Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

49 Resultaten

Sorteren op
Boek

Samen naar school

Annemie Vandaele (Auteur), Carolien Westermann (Illustrator)

Wasbeer is zenuwachtig voor de eerste schooldag na de grote vakantie. Hij kent de juf niet en ook de dieren in de klas zijn nieuw. Mama legt uit dat iets nieuws ook fijn kan zijn. Prentenboek met sfeervolle illustraties in zachte, natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Grote Anna leert lezen en rekenen

Kathleen Amant (Auteur)

Anna gaat voor het eerst naar de grote school. Samen met haar moeder koopt ze een boekentas. De schooldag bestaat uit een kringgesprek, leesles, buitenspelen, rekenles, lunchpauze en gymles. Na school maakt Anna huiswerk, daarna is het tijd om te spelen.

Uitgever

Clavis (2017)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mila wil naar school

Judith Koppens (Auteur), Anouk Nijs (Illustrator)

Mila kan niet wachten: vandaag mag ze voor het eerst naar school! Mila woont soms bij mama en soms bij papa. Vandaag brengt papa haar weg. Maar waarom treuzelt hij toch zo? Prentenboek met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever

Clavis (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kaatje en de juf

Liesbet Slegers (Auteur)

Vandaag gaat Kaatje naar school. Als ze fijn buiten speelt met haar vriendjes Karel en Ali, valt ze op haar knie. Ze is verdrietig maar gelukkig is de juf er, die de kinderen altijd helpt en troost. Dat doet ze ook als Kaatje ruzie heeft om een autootje. Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever

Clavis (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Naar school!

Esther van den Berg (Auteur)

Vogeltje Robin gaat voor het eerst naar school. Hij vindt het erg spannend en waarschuwt zijn moeder dat hij echt alleen maar even gaat kijken. Zal hij er anders over denken als hij zijn juf ontmoet, het gezellige klaslokaal ziet en zijn klagenootjes leert kennen? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Clavis (2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Hallo klasje! : het grote schoolboek van Karel

Liesbet Slegers (Auteur)

Karel gaat naar school. Hij laat zien wat hij meeneemt in zijn tas, wie zijn juf en meester zijn, en welke leuke dingen hij allemaal doet in de klas. Prentenboek met kleine en paginagrote eenvoudige kleurenillustraties in gemengde techniek, met zoekvragen, opdrachten en verhaaltjes. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Clavis (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik ga naar school

Liesbet Slegers (Auteur)

Lise heeft veel zin om naar school te gaan. Want daar ziet ze haar vriendjes Guus en Bilal. Lise speelt met de blokken, luistert naar een verhaal, eet lekker fruit en doet nog veel meer leuke dingen. Vierkant prentenboekje met kleurrijke illustraties over hele en halve, afgesneden pagina’s. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever

Clavis Uitgeverij (© 2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Jouw kleur mijn kleur

Mylo Freeman (Auteur)

Tasja gaat voor het eerst naar school en dat is best spannend. In haar klas zitten kinderen uit allerlei verschillende landen. Ze vertellen allemaal iets over het land waar ze vandaan komen. Prentenboek met kleurrijke aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Uppie en het nieuwe schooljaar

Hilde Schuurmans (Auteur)

Uppie kan niet wachten tot hij weer naar school mag. Maar hij moet wennen aan de nieuwe juf en het lawaai en wil niet meer meespelen. Wat is er aan de hand? Uppie vertelt zelf ook hoe hij e.e.a. ervaart. Royaal prentenboek met aquarelillustraties. Met korte informatie en tips over hooggevoeligheid. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Uitgever

Clavis (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik wil NIET naar school!!

Stephanie Blake (Auteur)

Konijn Simon gaat voor het eerst naar school. Zijn ouders weten zeker dat hij het heel leuk zal vinden, maar Simons enige antwoord is: Ik denk het niet! Wat zal hij zeggen als mama vraagt of hij weer mee naar huis gaat? Prentenboek met eenvoudige, felgekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Liefbeestje gaat naar school

Sam Loman (Auteur)

Het lieveheersbeestje Liefbeestje gaat voor het eerst naar school. Dat vindt ze erg spannend. Maar gelukkig is juf Vlinder heel lief en heeft ze al snel een vriendinnetje. Prentenboek met vriendelijke tekeningen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Clavis (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik wil (niet) naar school

Rindert Kromhout (Auteur), Natascha Stenvert (Illustrator)

Vlegeltje is bang om naar school te gaan en wil niet uit zijn ei komen. Zijn moeder brengt het ei naar school. Zal juf erin slagen om Vlegeltje uit zijn ei te laten komen? Groot staand prentenboek met collageachtige kleurenillustraties en achterin enkele gesprekstips voor ouders. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Neem nooit een beer mee naar school

Mark Sperring (Auteur), Britta Teckentrup (Illustrator), Ellen Hosmar (Vertaler)

Een jongetje neemt op zijn eerste schooldag zijn beer mee. Maar de levensgrote beer zaait paniek, maakt kabaal en eet alles op. De beer kan beter buiten wachten, want het is zo leuk op school dat je nergens bang voor hoeft te zijn. Prentenboek met collageachtige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Boek

Kleine Beer gaat naar school

Dany Aubert (Auteur), Catherine Leblanc (Auteur), Eve Tharlet (Illustrator), Merel De Vink (Vertaler)

Kleine Beer gaat binnenkort voor het eerst naar school. Maar hij denkt dat hij er nog te klein voor is. Gelukkig stellen zijn ouders hem gerust en helpen ze hem zijn angst te overwinnen. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca.3,5 jaar.

Boek

Een spookje in de klas

Ma Bu (Auteur), Diandian Guo (Vertaler)

Het nieuwe klasgenootje in de kleuterklas is eerst onzichtbaar. Totdat een klein zwevend figuurtje verschijnt: het is een spookje! Spookje is bang en verlegen en anders dan de andere kinderen, maar al gauw speelt hij volop mee. Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis Uitgeverij (© 2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Met beer naar school

David Michael Slater (Auteur), Davilyn Lynch (Illustrator)

Max is bang om naar school te gaan. Daarom neemt hij zijn knuffelbeer mee. Maar de beer zet de klas op stelten. Net, als het volledig dreigt mis te gaan, doet klasgenootje Madi haar rugzak open! Prentenboek in smal, staand formaat met pastelkleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Pien en de juf

Judith Koppens (Auteur)

Pien gaat voor het eerst naar school. Ze krijgt een eigen haakje aan de kapstok en de juf is heel aardig. Wat doen ze allemaal leuke dingen! Prentenboek met eenvoudige verfillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Uitgever

Manteau (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een grote stap

Amber Stewart (Auteur), Layn Marlow (Illustrator)

Het jonge eendje Peddeltje is graag bij zijn moeder, maar wil ook graag naar school. De eerste schooldag vindt hij toch erg spannend. Vierkant prentenboek met kleine en (pagina)grote illustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Kevins krokodil

Bette Westera (Auteur), Barbara de Wolf (Illustrator)

Kevin is nieuw op school en dat is best eng. Volgens de juf bijten de kinderen niet, maar daar is Kevin niet zo zeker van. Dan krijgt hij onverwacht hulp. Van iemand die heel goed kan bijten. Zou dat helpen om nieuwe vriendjes te maken? Oblong prentenboek met kleurrijke collages en halve uitklappagina’s. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Naar school!

Leilani Sparrow (Auteur), Dan Taylor (Illustrator)

Beertje gaat voor het eerst naar school. Er is een kapstok en een speelhoek, Beertje maakt een nieuw vriendje, gaat zingen en tekenen, eet zijn boterham en speelt op het schoolplein. En morgen mag Beertje weer naar school! Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar