Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

235 Resultaten

Sorteren op
Boek

De duif die niet kon duiken

Edward van de Vendel (Auteur), Alain Verster (Illustrator)

Onder gejuich van vaders en moeders duiken de jonge duiven vanuit de dakgoot naar beneden om eten te zoeken. De duif Telemark heeft nog nooit gedoken en wacht zenuwachtig zijn beurt af.

Uitgever

De Eenhoorn (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De jongen die iedereen laat lachen

Helen Rutter (Auteur), Andrew Bannecker (Illustrator), Joyce Sengers-Bekkers (Vertaler), Mijke van Leersum (Vertaler)

Billie (11, ik-persoon) gaat voor het eerst naar de middelbare school. Hij is dol op drummen en houdt erg van grappen maken, maar er is een probleem: hij stottert. Als er een talentenjacht komt, wil Billie daar graag aan meedoen. Durft hij het aan? En zal hij meedoen als cabaratier of als drummer? Vanaf ca. 11 jaar.

Genre
Uitgever

Billy Bones (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dappere Max

Ed Vere (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Iedereen vindt Max de kat schattig. Maar Max is stoer. Hij wil op muizen jagen. Maar hoe ziet een muis eruit? Prentenboek met gestileerde kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Lampje

Annet Schaap (Auteur)

Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, steekt elke avond het licht in de vuurtoren aan. Als op een stormachtige avond de lucifers op zijn, strandt een schip op de kust. Lampje krijgt de schuld en wordt ondergebracht in het huis van de admiraal, waar een monster schijnt te wonen. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Avonturen van de dappere ridster

Janneke Schotveld (Auteur), Milja Praagman (Illustrator)

Twaalf verhalen over de dappere ridster. Op haar fiets racet ze door de stad om anderen te helpen. Niet met spierballen, maar met moed en verstand. Ze brengt de verliefde bakker en fietsenmaker bij elkaar, helpt een gepest meisje en brengt een ontsnapte leeuw terug. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Meneer Jules, of Het einde van alles

Herman van de Wijdeven (Auteur), Françoise Beck (Illustrator)

Op televisie hoort Jonathan (9) de nieuwslezer vertellen dat er geen morgen zal zijn. Hij vlucht weg van zijn ruzie makende ouders en gaat op onderzoek uit. In het huis van de geheimzinnige meneer Jules ontdekt hij een bijzondere machine. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Super Jan

Harmen van Straaten (Auteur)

Jan wil net zo sterk en dapper zijn als Superman, zodat hij niet bang hoeft te zijn voor pestkop Bartholomeus. Op zijn achtste verjaardag komt zijn wens uit. AVI-M6. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

Pimento (2009)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wat een lef!

Monique van der Zanden (Auteur), Loes Riphagen (Illustrator)

Terwijl Eef en haar moeder een busreis naar oom Bas maken, zet een vechtende beestenbende de boel op zijn kop. Wanneer een bij alles en iedereen steekt, is Eef degene die hem durft vrij te laten.

Uitgever

Zwijsen (2011)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Jij mag alles zijn

Griet Op de Beeck (Auteur), Linde Faas (Illustrator)

De moeder van Lexi (9) is erg verdrietig sinds Lexi’s tweelingbroertje is overleden. Daarom gaat ze naar een kliniek. Omdat Lexi's vader veel werkt, gaat zij naar een tante. Die heeft ook veel verdriet. Lexi voelt zich eenzaam en schuldig en bedenkt iets om zowel haar tante als haar moeder weer gelukkig te maken. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Prometheus (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Klein wit visje heeft veel vriendjes

Guido Van Genechten (Auteur)

Klein wit visje heeft veel vriendjes met wie hij allerlei leuke spelletjes doet: verstoppertje met krabbetje, bellen blazen met inktvis en neuze neuze met wit slakje. Prentenboek met kleurrijke collages op een zwarte achtergrond. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever

Clavis (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een griezelmeisje

Edward van de Vendel (Auteur), Isabelle Vandenabeele (Illustrator)

Bewerking van het grimmige sprookje 'Blauwbaard'. Groot formaat prentenboek met grofgelijnde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2006)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Laat maar los, Koala

Rachel Bright (Auteur), Jim Field (Illustrator), Bette Westera (Vertaler)

Een kleine koalabeer hangt het liefst in zijn boom. Hij vindt het eng om beneden met de andere dieren te spelen. Op een dag valt de boom om. Is het echt zo eng op de grond? Prentenboek met sfeervolle, aandoenlijke kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De leeuw in de muis

Rachel Bright (Auteur), Jim Field (Illustrator), Bette Westera (Vertaler)

Muis is zo klein en angstig dat veel dieren over hem heen kijken. De leeuw is zo groot en dapper dat alle dieren hem bewonderen. Dat wil Muis ook. Maar dan doet hij een bijzondere ontdekking. Prentenboek met grappige, dynamische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Gottmer (2016)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Hotel Tussentijd

Lisa Boersen (Auteur), Lars Deltrap (Illustrator)

Hotel Tussentijd is een plaats waar je terecht kan komen als je je zó erg schaamt dat je je op de wc verstopt en daar het liefst voor eeuwig zou blijven. Wie in het hotel terechtkomt krijgt één dag en één nacht om moed te verzamelen om toch weer verder te gaan.

Uitgever

Gottmer (2011)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Komt goed, kleine krab

Chris Haughton (Auteur), J.H. Gever (Vertaler)

Kleine Krab woont met Grote Krab in een klein poeltje. Vandaag gaan ze samen voor het eerst naar zee. Het lijkt Kleine Krab geweldig. Maar de golven zijn wel heel hoog. Durft Kleine Krab nog wel verder de zee in te gaan? Prentenboek met intens gekleurde, collageachtige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De meester is er klaar voor

Frank Geleyn (Auteur), Annelies Vandenbosch (Illustrator)

Meester Roel is klaar voor de eerste schooldag. In zijn haar heeft hij scherpe pieken gemaakt. En hij heeft een tatoeage op zijn arm geplakt. De klas is heel bang voor hem. Tot er iets over de grond kruipt... AVI-M5. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Jakob en Jakoba

Siska Goeminne (Auteur), Sarah Verroken (Illustrator)

De jongen houdt van stil. Het meisje houdt van wild. Hij is Jakob. Zij is Jakoba. Ze durft alles wat hij niet durft. En ze kan alles wat hij niet kan. Maar dan gebeurt er iets... En plots is het andersom.

Uitgever

De Eenhoorn (2011)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wilma Wonder

Hanne Luyten (Auteur), Noëmi Willemen (Illustrator)

Wilma Wonder is boos omdat haar broer zegt dat ze nergens goed in is. Maar iedereen heeft iets bijzonders dat hij of zij goed kan. Prentenboek op rijm met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Toermalijn

Davide Cali (Auteur), Fatinha Ramos (Illustrator), Siska Goeminne (Vertaler)

De beeldschone prinses Toermalijn zit opgesloten in een hoge toren. De ene ridder na de andere probeert haar te bevrijden. Zonder succes, ook al vinden ze zichzelf allemaal de beste en scheppen ze graag op. Maar ridder Onyx is anders dan alle andere ridders. Oblong prentenboek met sfeervolle, kunstzinnige illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

Wow, wat een wolf !

Stefan Boonen (Auteur), Frank Daenen (Illustrator)

Laps, een klein konijn, gaat op zoek naar de grote boze wolf om hem te vragen hoe hij wolf kan worden. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Clavis (2004)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar