Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

310 Resultaten

Sorteren op
Boek

De vrouw die haar stoute schoenen zocht

Cecelia Ahern (Auteur), Daniëlle Stensen (Vertaler)

30 feministische verhalen.

Boek

Wat wij willen : mijn leven als moeder, vrouw, feminist

Isabel Allende (Auteur), Rikkie Degenaar (Vertaler)

Autobiografie van de Chileense auteur Isabel Allende (1942), waarin ze verslag doet van overpeinzingen, gebeurtenissen en ontmoetingen in haar leven die haar vormden tot de feministe die ze is.

Boek

De goede zaak

Danielle Steel (Auteur), Erica Feberwee (Vertaler)

Het levensverhaal van twee vriendinnen met zeer verschillende achtergronden dat speelt in het New York tussen de jaren veertig en zestig.

Genre
Uitgever

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff (copyright 2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Meisje, vrouw, anders

Bernardine Evaristo (Auteur), Lette Vos (Vertaler)

Het verhaal van twaalf onderling met elkaar verbonden personages in de 20e en 21e eeuw, allemaal Brits, meest vrouw, zwart en tussen de 19 en 93 jaar oud.

Genre
Uitgever

De Geus (© 2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Anne Frank

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Sveta Dorosheva (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Anne Frank was een joods meisje dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog moest verschuilen. Ze schreef haar verhaal op in een dagboek, totdat haar schuilplaats werd ontdekt en ze naar een kamp werd gebracht. Prentenboek over het leven van Anne Frank (1929-1945). Met zwart-wit kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Frida Kahlo

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Gee Fan Eng (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Het zat Frida niet altijd mee in het leven, zo kreeg ze een zwaar ongeluk. Liggend op bed begon ze te tekenen. Prentenboek over het leven en werk van de Mexicaanse kunstschilderes Frida Kahlo (1907-1954). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

De vrouwen van Troje

Pat Barker (Auteur), Eefje Bosch (Vertaler)

De van Achilles zwangere en na zijn dood aan luitenant Alcimus uitgehuwelijkte Trojaanse prinses Briseïs probeert na de val van Troje op vindingrijke wijze de buitgemaakte Trojaanse vrouwen te helpen.

Boek

Jonkvrouw : een roman

Jean-Claude Van Rijckeghem (Auteur), Pat Van Beirs (Auteur)

De ik-figuur Marguerite van Male leefde in de tweede helft van de 14e eeuw. Volgens haar moeder was Marguerite geboren voor liefde, voorspoed en geluk, maar daar lijkt ze niet veel van te merken. Haar vader, graaf van Vlaanderen, had liever een zoon, haar moeder wordt geestesziek, haar vader verliest de oorlog tegen de Engelsen en Marguerite wordt uitgehuwelijkt aan een brute Engelsman. Ze trekt weg met haar geliefde Filips van Rouvres, tot de pest een eind aan hun samenzijn maakt.

Boek

IJzerkop

Jean-Claude Van Rijckeghem (Auteur)

Gent, 1808. Als de familie van Stans (18, ik-figuur) in financiële problemen komt, wordt ze uitgehuwelijkt aan een rijke handelaar. Stans vlucht en treedt in het geheim, verkleed als man, toe tot het leger van Napoleon. Haar broer Pier (ik-figuur) wil haar terughalen. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Julia

Sandra Newman (Auteur), Frank Lekens (Vertaler), Rob Kuitenbrouwer (Vertaler)

Een sociaal bekwame jonge vrouw werkt op het ministerie van Waarheid in Londen, waar Grote Broer iedereen in de gaten houdt. Wanneer ze een intrigerende collega ontmoet, verliest ze de grip op haar omgeving.

Boek

Onzichtbare vrouwen : waarom we leven in een wereld voor en door mannen ontworpen

Caroline Criado-Perez (Auteur)

Wetenschappelijke analyse van de datagenderkloof, het verschil tussen mannen en vrouwen dat bij wetenschappelijk onderzoek op allerlei gebieden niet aan het daglicht treedt.

Uitgever

Prometheus (2019)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Rosa Parks

Lisbeth Kaiser (Auteur), Marta Antelo (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Toen Rosa klein was mochten zwarte kinderen niet met de schoolbus meerijden. Als ze volwassen is, besluit ze te strijden voor gelijke rechten voor zwarte mensen. Prentenboek over het leven en werk van de Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks. Met illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. 2

Francesca Cavallo (Auteur), Elena Favilli (Auteur)

Honderd korte verhalen over bijzondere vrouwen als Angela Merkel, Beyoncé, Madonna en Nadine Gordimer. Met portretillustraties in kleur van zestig kunstenaressen. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

Boek

Vrouw zijn, hoe doe je dat?

Caitlin Moran (Auteur), Petra C. Van der Eerden (Vertaler)

Aan de hand van onderwerpen die in een vrouwenleven een rol spelen, wordt duidelijk gemaakt dat feminisme en dagelijkse werkelijkheid in elkaars verlengde liggen.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

We moeten allemaal feminist zijn

Chimamanda Ngozi Adichie (Auteur)

Pleidooi door de uit Nigeria afkomstige feministe voor een gelijke behandeling van man en vrouw, gelijke rechten en een genderneutrale opvoeding.

Uitgever

De Bezige Bij (2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De eerste vrouw : roman

Jennifer Nansubuga‏ Makumbi (Auteur), Josephine Ruitenberg (Vertaler)

Een jonge Oegandese vrouw is op zoek naar zichzelf en haar plaats in de wereld en vindt haar weg via mythische verhalen van haar grootmoeders.

Boek

Marie Curie

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Frau Isa (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Toen Marie wilde studeren, mocht dat niet omdat ze een vrouw was. Later werd ze beroemd door haar wetenschappelijke ontdekkingen. Prentenboek over het leven en werk van Marie Curie (1867-1934). Met illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Het meisjesmanifest

Carlie van Tongeren (Auteur), Milou Deelen (Inleider)

Drie vriendinnen komen na de vakantie weer op school. Tess, die seks heeft gehad met Lars, wordt het doelwit van slutshaming. Sara tobt met een vroegere aanranding en Kati heeft moeite met haar lichaam en seksualiteit. Maar de vriendinnen steunen elkaar door dik en dun. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Blossom Books (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De supperclub

Lara Williams (Auteur), Lidwien Biekmann (Vertaler)

Een vrouw, die veel van koken houdt, bedenkt een geheim genootschap van vrouwen die het moe zijn om in het gareel te lopen.

Uitgever

Ambo|Anthos (© 2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Malala Yousafzai

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Manal Mirza (Illustrator)

Malala woont als moslimmeisje in Pakistan. Ze gaat graag naar school. Maar als de taliban dat verbiedt, komt ze in opstand. Prentenboek over het leven en werk van Malala Yousafzai (1997). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.