgions (Illustrator)

Prinses Elisa en haar elf broers worden door hun gemene stiefmoeder in zwanen veranderd. Prentenboek en hoorspel op cd met een vrije bewerking van het sprookje. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De olijfboom

Lucinda Riley (Auteur), Anne-Marieke Buijs (Vertaler)

Als een vrouw met haar gezin terugkeert naar Cyprus omdat ze daar een huis van haar peetvader heeft geërfd, komen er allerlei geheimen aan het licht.

Uitgever

Xander (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Gouden kooi

Camilla Läckberg (Auteur), Elina van der Heijden (Vertaler)

Als Faye van haar man, een succesvol ondernemer, hoort dat hij wil scheiden, neemt ze subtiel wraak.

Uitgever

The House of Books (© 2019)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar