Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

6 Resultaten

Sorteren op
Boek

Toen rups een vlinder werd : versjes en verhalen over beestjes in de tuin

Bette Westera (Auteur), Naomi Tieman (Auteur), Djenné Fila (Illustrator)

Na een korte ontmoeting is Vlinder op zoek naar Eendagsvlieg. Hij moet haar vinden vóór de dag om is. Gedurende zijn zoektocht ontmoet Vlinder vele andere insecten, zoals oorwurmen en lieveheerbeestjes. Korte verhalen en gedichtjes met fantasievolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Uitgever

Volt (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het beest met de kracht van tien paarden

Lida Dijkstra (Auteur), Djenné Fila (Illustrator)

Elke negen jaar worden veertien jongeren als offer voor de bloeddorstige Minotaurus neergelaten in het labyrint. Ook Theseus heeft zich aangemeld, hij wil voorgoed met het monster afrekenen. Maar het loopt anders dan Theseus had gedacht! Navertelling van de Griekse mythe met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 12 t/m 18 jaar.

Boek

Schaduw van Toet

Lida Dijkstra (Auteur), Djenné Fila (Illustrator)

Anchesenamon groeit op in het hof van de farao, en probeert binnen de strenge regels haar eigen keuzes te maken. Amany is de dochter van farao Achnaton en Nefertiti, en ook de halfzus, latere echtgenote en vooral beschermer van haar jongere halfbroer Toetanchamon. Met informatie over het Oude Egypte. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Onder de golven : het verhaal van Doggerland

Linda Dielemans (Auteur), Djenné Fila (Illustrator)

Onder de Noordzee ligt Doggerland, lang geleden een leefgebied voor mens en dier. Lees hoe het gebied ijstijden en overstromingen doorstond en werd bevolkt door o.a. mammoeten en Neanderthalers. Met enkele verhalen van kinderen in de ik-vorm. Met illustraties in gedempte kleuren. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Uitgever

Fontaine Uitgevers (© 2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen : over heilige koeien, ruimteapen en de roep van de kakapo

Joukje Akveld (Auteur), Djenné Fila (Illustrator)

Negenentwintig dieren geven hun perspectief op de geschiedenis van de mens, van tweehonderdduizend jaar geleden tot vandaag. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Lannoo (2022)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De vuurvogel

Bette Westera (Auteur), Djenné Fila (Illustrator), Michel Fokine (Naar het werk van), Igor Stravinski (Naar het werk van)

In Rusland ontdekt de knappe prins Ivan een donkere boomgaard die, als er een vuurvogel landt, verandert in een kleurrijke sprookjestuin. Het is het rijk van Kahei, de onoverwinnelijke reus. Zal het Ivan lukken hem te verslaan en de prinsessen te bevrijden? Naar het bekende ballet, met sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

Volt (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar