Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

275 Resultaten

Sorteren op
Boek

De lijst van dingen die niet zullen veranderen

Rebecca Stead (Auteur), Jenny de Jonge (Vertaler)

Het leven van Bea (10, ik-persoon) is erg veranderd sinds de scheiding van haar ouders. Als haar vader vertelt dat hij gaat trouwen met zijn vriend Jesse, is Bea superenthousiast. Ze mag helpen met de bruiloft en ze krijgt een zus! Maar er zijn ook nare dingen gebeurd waarover Bea zich schuldig voelt. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Spinder

Simon van der Geest (Auteur), Karst-Janneke Rogaar (Illustrator)

Hidde heeft een insectenverzameling in de kelder, maar zijn broer wil de kelder inpikken. Dat betekent oorlog! Hidde beschrijft hun strijd in zijn schrift. Hij weet dat hij geen kans maakt tegen zijn broer, tenzij hij hun verschrikkelijke familiegeheim inzet.

Uitgever

Querido (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dertien rennende hertjes

Edward van de Vendel (Auteur), Mattias De Leeuw (Illustrator)

Wanneer Maantjes moeder even wegloopt om te telefoneren, springen er dertien blauwe hertjes uit de bloemenvaas. Ze noemen Maantje ‘Hertogin’ en verdwijnen even plotseling in de poster van een zee. Maantje wil haar moeder over de hertjes vertellen, maar haar broer Raf houdt haar tegen.

Uitgever

De Eenhoorn (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Broere : de oudste, de stilste, de echtste, de verste, de liefste, de snelste en ik

Bart Moeyaert (Auteur)

Ik-figuur Bart vertelt over al zijn belevenissen in het Vlaamse gezin waar hij met zijn zes oudere broers toe behoort. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Querido (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De blauwe vleugels

Jef Aerts (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator)

Josh (11, ik-figuur) en zijn verstandelijk beperkte broer Jadran (16) vinden een gewonde kraanvogel. Jadran wil de vogel leren vliegen maar brengt Josh daarbij in gevaar. Als Jadran naar een zorginstelling dreigt te worden gestuurd, slaan de broers samen op de vlucht, de kraanvogels achterna. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Aan alle jongens van wie ik hield

Jenny Han (Auteur), Ellis Post Uiterweer (Vertaler), Anna Post Uiterweer (Vertaler)

Geheel onbedoeld ontvangt Josh een oude liefdesbrief van Lara Jean. Om Josh te bewijzen dat ze niet meer verliefd op hem is, begint Lara Jean een neprelatie met de populaire Peter. Vanaf ca. 13 jaar.

Boek

Mijn broer heet Jessica

John Boyne (Auteur), Mechteld Jansen (Vertaler)

Sam (13) kijkt erg op tegen zijn grote broer, die alles is wat hij niet is: populair en goed in sport. Maar dan vertelt Jason hem dat hij zich een meisje voelt. Dat zet het leven van Sam behoorlijk op zijn kop.

Boek

Het zwarte hart

Stephanie Garber (Auteur), Selma Soester (Vertaler)

Scarlett wil al jaren de mysterieuze voorstelling Caraval bezoeken, om te ontsnappen aan haar wrede vader en het naargeestige eiland Trisda. Als ze eindelijk wordt uitgenodigd en afreist naar Caraval, verdwijnt haar zus Donatella en begint een bizar en levensgevaarlijk avontuur. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff (copyright 2016)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kapot

Carry Slee (Auteur)

Thijs (15) en zijn zusje Julia (14) spelen samen met twee vrienden in een succesvolle muziekband. Als hun ouders in een vechtscheiding komen, heeft dat grote gevolgen, ook voor de hechte band tussen broer en zus. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Carry Slee (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Charlie en ik : ver van huis

Mark Lowery (Auteur), Sandra C. Hessels (Vertaler)

Martin (13, ik-figuur) en zijn jongere broertje Charlie maken stiekem een lange treinreis om een vakantie opnieuw te beleven. Het wordt een reis met een onverwachte afloop. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Van Goor (© 2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Hoe ik een detective werd

Ulf Stark (Auteur), Lars Deltrap (Illustrator), Edward van de Vendel (Vertaler)

Ulf (ik-figuur) wil graag met zijn grote broer en zijn vrienden meedoen in hun detectivespel. Maar de jongens vinden hem te klein en te dom om detective te spelen. Ulf bedenkt een plan. Met veel grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Sammie de fantastische

Abby Hanlon (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Sammie mag niet meespelen met haar broer en zus. Daarom heeft ze fantasievriendjes. Als haar zus vertelt dat de griezelige mevrouw Kakenkraker Sammie wil opeten, slaat Sammies fantasie helemaal op hol. Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Verdronken

Gerard van Gemert (Auteur)

Roan (16) woont op Terschelling. Op een dag krijgt hij een WhatsAppbericht van zijn tweelingbroer Dylan. Maar Dylan is zeven jaar geleden verdronken. Toch? Samen met zijn schoolvriendin Esmeralda begint Roan een zoektocht en doet hij een schokkende ontdekking over zijn vader. Vanaf ca. 12 jaar.

Genre
Uitgever

Clavis (2019)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Project Z

Marloes Morshuis (Auteur)

Vanwege overbevolking is een maximum gesteld aan de wereldbevolking: tien miljard. Iedereen daarboven moet weg, of slinken: als half mens leven. Ook Axel (16) en zijn broertje Tommy (13) moeten slinkers worden. Als hun ouders worden opgepakt, vluchten de jongens. Ze worden opgejaagd door een geheime, griezelige organisatie. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (© 2020)

Taal
Serie

Quotum (1)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Billy

Phil Earle (Auteur), Hilke Makkink (Vertaler)

Billy (15) woont al acht jaar samen met zijn broertje en zusje in een kindertehuis. Billy is getraumatiseerd en agressief. Maar waar komt die agressie vandaan? Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Callenbach (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

+Broer

Mario Demesmaeker (Auteur)

Mirte (15, ik-persoon) vindt het maar niets dat haar moeder een nieuwe vriend heeft. En dat die ook nog een zoon van 12 heeft die Edward heet. Samen met haar vriendin bedenkt ze een plan om in de vakantie snel van die twee af te komen. Verhaal in korte zinnen en eenvoudige woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

De luie stoel

Tine Mortier (Auteur), Ann De Bode (Illustrator)

Bas en Babien zijn een tweeling (6). Bas zit in de luie stoel van mama. Babien wil ook in die stoel. Dan krijgen ze ruzie. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2010)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kukel krijgt een broertje

Christian Jolibois (Auteur), Christian Heinrich (Illustrator), Thea Dubelaar (Bewerker)

Kukel wil graag een broertje. Pedro helpt hem met het uitbroeden van een ei. Maar dan gaat het bijna mis! AVI-E4. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.

Uitgever

Abimo (2011)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Jij tegen mij

Jenny Downham (Auteur), Mariëtte van Gelder (Vertaler)

De vijftienjarige Karyn, dochter van een alleenstaande bijstandsmoeder, beweert verkracht te zijn door de achttienjarige Tom, die uit een welgestelde familie komt. Karyns broer, Mikey, besluit wraak te nemen en probeert via Toms zus Ellie meer over diens doen en laten te weten te komen. Wanneer Mikey en Ellie elkaar ontmoeten, gebeurt echter het onvermijdelijke: ze worden verliefd. Wat is het sterkste: hun liefde voor elkaar of de liefde voor hun familie?

Genre
Uitgever

Mouria (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Broer te ruil!

Jo Simmons (Auteur), Nathan Reed (Illustrator), Pim Lammers (Vertaler)

Jelle is zijn oudere broer Ted meer dan zat. Dan ontdekt hij dat hij Ted op internet kan ruilen. Maar wat hij als vervangers van Ted krijgt, laat hem uiteindelijk zelfs naar Ted terugverlangen. Vanaf ca. 9 jaar.

Genre
Uitgever

Billy Bones (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar