Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

20 Resultaten

Sorteren op
Boek

De duif die niet kon duiken

Edward van de Vendel (Auteur), Alain Verster (Illustrator)

Onder gejuich van vaders en moeders duiken de jonge duiven vanuit de dakgoot naar beneden om eten te zoeken. De duif Telemark heeft nog nooit gedoken en wacht zenuwachtig zijn beurt af.

Uitgever

De Eenhoorn (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De ronde van varken

Brigitte Minne (Auteur), Joris Thys (Illustrator)

Op een boerderij vlak naast het parcours waar de Ronde van Vlaanderen jaarlijks plaatsvindt, wonen allerlei dieren. Elk jaar bekijken zij de wielrenners tijdens de Ronde. Dit keer besluiten zij hun eigen ronde te organiseren. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Slak en pier en de kus van kip

Katrien Vandewoude (Auteur), Leen Van Durme (Illustrator)

Slak en pier wonen samen in een tuin. Wie wint de kus van kip? Of eet kip slak en pier dan op? Groeiboek van AVI-M3 naar AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2021)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Makkelijk lezen

Red de paarden!

Thea Stilton (Auteur), Barbara Pellizzari (Illustrator), Chiara Balleello (Illustrator), Caterina Giorgetti (Illustrator), Pauline Akkerhuis (Vertaler)

De vijf meiden helpen Bob en Lies in de stal. Maar er gaat van alles mis. Wat is er aan de poot? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Boek

De mooiste vis van de zee leert verliezen

Marcus Pfister (Auteur), Nannie Kuiper (Vertaler)

Regenboog en zijn vriendjes spelen verstoppertje. Als Regenboog de andere vissen niet kan vinden en de kleine blauwe Vinnie lukt dat juist wel, wordt hij boos. Prentenboek met waterverfillustraties waarop glitterende hologrammen zijn aangebracht. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Sara Snufje en de uitvindwedstrijd

Pip Jones (Auteur), Sara Ogilvie (Illustrator), Jesse Goossens (Vertaler)

De wat onzekere Sara Snufje doet mee met een uitvindwedstrijd. Iedereen probeert iets bijzonders te verzinnen. Sara wil een machine bouwen waarmee ze de wereld mooier kan maken. Maakt ze kans op de hoofdprijs? Vierkant prentenboek met kleurrijke, grappige illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2020)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Hup Herman!

Yvonne Jagtenberg (Auteur)

Hangbuikzwijn Herman is goed in modderen en wroeten. Hij houdt alleen niet van wedstrijdjes, zoals de kippen en de haan. Die willen altijd als eerste een ei leggen, of als eerste wakker zijn. Op een dag doet Herman toch mee aan een wedstrijd. Maar wil hij eigenlijk wel winnen? Prentenboek met grappige, kleurrijke waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Rubinstein (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Makkelijk lezen

Wie wint de dans?

Thea Stilton (Auteur), Barbara Pellizzari (Illustrator), Flavio Ferron (Illustrator), Caterina Giorgetti (Illustrator), Francesco Castelli (Illustrator), Pauline Akkerhuis (Vertaler)

Het is weer tijd voor school. Dit jaar is er les in toneel, muziek en dans. Juf Dinskie houdt een test, maar een paar muizen spelen vals. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Boek

Kampioenen

Fiona Rempt (Auteur), Noëlle Smit (Illustrator)

Elk dier wil kampioen worden tijdens de komende sportdag in het bos, maar ze ontdekken dat ze, als ze allemaal doen wat ze goed kunnen, samen veel verder komen. Prentenboek met kleurrijke schilderingen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer/Becht (2007)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Naar de top

Nicholas Oldland (Auteur), Aag Vernelen (Vertaler)

Eland, Bever en Beer klimmen een berg op. Ze maken er een wedstrijd van. Maar Eland valt en Beer ook. Kan Bever ze redden? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Boek

De zonnebloemen

Ingrid Godon (Illustrator), Isabelle Neyret (Auteur)

Nellie en Cezar doen een wedstrijd wie de grootste zonnebloem kan laten groeien. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Ik heb lekker een hele grote trekker

Harmen van Straaten (Auteur)

Het is tijd voor de grote race! Nijlpaard doet mee in zijn brandweerwagen, Knor en Knor in een gele truck en Olifant in zijn bulldozer. En Rijk rijdt natuurlijk in zijn mooie rode trekker. Wie zal er winnen? Oblong prentenboek met hilarische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Leopold (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Winnaars

Ton Van Reen (Auteur), Yolanda Eveleens (Illustrator)

Aisha wint de schoolwedstrijd hardlopen; daarom mag ze meedoen aan de grote wedstrijd tussen verschillende scholen. Maar dan gebeurt er een ongeluk. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2004)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Paddington gaat voor goud

Michael Bond (Auteur), R.W. Alley (Illustrator), Hanneke van Soest (Vertaler)

De familie Brown doet mee aan de sportdag van de buurtvereniging. Paddington wil hen helpen een medaille te winnen, maar helaas heeft zijn hulp niet altijd het gewenste effect. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Boris de kampioen

Dick Bruna (Auteur)

Boris organiseert een hardloopwedstrijd met zijn vriendjes. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Uitgever

Mercis (2003)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een rare dag

Iris Van der Heide (Auteur), Marijke Ten Cate (Illustrator)

Joep verwacht een brief met de uitslag van een tekenwedstrijd, maar de postbode laat deze wegwaaien. Terwijl de postbode jacht op de brief maakt, voorkomt Joep onbedoeld allerlei kleine ongelukjes. Prentenboek met grote schilderingen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2006)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De snelste zebra van de wereld

Youp Van 't Hek (Auteur), Georgien Overwater (Illustrator)

Omdat Zebra altijd altijd wint, wil geen van de dieren meer tegen hem rennen. Ze verzinnen een onzichtbare tegenstander: Niemand. Prentenboek met kleurrijke, grappige tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Leopold (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Spotgaai

Suzanne Collins (Auteur)

Het dictatoriale regime van Panem wankelt. In District 13 bereiden revolutieleider Katniss en haar rebellen een revolutie voor. President Snow heeft echter gezworen al Katniss’ dierbaren kapot te maken als ze hiermee doorgaan.

Boek

De verloren kolonie

Eoin Colfer (Auteur)

Artemis Fowl, de jonge Ierse meestercrimineel, wordt door een fee ingezet in de strijd tegen demonen en wordt daarbij uitgedaagd door een andere whizzkid. Vanaf ca. 13 jaar.

Genre
Uitgever

Van Goor (2007)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik ga winnen, opa!

Arend van Dam (Auteur), Alex de Wolf (Illustrator)

Het konijntje Loes wil graag in alles de beste zijn. Maar dat kan niet altijd, want haar opa is groter en sterker én weet veel meer. Maar is hij wel zo goed in memory? Vierkant prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar