Twee Joodse mensen die in de Tweede Wereldoorlog concentratiekamp Buchenwald hebben overleefd, proberen daarna in de Verenigde Staten een nieuw bestaan op te bouwen.
Duitsland, 1937: als Kurt en Ruth Friedman gescheiden worden, staat Ruth alleen voor de zorg van hun vier kinderen in een land waar het voor hen streeds onveiliger wordt. Beiden doen er alles aan het gezin te herenigen.
Journalistieke speurtocht naar de boekencollecties die voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's werden geroofd en de pogingen om boeken bij de rechthebbenden terug te bezorgen.
Familiegeschiedenis tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog, toen de vader van de schrijfster als kok werkzaam was in het concentratiekamp Auschwitz en van nabij de verschrikkingen daar gadesloeg.
Uitvoerige, deels autobiografische uitleg door de nationaalsocialistische dictator (1889-1945) van zijn denkbeelden over ras, politiek en de staat, waarin hij mede lucht geeft aan zijn antisemitisme.
Analyse van het functioneren van het nazi-regime in Duitsland aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, de redenen waarom de nazi's niet wilden capituleren en de gevolgen daarvan voor de burgerbevolking.
Reinhard Heydrich was een van de gevaarlijkste mannen van het Derde Rijk. Hij was onder meer hoofd van de Gestapo en tweede man in de SS. Deze biografie onderzoekt zijn rol in de Endlösung en zijn vermeende joodse achtergrond.
Beschrijving van de massamoorden door totalitaire regimes in Midden-Europa in de jaren 1933-1945, waarbij verbanden worden gelegd tussen de methoden en motieven. Aan bod komen onder meer de Sovjet-hongersnoden, Stalins ‘Grote Zuivering’, de concentratiekampen en de ‘shoah door kogels’, waarbij burgers ter plekke werden doodgeschoten.
Herinneringen van de Vlaamse auteur die als twaalfjarige in 1944 op een eliteschool van de nazi's terechtkwam, later werd gedeporteerd naar de Harz in Midden-Duitsland en onder nachtmerrieachtiege omstandigheden het eind van de oorlog moest overleven.
Beschrijving van de opkomst van rechtsextremisme in het Duitsland van 1933, met reflecties op de hedendaagse gebeurtenissen en uitingen van extreemrechtse partijen en politici. Met zwart-witfoto’s en -illustraties.