Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

1732 Resultaten

Sorteren op
Boek

De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes

Janneke Schotveld (Auteur), Thé Tjong-Khing (Illustrator), Georgien Overwater (Illustrator), Peter-Paul Rauwerda (Illustrator)

Bundel met vijftien moderne sprookjes met een verrassende draai. Zo is er een dappere 'ridster' die een knappe prins redt en verandert een koning in een kikker. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wolinoti, het houten kind : gebaseerd op een Slovaaks sprookje

Dimitri Leue (Auteur), Vanessa Verstappen (Illustrator)

Een houthakker en zijn vrouw zijn tot hun verdriet kinderloos. Op een dag bevrijdt de man een betoverd houten kind. Maar Wolinoti beweegt en spreekt alleen met hem. Prentenboek met kunstzinnige houtsneden in kleur en tekst op rijm. Met code om bijbehorende muziek te beluisteren. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De meisjes : zeven sprookjes

Annet Schaap (Auteur)

Zeven sprookjesachtige verhalen over meisjes. Over een meisje dat een lieve kikker heeft maar denkt dat ze een prins wil, over een meisje dat als monster geboren wordt en door haar ouders naar een eiland wordt verbannen. Gebaseerd op bekende sprookjesfiguren maar met een stoere, verrassende invulling. Met zwart-witte illustraties in krastechniek. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De vertelsels van Baker de Bard

J.K. Rowling (Auteur)

Bundel met vijf vertaalde, oorspronkelijk in runetekens geschreven, sprookjes; voorzien van inleiding en illustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Genre
Uitgever

De Harmonie (2009)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het bos slaapt : een bijzondere kijk op het verhaal van Doornroosje

Rébecca Dautremer (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

In een doodstil bos lopen twee mannetjes. Iedereen slaapt, zou het met een vloek te maken hebben? Groot prentenboek met paginagrote kunstzinnige kleurenillustraties, gebaseerd op het sprookje Doornroosje. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kleine koning

Jan De Leeuw (Auteur), Mattias De Leeuw (Illustrator)

Een nieuw sprookje over een prins die al zijn wonderen weggeeft. Op een nacht verschijnt er een ster boven Suthi, het land van de Kleine Wonderen. De ster leidt naar een machtige koning. Prins Sevi besluit de ster te volgen. Maar hij is niet de enige: een kleurrijke stoet soldaten, muzikanten en dieren gaat hem voor. Alleen prins Sevi ziet de ravage die ze achterlaten. Als hij al deze mensen helpt, heeft hij dan nog een geschenk voor de koning? Een wonderlijk winterverhaal met een vleugje magie en humor, over geven en krijgen.

Uitgever

De Eenhoorn (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Issun Boshi

Icinori (Auteur), Lidewij van den Berg (Vertaler)

In een land hier ver vandaan leefden een boer en boerin die geen kinderen hadden. Ze gaven echter de moed niet op. Op zekere dag kregen ze een zoon, die zo groot was als een kinderduim! Prentenboek met kunstzinnige illustraties in enkele kleuren, met een navertelling van de Japanse versie van Klein Duimpje. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Boycott (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De gouden baard

Klaas Verplancke (Auteur)

De koning heeft een prachtige baard. Omdat hij zo ijdel is, verbiedt hij anderen om ook een baard te laten groeien. Maar dan gebeurt er iets wat de koning niet had verwacht. Loopt hij nu gevaar door zijn eigen wet? Prentenboek met humor voor lezers van alle leeftijden. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De reisgenoot

Mark Borgions (Illustrator), Philip Maes (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Paul Wauters (Auteur), Koen Brandt (Regisseur), Warre Borgmans (Verteller)

Johannes wil samen met een mysterieuze reisgenoot prinses Sophia van haar vloek bevrijden. Grappig hoorspel naar het sprookje van Andersen. Met cd, liedteksten en grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Allemaal sprookjes

Annie M.G. Schmidt (Auteur), Carll Cneut (Illustrator), Gerda Dendooven (Illustrator), Harrie Geelen (Illustrator)

Sprookjes over een prins die niet wil leren, diepvriesdames, Reus Borremans, een beest met een achternaam, een kikvorst, een prinses met gouden haren, miesmuizers, een draak etc.

Uitgever

Querido (2008)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De zevenmijlslaarzen

Mark Borgions (Illustrator), Koen Brandt (Regisseur), Charles Perrault (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Philip Maes (Bewerker), Paul Wauters (Bewerker), Mathias Sercu (Uitvoerder), An Miller (Uitvoerder), Gène Bervoets (Uitvoerder), Dimitri Leue (Uitvoerder)

Een arme familie van houthakkers kan niet op tegen het moderne plastic. Grappig hoorspel en vrije versie van het sprookje Klein Duimpje van Perrault. Met cd, liedteksten en kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De vlo en de professor

Mark Borgions (Illustrator), Paul Wauters (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Koen Brandt (Concept), Philip Maes (Auteur)

De 'professor' is niet alleen zijn broer kwijtgeraakt, maar ook zijn luchtballon. Hij probeert geld te verdienen met goocheltrucs. Grappig hoorspel op cd en boek met liedteksten en grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De mestkever

Paul Wauters (Auteur), Philip Maes (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Koen Brandt (Regisseur), Mark Borgions (Illustrator)

Een brutale mestkever trekt de wijde wereld in en wordt verliefd op een Lieve Heersbeestje. Prentenboek en hoorspel op cd met een vrije bewerking van het sprookje. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De rattenvanger

Paul Wauters (Auteur), Jacob Grimm (Naar het werk van), Wilhelm Grimm (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Mark Borgions (Illustrator), Koen Brandt (Muziek)

Gouverneur Hans J. Drumpf (lees: Trump) wil van Hamelen een moderne plaats maken. Hij bouwt een muur en wil de ratten laten verdwijnen door een hobospeler. Grappig en eigentijds hoorspel naar het sprookje van Grimm. Met cd en kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Boek

De Bremer stadsmuzikanten

Mark Borgions (Illustrator), Paul Wauters (Auteur), Koen Brandt (Regisseur), Jacob Grimm (Naar het werk van), Wilhelm Grimm (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Philip Maes (Auteur)

Een groepje dierenmuzikanten verlaat hun thuisstad Bremen op zoek naar roem. Het zijn de ezelin Iya, de hond Moon, de kat Scat en de haan Cocky. Onderweg passeren ze een boshut met een stel rovers. Het bekende Andersen-sprookje in een nieuw jasje

Boek

De kleine prins

Antoine De Saint-Exupéry (Auteur)

Weemoedig-poëtisch sprookje waarin een prinsje van een andere planeet aan een piloot vertelt over zijn ervaringen.

Uitgever

Donker (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vlaamse sprookjes

Geert van Istendael (Auteur), Judith Vanistendael (Auteur)

Bundel met 75 bewerkte volkssprookjes uit Vlaanderen. Vanaf ca. 12 jaar.

Genre
Uitgever

Atlas (2007)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een vloek zo eenzaam

Brigid Kemmerer (Auteur), Merel Leene (Vertaler)

Harper wordt ontvoerd en naar een alternatieve werkelijkheid gebracht. Daar ontmoet ze prins Rhen, die vervloekt is door een heks. Harper moet deze vloek verbreken en het koninkrijk redden van een vijandige inval. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Blossom Books (© 2020)

Taal
Serie

Vervloekt (1)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De avonturen van Alice in Wonderland

Lewis Carroll (Auteur), Helen Oxenbury (Illustrator)

Als Alice een haastig, sprekend, wit konijn achterna holt, komt ze in een heel wonderlijke omgeving terecht. Alles is daar anders dan in de gewone wereld en ze ziet er eindeloos veel sprekende dieren. Vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

Gottmer (1999)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Le petit prince

Antoine De Saint-Exupéry (Auteur)

Sprookje waarin een jonge prins een vliegenier vertelt van het leven leven op andere planeten.

Uitgever

Gallimard (2015)

Taal
Onderwerp
Serie

Folio (3200)

Doelgroep
Beschikbaar