Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

12 Resultaten

Sorteren op
Boek

Wat ik mooi vind

Milja Praagman (Auteur)

In de kring vertelt de meester over mooie dingen en vraagt hij wat Max mooi vindt. Max kan niets bedenken. Maar onderweg naar huis bedenkt hij van alles: de letter M, mensen in alle kleuren bij de bushalte, paardenogen. Max kan niet wachten om over al dat moois te vertellen! Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De mooie zee van klein wit visje

Guido Van Genechten (Auteur)

Inktvisje vindt de zeeanemonen in de zee heel mooi, Schildpadje houdt het meest van de parels en Zeepaardje is dol op zijn krulstaart. En wat vindt klein wit visje het allermooiste in de zee? Prentenboek met kleurrijke collages op een zwarte achtergrond. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever

Clavis (2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bloot

Jutta Nymphius (Auteur), Michiel Nijenhuis (Vertaler)

Amelie (ca. 13, ik-persoon) is niet tevreden over haar lichaam. Op school voelt ze zich ook onzeker, maar dankzij de zelfverzekerde Kira wordt dat beter. Zij zorgt ervoor dat Amelie online contact krijgt met de derdeklasser Elias. Ze is superblij, maar dan vraagt hij haar een naaktfoto te sturen. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Ploegsma (© 2022)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Trol

Tineke Lemmens (Auteur), Margot Senden (Illustrator)

Trol leeft in een grauwe, saaie wereld zonder kleur. Op een dag dwarrelt er iets kleins langs zijn neus. Het verdwijnt in de grond. Maar na een tijdje groeit er iets moois: een bloem! Al gauw komen er nog veel meer bloemen en is Trols wereld vol kleur. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2018)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Ode aan een ster

Pablo Neruda (Auteur), Elena Odriozola (Illustrator), Bart Vonck (Vertaler)

Een man (ik-figuur) vangt een ster uit de hemel en verstopt die thuis. Maar een ster straalt voor iedereen. Prentenboek naar een poëtische tekst van Pablo Neruda, met sobere, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Visje het visje

Gertrud Jetten (Auteur), Belinda Jordens (Illustrator)

Visje is klein en wit met zwart. De andere vissen zijn groot en rood of geel. Ze zeggen dat Visje lelijk is. Is dat zo? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Uitgever

Kluitman (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wat ben jij monsterlijk mooi!

Eva Dax (Auteur), Sabine Dully (Illustrator)

Monstertje Monni weet best dat hij supersterk is en razendsnel. Maar is hij ook mooi? Hij vraagt het aan zijn vader, moeder, broertje, vriendinnetje en andere monsters. Zij vinden hem prachtig! Prentenboek met grappige, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

NBD Biblion (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Makkelijk lezen

La Belle et la Bête

Leprince de Beaumont (Auteur), Matteo Gubellini (Illustrator), Dominique Guillemant (Bewerker)

Het mooi meisje Belle neemt als gevangene van een monster de plaats van haar vader in, maar gaat ten slotte houden van dit Beest. Met oefeningen en een cd. Vanaf ca. 13 jaar.

Boek

Belle en het Beest

An Leysen (Auteur)

Een knappe, verwende prins wordt door een heks veranderd in een afschuwelijk beest. Alleen een meisje dat echt van het beest zal houden, kan de betovering verbreken. Prentenboek naar het klassieke sprookje met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Uitgever

Clavis (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Meneer Blobvis zkt een liefje

Kim Crabeels (Auteur), Emma Thyssen (Illustrator)

Maak kennis met de blobvis, die in diepe wateren leeft en tot lelijkste dier ter wereld is verkozen! Zal hij ooit een vrouwtje vinden? Grote uitgave met grappige weetjes en veel speelse illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Uitgever

Lannoo (2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Missie in Lelijkland

Nanda Roep (Auteur), Philip Hopman (Illustrator)

Uitgever

Zwijsen (1997)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar