Aan de vooravond van de Franse Revolutie groeien de revolutionairen Desmoulins, Danton en Robespierre op in een wereld waar structurele hongersnoden in contrast staan met de spilzucht van de koninklijke familie.
De ervaringen van vier generaties van een joodse familie, beginnend in Odessa omstreeks 1840 en eindigend met de emigratie naar Israël van de laatste generatie.
Dagboek gebaseerd op het personage Marie Boesman, dat de schrijfster vertolkt in de op Eén uitgezonden televisiereeks In Vlaamse velden. De serie volgt de lotgevallen van een Gents gezin tijdens Wereldoorlog I.
Een bundel vervreemdende korte tot zeer korte verhalen. Soms gaat het om observaties van slechts één zin. Geen bundel om achter elkaar te lezen, maar geschikt om meegenomen te worden in een andere manier van kijken naar onze 'normale' wereld.
In dagboeknotities beschrijft de auteur in drie delen wat haar trof als vrijwillig ziekenhelpster in een Engels militair hospitaal in de Eerste Wereldoorlog. In deel één beschrijft ze hoe nutteloos ze zich vaak voelt omdat ze nog niet met de verpleegsters mee mag naar de zalen om gewonden te verzorgen. In deel twee mag ze dat wel, maar is ze gefrustreerd dat ze weinig kan helpen en ergert zich aan de hardheid van de verpleegsters. Deel 3 gaat over haar ervaringen op een zaal voor gewone soldaten.
Een man bevindt zich plotseling in een werkelijkheid die het meest weg heeft van een digitaal spelprogramma, waar je zonder enige aanwijzing uit moet zien te komen.
In dit derde deel van zijn zesdelige autobiografische cyclus keert Karl Ove Knausgård terug naar zijn kindertijd. Zijn groeiproces van jongen tot man werd zwaar overschaduwd door zijn onvoorspelbare en dominante vader.