Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

791 Resultaten

Sorteren op
Boek

Te waar om mooi te zijn

Roxanne Wellens (Auteur)

Het jonge leven van Othello valt stil als zijn zus Minthe zelfmoord pleegt. Ze wilde absoluut vrij zijn, zonder compromissen. Dat ideaal kon ze in het leven niet bereiken, daarom koos ze voor de dood, die ze de ultieme vrijheid noemt. Maar klopt dat wel? Othello is vastbesloten vrijheid te vinden in de onverwachte kronkels van het leven zelf. Tot de liefde op zijn pad komt.

Boek

Weg met Eddy Bellegueule

Édouard Louis (Auteur), Edu Borger (Vertaler)

Een jongen in een rauwe volkswijk in Picardië wordt erg gepest om zijn feminiene uitstraling.

Boek

Ik geef je de zon

Jandy Nelson (Auteur), Aimée Warmerdam (Vertaler)

De 13-jarige Jude en Noah zijn als tweeling onlosmakelijk met elkaar verbonden, hoe verschillend ze ook zijn. Maar drie jaar later is alles anders. Wat is er gebeurd? Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Blossom (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ontvoerd

Helen Vreeswijk (Auteur)

Anouk is een gewone tiener. Ze heeft leuke vriendinnen bij wie ze altijd terecht kan, doet het goed op school en komt niets tekort. Toch heeft ze een geheim dat ze met niemand durft te delen. Als ze uiteindelijk de moed heeft om het haar ouders te vertellen, stuit ze op een muur van onbegrip. Haar wereld stort in en ze wenst haar ouders het ergste toe. Daar krijgt ze snel spijt van als blijkt dat een onbekende het gezin binnendringt en geld eist voor een leven.

Genre
Uitgever

Van Goor (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Lieg met mij

Philippe Besson (Auteur), Martine Woudt (Vertaler)

De auteur kijkt als oudere man terug op zijn eerste homoseksuele liefde toen hij zeventien jaar was.

Boek

Geschiedenis van geweld

Édouard Louis (Auteur), Jan Pieter van der Sterre (Vertaler), Reintje Ghoos (Vertaler)

Een jongeman ontmoet een Algerijnse jongen met wie hij de nacht doorbrengt, waarna er een geweldadige confrontatie volgt.

Boek

Will Grayson, Will Grayson

John Green (Auteur), David Levithan (Auteur), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

Will Grayson: een onzekere, charmante en slimme jongen. Will Grayson: melancholiek en kunstzinnig. Twee totaal verschillende jongens met dezelfde naam. Ze weten niet van elkaars bestaan. Totdat ze elkaar tegen het lijf lopen op een bizarre locatie in Chicago. Vanaf dat moment raken hun levens in een stroomversnelling.

Genre
Uitgever

Gottmer (2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Oliver

Edward van de Vendel (Auteur)

Olivers vader heeft een misstap begaan. Samen met zijn neef gaat Oliver naar een vakantiehuisje om dat te overdenken. Maar er is meer aan de hand met Oliver. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Nick en Charlie : een Heartstopper-novelle

Alice Oseman (Auteur), Niels van Eekelen (Vertaler)

Nick gaat na de zomer naar de universiteit. Charlie is bang dat hun langeafstandsrelatie zal mislukken, maar durft dat niet tegen Nick te zeggen. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Van Goor (© 2023)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vind me

André Aciman (Auteur), Peter Abelsen (Vertaler)

Als een oudere man door een toevallige ontmoeting een relatie krijgt met een jongere vrouw, krijgt zijn zoon een relatie met een veel oudere man, wat hem terugbrengt naar het verleden.

Uitgever

Ambo|Anthos (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De lijst van dingen die niet zullen veranderen

Rebecca Stead (Auteur), Jenny de Jonge (Vertaler)

Het leven van Bea (10, ik-persoon) is erg veranderd sinds de scheiding van haar ouders. Als haar vader vertelt dat hij gaat trouwen met zijn vriend Jesse, is Bea superenthousiast. Ze mag helpen met de bruiloft en ze krijgt een zus! Maar er zijn ook nare dingen gebeurd waarover Bea zich schuldig voelt. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor Blue

Becky Albertalli (Auteur), Astrid Staartjes (Vertaler)

Simon (16) voelt zich steeds meer aangetrokken tot mannen. Hij raakt via de mail hierover in gesprek met een schoolgenoot, die hij alleen kent onder het pseudoniem Blue. Maar dan valt een van de mails in verkeerde handen.

Boek

Dandy uit het noorden

Jan Guillou (Auteur), Bart Kraamer (Vertaler)

"Dandy uit het noorden" vertelt het verhaal van het jonge bouwkundige genie Sverre en zijn eerste liefde, een Engelse bouwkundestudent, in de eerste decennia van de twintigste eeuw. Na het afronden van hun studie verhuizen de twee naar het zuiden van Engeland, waar het leven minder idyllisch blijkt te zijn dan Sverre had gehoopt. Terwijl Londen nog steeds in de greep is van het proces tegen Oscar Wilde, mengen de twee dandy's zich met bohemiens en kunstenaars, onder wie de excentrieke leden van de Bloomsbury-groep. Maar zij weten nog niet dat er weldra een oorlog zal uitbreken die hun onschuldige wereld vol schoonheid en kunst voorgoed zal veranderen.

Boek

De spiegelingen : roman

Erwin Mortier (Auteur)

Edgard Demont keert gewond en gehavend uit de Eerste Wereldoorlog terug naar een vaderland dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Minnaars helpen hem te leven met kwetsuren die dieper gaan dan de littekens in zijn vlees. Ondertussen moet hij machteloos toezien hoe de wereld voor nieuwe waanbeelden bezwijkt en verse nachtmerries worden voorbereid.

Boek

De boer en de dierenarts

Pim Lammers (Auteur), Milja Praagman (Illustrator)

Wat is er toch aan de hand met de boer? Hij zoekt eieren bij de varkens en rijdt met zijn tractor de hooiberg in. Zou het soms door die knappe, slimme, vrolijke dierenarts komen dat de boer zo in de war is? Prentenboek met kleurrijke, vertederende tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Benjamin Alire Sáenz (Auteur), Aimée Warmerdam (Vertaler)

Aristoteles en Dante zijn allebei van Mexicaans-Amerikaanse afkomst, maar verder verschillen ze in alles van elkaar. Toch raken ze bevriend. Dankzij hun vriendschap ontdekken ze wie ze zijn, en wie ze willen worden. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Noem me bij jouw naam

André Aciman (Auteur), Nan Lenders (Vertaler)

Als een 17-jarige Italiaanse jongen verliefd wordt op een zeven jaar oudere Amerikaanse wetenschapper die bij zijn ouders een studiezomer doorbrengt, raakt hij erg in verwarring.

Boek

Kartonnen dozen : roman

Tom Lanoye (Auteur)

In een scholier bloeit langzaam een liefde op voor een school- en seksegenoot.

Boek

De witte veer

John Boyne (Auteur), Mechteld Jansen (Vertaler)

De jonge Engelse soldaat Tristan (ik-figuur) bezoekt in 1919 de familie van zijn vriend Will, die als verrader is gefusilleerd. Tristan draagt een groot geheim met zich mee. Vanaf ca. 16 jaar.

Boek

Schittering

Margaret Mazzantini (Auteur), Miriam Bunnik (Vertaler), Mara Schepers (Vertaler)

Twee Italiaanse mannen voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar bekennen zich niet onvoorwaardelijk tot elkaar, trouwen met een vrouw, maar blijven elkaar ontmoeten.