Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

7309 Resultaten

Sorteren op
Boek

Torak, de zielzwerver

Michelle Paver (Auteur)

Torak woont alweer een poos bij de Ravenstam. Als daar een dodelijke ziekte uitbreekt, onderneemt hij een gevaarlijke reis om een medicijn te vinden. Vanaf ca. 11 jaar.

Boek

Jonkvrouw

Jean-Claude Van Rijckeghem (Auteur), Pat Van Beirs (Auteur)

De ik-figuur Marguerite van Male leefde in de tweede helft van de 14e eeuw. Volgens haar moeder was Marguerite geboren voor liefde, voorspoed en geluk, maar daar lijkt ze niet veel van te merken. Haar vader, graaf van Vlaanderen, had liever een zoon, haar moeder wordt geestesziek, haar vader verliest de oorlog tegen de Engelsen en Marguerite wordt uitgehuwelijkt aan een brute Engelsman. Ze trekt weg met haar geliefde Filips van Rouvres, tot de pest een eind aan hun samenzijn maakt.

Boek

Galgenmeid

Jean-Claude Van Rijckeghem (Auteur), Pat Van Beirs (Auteur)

Nederland, de Tachtigjarige Oorlog. Het leven van de 14-jarige Gitte Niemandsdochter (ik-figuur) lijkt aan de galg te eindigen. Ze weet vrij te komen in ruil voor spionage in Spanje voor de Nederlandse prins van Oranje. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Epinona : dochter der Eburonen

Marc de Bel (Auteur), Jan Bosschaert (Illustrator)

Epinona (ik-figuur) is lid van de Comatos-clan. Op een dag wordt ze samen met haar moeder door een naburige stam ontvoerd en als slaaf meegevoerd naar de Rotsburcht. Ondertussen komen de Romeinse legers steeds dichterbij. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Manteau (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vechten voor vrijheid

Simon Scarrow (Auteur), Maria Postema (Vertaler)

Na de moord op zijn vader worden Marcus (10) en zijn moeder als slaven meegenomen. Marcus komt op een gladiatorenschool terecht. Hij is vastbesloten zijn vader te wreken en zijn moeder te bevrijden. Vanaf ca. 11 jaar.

Uitgever

Gottmer (2016)

Taal
Serie

Gladiator (1)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Straatvechter

Simon Scarrow (Auteur), Maria Postema (Vertaler)

Marcus (11) wordt opgeleid tot bewaker van het nichtje van Julius Caesar. Hij raakt al snel betrokken bij allerlei intriges rondom deze consul. Vanaf ca. 11 jaar.

Uitgever

Gottmer (2017)

Taal
Serie

Gladiator (2)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Nelle, blankgoud

Marc de Bel (Auteur)

Nelle (15, ik-figuur) heeft onderdak gevonden bij de oude Agripus en zijn kleinzoon Wiete. Ze spelen poppenkast op kermissen. Als ze besluiten naar Turkije te gaan, worden ze door Barbarijse piraten gevangengenomen. Vanaf ca. 13 jaar.

Boek

Soldaten huilen niet

Rindert Kromhout (Auteur)

Quentin Bell, neefje van Virginia Woolf, groeit samen met zijn broer en zusje op in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Het grote landhuis van zijn familie wordt bewoond en bezocht door een bonte verzameling vrije geesten.

Uitgever

Leopold (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mette

Marc de Bel (Auteur)

Als Mette, een Vlaamse boerendochter, in 1920 met haar vader en verstandelijk beperkte broer naar Amerika emigreert, verloopt niets volgens plan en lijkt de American Dream een nachtmerrie te worden.

Boek

De jongen die zijn vader zocht

John Boyne (Auteur), Ton Heuvelmans (Vertaler)

De vader van Alfie gaat vechten in de Eerste Wereldoorlog. Alfie krijgt eerst nog brieven, maar dan hoort hij niets meer. Wat is er met zijn vader gebeurd? Vanaf ca. 11 jaar.

Boek

IJzerkop

Jean-Claude Van Rijckeghem (Auteur)

Gent, 1808. Als de familie van Stans (18, ik-figuur) in financiële problemen komt, wordt ze uitgehuwelijkt aan een rijke handelaar. Stans vlucht en treedt in het geheim, verkleed als man, toe tot het leger van Napoleon. Haar broer Pier (ik-figuur) wil haar terughalen. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Schaduwliefde

Ruta Sepetys (Auteur), Michèle Bernard (Vertaler)

1941. De Sovjetpolitie pakt de vijftienjarige Litouwse Lina op en deporteert haar samen met haar moeder en broertje naar Siberië. Haar vader is opgesloten in de gevangenis. Voor Lina en ontelbare andere mensen begint een uitzichtloze lijdensweg langs werkkampen waarbij iedereen dikwijls letterlijk moet vechten om te overleven. Lina begint de mensen en hun situatie te tekenen om er voor te zorgen dat dit gebeuren niet vergeten raakt. Ze smokkelt de tekeningen de kampen uit.

Boek

Geef me de ruimte !

Thea Beckman (Auteur)

Marije is vijftien als ze Brugge ontvlucht om aan een huwelijk te ontkomen met een jongen die ze verafschuwt. Op haar gevaarlijke tocht naar het zuiden ontmoet ze de man van haar leven, een zanger met wie ze door het rumoerige Frankrijk trekt. Het land is al jarenlang in oorlog met Engeland. Ridders gaan elkaar te lijf, maat tegelijkertijd komen steeds meer boeren en stedelingen in opstand. De burgers nemen de wapens op en een nieuwe tijd breekt aan. In deze tijd van oorlog en vrede zoekt Marije in het gezelschap van een groep jonge muzikanten haar weg

Uitgever

Lemniscaat (2005)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Arhus
Boek

De Leeuw van Vlaanderen

Hendrik Conscience (Auteur), Karel Jonckheere (Bewerker)

De strijd der Vlaamse burgers tegen de Franse adel, eindigend met hun overwinning bij Kortrijk (Guldensporenslag, 1302).

Uitgever

Manteau (1988)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

Davide Morosinotto (Auteur), Manon Smits (Vertaler), Pieter van der Drift (Vertaler)

In 1904 bestellen vier vrienden uit het zuiden van de VS uit een catalogus een revolver. In plaats van de revolver krijgen ze een oud kapot horloge toegestuurd. Als blijkt dat er een prijs uitgeloofd is voor dit horloge, besluiten ze naar Chicago te gaan om die op te halen. Zo begint een spannende reis. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Fantoom (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vikingbloed

Luc Hanegreefs (Auteur)

Als in 882 een bende Vikingen de hut van haar familie overvalt, weet Hedelin in het moeras te ontsnappen. Haar vader wordt vermoord en haar broer Betto meegenomen. Hedelin besluit achter hem aan te gaan. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Clavis (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zout van de zee

Ruta Sepetys (Auteur), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

Als begin 1945 het Russische leger het instortende nazirijk nadert, proberen drie mensen een voormalig cruiseschip te bereiken, dat hen naar Polen kan brengen.

Boek

Ons kasteel aan zee

Lucy Strange (Auteur), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

Petra (12, ik-persoon) woont met haar ouders en zus Magda in een vuurtoren aan de Engelse kust. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, valt hun gezin uit elkaar. De meisjes komen er alleen voor te staan, maar ze weigeren de vuurtoren te verlaten. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Het eiland van de vorige dag

Umberto Eco (Auteur)

Tegen de achtergrond van het zeventiende-eeuwse Europa wordt de zoektocht beschreven die de hoofdpersoon onderneemt naar de 180e meridiaan en de liefde die hij opvat voor een onbereikbare schone.

Uitgever

Bakker (1995)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Nelle, de heks van Cruysem

Marc de Bel (Auteur), Jan Bosschaert (Illustrator)

Nelle en haar tante Clara moeten de eindjes aan elkaar knopen in hun lemen huisje in het Hollebeekbos. Ze worden geteisterd door de pest en roversbendes. Men verdenkt Clara ervan een heks te zijn en houdt haar verantwoordelijk voor het ongeluk.