Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

350 Resultaten

Sorteren op
Boek

Als je terugkomt

Rebecca Stead (Auteur), Jenny de Jonge (Vertaler)

Miranda vindt op de meest gekste plaatsen briefjes die duidelijk voor haar bedoeld zijn. Het lijkt alsof de afzender haar door en door kent, zelfs dingen over haar weet die nog niet gebeurd zijn. Ze wil erachter komen wie de afzender is.

Uitgever

Querido (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De geheimen van Winterhuis Hotel

Ben Guterson (Auteur), Chloe Bristol (Illustrator), Imme Dros (Vertaler)

Elizabeth is blij, want ze mag voorgoed bij haar grootvader in het Winterhuis Hotel gaan wonen. Het hotel kent nog steeds veel mysteries, geheime gangen en magische objecten. Zal ze er toch een rustig, normaal verblijf krijgen? Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever

Leopold (2019)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De erfenis van Tesla

Neal Shusterman (Auteur), Eric Elfman (Auteur), Wiebe Buddingh' (Vertaler)

Nick (14) verkoopt allerlei voorwerpen die hij in hun nieuwe huis heeft gevonden. Als blijkt dat het bijzondere utivindingen zijn, wil hij ze terug hebben. Maar ook het Accelerati-genootschap heeft interesse in de uitvindingen. Vanaf ca. 11 jaar.

Uitgever

Van Goor (copyright 2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het monster van Lago Lago

Geronimo Stilton (Auteur), Paolo De Capite (Illustrator), Anna Ziche (Illustrator)

In het eerste verhaal gaat Geronimo op zoek naar het monster van Lago Lago, waarover hij gelezen heeft in de concurrerende krant ‘De Rioolrat’. In het tweede verhaal onderzoekt hij waarom mensen in het nieuwe winkelcentrum van Rokford spontaan beginnen te dansen, zingen en kopen.

Boek

Het geheim van Villa Argo

Ulysses Moore (Auteur)

De 11-jarige tweelingbroer en -zus, Jason en Julia, proberen samen met hun vriendje Rick de raadsels rond Villa Argo op te lossen. Deze villa is de voormalige woning van Ulysses Moore, avonturier en kenner van geheimschriften. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Bakermat (2006)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Onopgelost & waargebeurd

Guy Didelez (Auteur), Frank Pollet (Auteur), Inne Haine (Illustrator)

Bestaat een behekste auto, een spookhuis, het monster van Loch Ness? Kunnen dieren zichzelf genezen? Lees over twintig wereldwijde mysteries die nooit zijn opgelost. Met stripachtige kleurenillustraties in zwart-wit en blauw. Vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.

Uitgever

Van Halewyck (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het mysterie van Winterhuis Hotel

Ben Guterson (Auteur), Chloe Bristol (Illustrator), Imme Dros (Vertaler)

In Winterhuis Hotel gebeuren vreemde dingen. Zo verdwijnt een geheimzinnig boek en vinden Elisabeth (12) en Freddy (13) verborgen boodschappen in de schilderijen. Probeert iemand de kwaadaardige Gracella, die onder het hotel is begraven, weer tot leven te wekken? Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever

Leopold (2020)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bungelend aan een staartje

Geronimo Stilton (Auteur), Larry Keys (Illustrator), Loes Randazzo (Vertaler)

Detective en uitgever Geronimo Stilton gaat na een vreemd telefoontje van professor Volt naar de Himalaya. Vanaf ca. 11 jaar.

Boek
Boek

Het raadsel van de Kaaspiramide

Geronimo Stilton (Auteur), Larry Keys (Illustrator)

Detective en uitgever Geronimo Stilton wordt naar Egypte gestuurd om verslag te doen van een mysterieuze uitvinding. Vanaf ca. 11 jaar.

Uitgever

Bakermat (2008)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De sleutel van Sleedoorn

Kevin Sands (Auteur), Maria Postema (Vertaler)

Londen, 1665. Apothekersleerling Christopher gaat samen met zijn vriend Tom op zoek naar het grote geheim waarvoor zijn meester gestorven is. Het wordt een zoektocht vol raadsels en bedrog. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Gottmer (2015)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De nachtlantaarn

Lisa Thompson (Auteur), Mike Lowery (Illustrator), Anneke Bok (Vertaler)

Nathan (12, ik-figuur) is met zijn moeder op de vlucht voor haar gemene vriend. Ze komen terecht in een afgelegen tuinhuis in het bos. Als zijn moeder niet terugkomt van boodschappen doen, staat Nathan er alleen voor. Hij zoekt hulp bij zijn vroegere fantasievriendje Sam en bij Kitty. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

De karatekampioen

Geronimo Stilton (Auteur), Frederico Brusco (Illustrator), Valentina Grassini (Illustrator), Chiara Sacchi (Illustrator)

Hyena heeft een plan. Hij wil dat Geronimo mee gaat doen aan de wereldkampioenschappen karate. Een zware training volgt. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kloof

Jan Terlouw (Auteur)

De 16-jarige Ginder probeert te ontdekken waarom de bouw van een brug over een kloof in het land Berg en Dal wordt tegengehouden. Angstige en geheimzinnige gebeurtenissen brengen hem steeds dichter bij de waarheid. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De uitvinding van Hugo Cabret

Brian Selznick (Auteur)

De 12-jarige Hugo heeft de zorg voor de klokken van het treinstation in Parijs overgenomen. Hij komt in aanraking met een bittere oude man en een vreemd meisje. Veel illustraties die onderdeel zijn van het verhaal. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Het vreselijke neefje

Barbara Cantini (Auteur), Veerle Willems (Vertaler)

Het regent en zombiemeisje Mortina verveelt zich in de Vervallen Villa. Dan staat ineens een onbekende neef op de stoep. Dilbert zegt dat hij is uitgenodigd door Mortina’s tante. Maar Tante Ter Ziele is nergens te bekennen. Prentvertelling met kleurrijke, grappige tekeningen vol zombies, vleermuizen en andere griezelelementen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

Clavis (© 2018)

Taal
Onderwerp
Serie

Mortina (2)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren

Tom Llewellyn (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

Josh verhuist naar een vreemd huis met schuine vloeren, volgekrabbelde muren en pratende ratten. Het huis blijkt een duister geheim te hebben. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het boek der veranderingen

Kelly van Kempen (Auteur), Flavia Sorrentino (Illustrator)

De stoere Elfie schaamt zich vaak vreselijk voor haar alternatieve ouders en hun spirituele praktijk De Sterrensteen. Op een dag krijgt Elfie een oud Chinees boek van een onbekende man. Als blijkt dat een stel criminelen jacht maakt op het mysterieuze boek, gaat Elfie met haar buurjongen Mats op onderzoek uit. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Het mysterie van de smokkelaar

Hedwig Van de Velde (Auteur)

Sel (14) wordt valselijk beschuldigd van een aanslag op zijn maat Mon. Met hulp van zijn vriendinnetje Katrien komt hij vrij. Op zoek naar de werkelijke dader, komt hij een bende smokkelaars op het spoor. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Het mysterie van de gezonken schat

Geronimo Stilton (Auteur), Larry Keys (Illustrator)

De muizenfamilie Stilton wordt op zoek naar een gezonken galjoen met diamanten aan boord aangevallen door piraten. Vanaf ca. 11 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een monsterlijk mysterie

Geronimo Stilton (Auteur), Ivan Bigarella (Illustrator)

Op een avond krijgt de bekende uitgever Geronimo Stilton een pakje thuisbezorgd. In het pakje zit een cd met een begeleidend briefje van Duifje Duistermuis. Ze heeft een nieuw avontuur beleefd en alles opgeschreven, zodat Geronimo het kan uitgeven. Ze vertelt over het monster Gorgel dat leeft in een gracht. Gorgel wil niet meer eten. De diagnose: verliefd. Duifje zoekt de monsteractrice waar Gorgel voor gevallen is op, maar wanneer ze op de filmset aankomt, blijkt het monster verdwenen te zijn.

Uitgever

Bakermat (2012)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar