Overal ter wereld reageerden dichters op het conflict. Hun gedichten ontploften op de pagina of probeerden in klassieke vormen de chaos te bedwingen. Naast de bekende 'war poets' als Rupert Brooke en Siegfried Sassoon zijn in deze bloemlezing ook Nobelprijswinnaars Tagore en Yeats opgenomen en Nederlandse dichters als Herman Gorter en Paul van Ostaijen. Boegbeelden van de internationale avant-garde Guillaume Apollinaire en Vladimir Majakovski staan naast reuzen uit de moderne poëzie als Rainer Maria Rilke en Anna Achmatova. Samen geven ze een aangrijpend en rijk geschakeerd beeld van een oorlog die ons blijvend bezighoudt.
Bijzondere poëziebundel waarin Ted van Lieshout de grenzen verkent van wat er in een boek mogelijk is. Een dichter begint aan een nieuwe dichtbundel. Maar al na één gedicht haakt hij af. Waarom? Liefdesverdriet! Hoe moet het nu verder met het boek? Er komt hulp uit onverwachte hoek. Maar het gaat he-le-maal fout! Zijn het gedichten? Is het een verhaal? Het is het allebei tegelijk!
Zou jij mensen tijdens de Hongerwinter eten hebben gegeven? Wat doe je als een kind uit een ver land in je klas komt? En hoe zou je op een andere planeet worden ontvangen als je de aarde moet ontvluchten? Bundel met verhalen en gedichten van verschillende schrijvers over vluchtelingen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderzoek naar de wijze waarop de Duitse samenleving door de Eerste Wereldoorlog veranderde en polarisatie, racisme, antisemitisme en een geweldscultus de kop opstaken.