Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

13 Resultaten

Sorteren op
Boek

Japie de stapelaar

Bas Rompa (Auteur), Kaatje Vermeire (Illustrator)

Japie is dol op verzamelen. In zijn tuin liggen stapels afgedankte spullen. Op een dag ontdekt hij een foto uit een ver land. 'Ik ben hier in de wolken', staat er. Dat wil Japie ook en hij bedenkt een manier om daar te komen.

Uitgever

De Eenhoorn (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Verhalen voor gevoelige oortjes. 2

Wendy Janssens (Auteur), Katrien Benaets (Illustrator)

De auteur van deze bundel giet thema's als rouw, faalangst, leiderschap, jaloezie, overprikkeling, bang zijn, pesten, durven, loslaten en anders zijn in herkenbare voorleesverhalen voor kinderen.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Verhalen voor gevoelige oortjes. 1

Wendy Janssens (Auteur), Katrien Benaets (Illustrator)

De auteur van deze bundel giet thema's als hooggevoeligheid, verdraagzaamheid, zelfvertrouwen, perfectionisme, rouwen, pesten, loslaten, boosheid, faalangst en anders zijn in herkenbare voorleesverhalen voor kinderen.

Boek

De poppen van oma

Brigitte Minne (Auteur), Pieter Van Eenoge (Illustrator)

Oma Lily is dol op haar porseleinen poppen. Ze heeft er meer dan honderd en hun verzorging neemt heel wat tijd in beslag. Opa Billy en kleindochter Noortje ergeren zich dood. Tijdens een schooluitje naar een museum bedenkt Noortje een oplossing.

Boek

Niemandsdochters

Annie Van Gansewinkel (Auteur)

Ange wil haar ouders nooit meer zien, Chantal heeft ouders die haar niet willen. Ze komen in hetzelfde pleeggezin terecht, maar kunnen maar moeilijk een band opbouwen. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ode aan een ster

Pablo Neruda (Auteur), Elena Odriozola (Illustrator), Bart Vonck (Vertaler)

Een man (ik-figuur) vangt een ster uit de hemel en verstopt die thuis. Maar een ster straalt voor iedereen. Prentenboek naar een poëtische tekst van Pablo Neruda, met sobere, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het varken stukslaan

Etgar Keret (Auteur), David Polonsky (Illustrator), Ruben Verhasselt (Vertaler)

Joavi (ik-figuur) wil heel graag een Bart Simson-pop. Maar zijn strenge vader vindt dat hij eerst geld moet sparen. Dus geeft hij Joavi een spaarvarken cadeau. Joavi noemt het varken Levison. Het wordt zijn vriend. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Podium (2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Berre gaat op berenkamp

Annemie Berebrouckx (Auteur)

Berre gaat op berenkamp en vindt het best spannend. Alles is er anders. En Berre mist Fleur enorm. Maar de volgende dag doen ze heel veel leuke dingen en geniet Berre volop. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Omdat je mijn vriendje bent

Guido Van Genechten (Auteur)

IJsje de kleine ijsbeer gaat een vriendje zoeken om mee te spelen. Prentenboek met grote illustraties in koude tinten en een voelelement. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Deze schelp verdient een kistje

Annie Van Gansewinkel (Auteur), Richard Verschraagen (Illustrator)

Veerle woont met haar opa bij zee. Opa heeft in zijn leven veel verdriet gekend. Voor al zijn herinneringen heeft hij een schelp in een kistje. Maar waarom zou je iets wat je aan het huilen maakt bewaren? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Warres vleugels

Inge Bergh (Auteur), Alain Verster (Illustrator)

Warres vader stuurt zijn zoon de wijde wereld in. Hij moet vooruit in het leven. Warre heeft het gevoel dat hij geen goed kan doen in zijn vaders ogen. Hij gaat op zoek naar iemand die hem een schop onder zijn kont kan geven.

Uitgever

De Eenhoorn (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Draden

Torill Kove (Auteur), Imme Dros (Vertaler)

Een vrouw kiest uit alle draden boven haar hoofd een rode draad, die haar naar een klein meisje leidt. De vrouw wordt haar moeder en geeft haar alles wat ze nodig heeft, totdat het meisje haar eigen draad gaat zoeken. Maar de rode draad bewaren ze in hun hart. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen gebaseerd op een animatiefilm. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Uitgeverij Ploegsma (copyright 2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Thomas en het vogeltje

Pirkko Vainio (Auteur), Guy Didelez (Auteur)

Stadsmuis Thomas vindt een gewonde vogel die hij verzorgt tot hij weer beter is. Maar de vogel wil niet zingen. Prentenboek met grote aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2006)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar