Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

2160 Resultaten

Sorteren op
Boek

Vlucht

Johanna Spaey (Auteur)

In de Eerste Wereldoorlog zoekt een Vlaams meisje een goed heenkomen.

Boek

Dodendans

Christian De Coninck (Auteur)

In juli 1917 roept de Belgische koning een kapitein van het front naar de achterhoede terug om de moord op een meisje van lichte zeden te onderzoeken.

Boek

Milans Groote Oorlog

Patrick Lagrou (Auteur)

Milan verblijft een weekend in de Westhoek met zijn grootouders. Hij vindt het er nogal saai: het is slecht weer en ze bezoeken het ene museum na het andere. 's Nachts hoort Milan vreemde geluiden en gaat op onderzoek uit.

Uitgever

Clavis (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Godenslaap : roman

Erwin Mortier (Auteur)

De stokoude Helena blikt terug op haar jeugd ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Een gruwelijke, maar voor haar ook erg belangrijke periode, waarin ze volwassen werd en haar grote liefde ontmoette. Nu vult Helena haar dagen met het neerschrijven van haar herinneringen aan die bewogen tijd in lijvige volumes, die ze echter nooit herleest.

Boek

Val der titanen

Ken Follett (Auteur), Joost van der Meer (Vertaler), William Oostendorp (Vertaler)

De lotgevallen van vijf families in Wales, Engeland, Rusland, Verenigde Staten en Duitsland voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, de Russische Revolutie en de strijd om rechtsgelijkheid van vrouwen en arbeiders.

Boek

De verloren vader

Diney Costeloe (Auteur), Lia Belt (Vertaler)

Een jonge journaliste verdiept zich in de verhalen achter een monument voor gevallen soldaten uit de Eerste Wereldoorlog in een Engels dorp - een zoektocht die haar naar het verleden van haar eigen familie voert.

Genre
Uitgever

De Fontein (© 2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dodenmars

Christian De Coninck (Auteur)

Wanneer een Vlaamse kolonel in opdracht van de Koning onderzoek doet naar twee vermiste officieren, belandt hij in een web van (dubbel)spionage.

Boek

Het meisje en de soldaat

Aline Sax (Auteur), Ann De Bode (Illustrator)

Een blind meisje en een Afrikaanse soldaat vertellen elkaar over hun leven tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Afwisselend verteld vanuit het perspectief van het meisje en dat van de soldaat.

Uitgever

De Eenhoorn (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De jongen die zijn vader zocht

John Boyne (Auteur), Ton Heuvelmans (Vertaler)

De vader van Alfie gaat vechten in de Eerste Wereldoorlog. Alfie krijgt eerst nog brieven, maar dan hoort hij niets meer. Wat is er met zijn vader gebeurd? Vanaf ca. 11 jaar.

Boek

Alles komt goed, altijd

Kathleen Vereecken (Auteur), Charlotte Peys (Illustrator)

Alice (ik-figuur) zit op de basisschool in België als in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. Ze moet vluchten met haar familie. Maar de oorlog is overal en nergens is het veilig. Vanaf ca. 11 jaar.

Uitgever

Lannoo (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Oorlog en terpentijn : roman

Stefan Hertmans (Auteur)

Herinneringen aan de grootvader van Hertmans, een leven dat getekend bleek door armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde.

Boek

De witte veer

John Boyne (Auteur), Mechteld Jansen (Vertaler)

De jonge Engelse soldaat Tristan (ik-figuur) bezoekt in 1919 de familie van zijn vriend Will, die als verrader is gefusilleerd. Tristan draagt een groot geheim met zich mee. Vanaf ca. 16 jaar.

Boek

Ten oorlog : een reis langs het front van WO I

Arnout Hauben (Auteur), Johanna Spaey (Auteur)

Verslag van een reis langs het Europese front van WO I, op zoek naar herinneringen aan die tijd. De auteurs bezochten België, Frankrijk, Italië, Slovenië, Albanië, Griekenland en Turkije.

Boek

Over het kanaal

Annelies Beck (Auteur)

In de Eerste Wereldoorlog vlucht een jonge Belgische met haar ouders naar Glasgow, waar al gauw duizenden andere gevluchte Belgen arriveren.

Boek

Soldaat Peaceful

Michael Morpurgo (Auteur)

Als een jongen gedwongen wordt tijdens de Eerste Wereldoorlog dienst te nemen in het Britse leger, besluit zijn 15-jarige broer met hem mee te gaan zonder de gevolgen te kunnen overzien.

Boek

Woesten : roman

Kris Van Steenberge (Auteur)

Een Vlaams dorp, eind negentiende eeuw. Elisabeth, gevangen in een ongelukkig huwelijk met de arts Guillaume, bevalt van een tweeling. De eerstgeborene is Valentijn, een prachtig zoontje, het tweede kind is zo misvormd dat de vader hem zelfs geen naam wil geven. Nameloos blijft echter in leven. Dan kondigt de Eerste Wereldoorlog zich aan.

Genre
Uitgever

Vrijdag (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ule : ik was veertien in 1914

Marc de Bel (Auteur)

In 1914 verlaat het gezin van Ule (14, ik-figuur) huis en haard voor het naderende oorlogsgeweld van de Eerste Wereldoorlog. Vier jaar later keren ze terug, berooid en verloren, net als het Vlaamse landschap. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Van Halewyck (2016)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Post voor mevrouw Bromley : roman

Stefan Brijs (Auteur)

Londen, 1914. Duizenden jongemannen melden zich aan om te gaan vechten tegen de Duitsers. Martin Bromley, zeventien en te jong voor het leger, probeert de twee jaar oudere John Patterson te overreden samen in dienst te gaan. Maar die wil zijn droom om te gaan studeren niet opgeven. Martin slaagt er met een list in naar het front te vertrekken en John blijft achter in een stad waar de druk op dienstweigeraars toeneemt

Boek

De spiegelingen : roman

Erwin Mortier (Auteur)

Edgard Demont keert gewond en gehavend uit de Eerste Wereldoorlog terug naar een vaderland dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Minnaars helpen hem te leven met kwetsuren die dieper gaan dan de littekens in zijn vlees. Ondertussen moet hij machteloos toezien hoe de wereld voor nieuwe waanbeelden bezwijkt en verse nachtmerries worden voorbereid.

Boek

Afscheid van de wapenen

Ernest Hemingway (Auteur), Katja Vranken (Vertaler), Jan Vantoortelboom (Inleider)

De liefdesgeschiedenis tussen een Amerikaanse luitenant en een Engelse verpleegster tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog.