Journalistiek relaas over de Belgische betrokkenheid bij de genocide in Rwanda in 1994, afgewisseld met gebeurtenissen uit de familiegeschiedenis van de auteur.
Geschiedenis van de kinderen van Belgische kolonialen en Afrikaanse vrouwen, die na de dekolonisatie begin jaren zestig naar België werden overgebracht om daar op te groeien in pleeggezinnen.
Tijdens de koloniale periode werden heel wat kinderen buiten het huwelijk geboren. Doorgaans tussen koloniale blanke vaders en zwarte moeders, maar af en toe was er ook een kind van een blanke vrouw en een zwarte man. Deze 'bastaards' werden door de koloniale overheden massaal in zogenaamde katholieke weeshuizen ondergebracht. In dit boek lezen we een 30-tal boeiende getuigenissen over dit doodgezwegen kapittel uit onze geschiedenis.
Wat betekent het om tegelijk blank en zwart te zijn, om tussen twee werelden op te groeien, om een kind te zijn van twee continenten? Filmmaker Georges Kamanayo neemt geen blad voor de mond. Hij beschrijft zijn bijzondere leven als een zoektocht naar identiteit, een zoektocht waarin iedereen zich zal herkennen.