Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

1008 Resultaten

Sorteren op
Boek

De gouden kooi, of Het waargebeurde verhaal van de bloedprinses

Anna Castagnoli (Auteur), Carll Cneut (Illustrator), Saskia De Coster (Vertaler)

Verwende prinses Valentina wil alle bijzondere vogels bezitten. Als haar dienaars de verkeerde vogel brengen, worden ze onthoofd. Dan droomt Valentina van een buitengewone sprekende vogel. Die moet ze hebben. Groot prentenboek met bijzondere, kunstzinnige kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het hondje dat Nino niet had

Edward van de Vendel (Auteur), Anton Van Hertbruggen (Illustrator)

Nino heeft een fantasiehondje dat hem helpt bij zijn verdriet. Als Nino op een dag een echt hondje krijgt, verdwijnt zijn fantasiehondje.

Boek

De boom met het oor

Annet Schaap (Auteur), Philip Hopman (Illustrator)

Een kleine jongen komt uit school, vol van een verhaal. Maar hij kan zijn verhaal nergens kwijt. Ook in het park is iedereen druk. Gelukkig is er de boom met het oor. Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Paard met laarzen

Jef Aerts (Auteur), Judith Vanistendael (Illustrator)

Als de oude Olga overlijdt, neemt Fieke (ca. 10, ik-figuur) haar circuspaard Lasse mee naar huis. Maar haar ouders willen geen paard in de tuin. Fieke besluit Lasse te verstoppen. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Blote handen

Bart Moeyaert (Auteur)

Twee jongens maken de oude eend van een eenzame zonderling dood; de man neemt wraak. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Ik zie jou, zie jij mij?

Siska Goeminne (Auteur), Alain Verster (Illustrator)

Op een plein midden in de stad komen de hele dag mensen voorbij. Iedereen heeft zijn eigen dromen, plannen en herinneringen. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De meest eenzame walvis ter wereld

Kim Crabeels (Auteur), Sebastiaan Van Doninck (Illustrator)

Lilja woont alleen met haar vader op een afgelegen schiereiland. Haar vader gaat vaak lang weg om de zee te onderzoeken. Dan blijft Lilja alleen achter om de vuurtoren en het Noorderlicht te bewaken. Dan sluit ze vriendschap met de meest eenzame walvis ter wereld. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Lannoo (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het fantastische verhaal van Ferre en Frie

Siska Goeminne (Auteur), Jef Roels (Illustrator)

Ferre woont bij zijn oma. Hij voelt zich vaak eenzaam en wordt op school gepest. Dan vertelt zijn oma hem een fantastisch verhaal over zijn moeder. Maar of Ferre dat allemaal gelooft... Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Toen Findus klein was

Sven Nordqvist (Auteur)

Opa Pettson vertelt hoe zijn bijdehante poes Findus bij hem in huis kwam en dat hij hem een keer kwijt was. Prentenboek met gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

Raak me dan, als je kan

Siska Goeminne (Auteur)

Rune vertrekt met haar moeder naar de kust. Ze ontmoet er de stille Simon, die een moeizame relatie met zijn ouders heeft. Ondanks hun verschillende karakters voelen ze zich tot elkaar aangetrokken. Dan krijgen ze slaande ruzie.

Uitgever

De Eenhoorn (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De mooiste vis van de zee

Marcus Pfister (Auteur), Nannie Kuiper (Vertaler)

Omdat de mooiste vis van de zee al zijn schatten voor zichzelf wil houden, vinden de andere vissen hem niet aardig. Hardkartonnen prentenboek met waterverfillustraties waarop glitterende hologrammen zijn aangebracht. Vanaf ca. 2 jaar.

Boek

De lantaarnaansteker

Aline Sax (Auteur), Ann De Bode (Illustrator)

Elke avond maakt de lantaarnaansteker zijn ronde door de stad. Hij ziet veel eenzame mensen, en besluit ze bij elkaar te brengen. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik ben hier!

Joke van Leeuwen (Auteur)

Jona valt in slaap op het dak van haar vaders kantoor. Als ze wakker wordt, is het gebouw verlaten en staat er water tot aan de tweede verdieping. Jona bedenkt een plan om aandacht te trekken voor als ze haar komen zoeken. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Klein in de grote stad

Sydney Smith (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Een jongetje stapt uit een bus in een grote stad, waar het sneeuwt. Hij voelt zich heel klein tussen al die mensen, auto’s, geschreeuw, getoeter en gehamer. Toch weet hij heel goed te vertellen hoe je je het beste kunt verplaatsen. Maar aan wie vertelt hij dat eigenlijk allemaal? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Toen Raaf links afsloeg

Evelien De Vlieger (Auteur), Karst-Janneke Rogaar (Illustrator)

Op een dag besluit Raaf (10) onderweg naar huis links af te slaan in plaats van rechts. Dwalend door de stad ontmoet hij mensen die om allerlei redenen ook (nog) niet thuis zijn. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Sammy

Siska Goeminne (Auteur)

Sammy (13) woont bij zijn moeder, samen met zijn babyzusje Saartje. Zijn moeder heeft geen werk en kan niet goed voor hen zorgen. Sammy is bang dat hij uit huis geplaatst zal worden. Dan krijgt hij hulp van een oude man die aan de overkant woont. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De koudste winter

Tine Mortier (Auteur), Alain Verster (Illustrator)

De winter is kouder dan ooit. Een jongen (10), die bij een zwijgzame oude man woont en zich vaak eenzaam voelt, is bang dat het allemaal zijn schuld is. Alle kleuren verdwijnen en ook alle vogels. Dan vindt hij een roodborstje in de schuur. Oblong prentvertelling met sfeervolle kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kukel

Joke van Leeuwen (Auteur)

Josofus, ook wel Kukel genoemd, voelt zich erg alleen. Daarom besluit hij zichzelf als cadeau aan de koningin te geven. Vanaf ca. 9 jaar

Uitgever

Querido (1998)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Oorlogswinter

Jan Terlouw (Auteur)

Plotseling is de 16-jarige Michiel betrokken bij het verzet en ervaart hij hoeveel angst, onzekerheid en moeilijkheden dit met zich meebrengt. Maakt hij nu fouten, of is er toch verraad in het spel? Maar van wie?

Boek

Niemandsjongen

Katherine Marsh (Auteur), Jasper Mutsaers (Vertaler)

Ahmed (14) is een Syrische vluchteling. Hij verbergt zich in de wijnkelder van het gezin van de Amerikaanse Max (13) in Brussel. Als Max hem ontdekt, probeert hij Ahmed zo veel mogelijk te helpen. Vanaf ca. 11 jaar.