Max (ik-figuur) is 15 als ontdekt wordt dat hij lymfeklierkanker heeft. Hij is vastbesloten om te overleven. Tussen de chemokuren door gaat hij o.a. naar feesten. Dit aangrijpende en ook grappige verhaal is gebaseerd op een waar gebeurd levensverhaal. Vanaf ca. 15 jaar.
Een 16-jarig meisje weet niet hoe lang ze nog te leven heeft. Vanwege die onzekerheid biedt ze aanvankelijk weerstand tegen de toenadering van een jongen, die zelf kanker overwonnen lijkt te hebben.
Martin (13, bijna 14) raakt bevriend met zijn terminaal zieke buurjongen, Dirkus. Hij besluit Dirkus te helpen zijn grootste wens uit te laten komen: het maken van een zombiefilm. Vanaf ca. 10 jaar.
De 11-jarige Sam (ik-figuur) heeft leukemie, waardoor hij nog maar een paar maanden te leven heeft. Samen met zijn vriend Felix besluit hij acht droomwensen in vervulling te laten gaan. Vanaf ca. 11 jaar.
Het leven van Max en Pip, de ouders van de 2-jarige Dylan die behandeld wordt voor een hersentumor, verandert in een nachtmerrie als ze voor de onmogelijke keus gesteld worden hun zoon te laten sterven.
Een dertienjarig meisje, dat haar leven lang al donor is voor haar iets oudere zus die aan leukemie lijdt, begint zich af te vragen hoe lang ze zich nog wil blijven opofferen.
In deze semiautobiografie voert de auteur een aantal personages op van wie de lezer het op de heupen krijgt, met wie hij sympathiseert, die hij graag nooit of ooit tegen het lijf zou lopen, en van wie hij zich afvraagt: bestaan ze werkelijk? Op deze vraag kan alleen de schrijver antwoorden. De belangrijkste personages zijn echter van vlees en bloed; het zijn het ik-personage, en Poppy en Eddie, zonder wie het ik-personage niet zou functioneren. Als de enige echte Poppy iets overkomt wat je niemand zou toewensen, is het aan Herman Brusselmans en Eddie om haar bij te staan tot ze weer de vrouw zal worden die in de ogen van haar geliefden niet alleen onvervangbaar is maar evengoed uniek, prachtig, en voor altijd eeuwig.
Arthur (ik-persoon) houdt van keepen, gamen en stiekem ook van Morgane, het meisje met wie hij elke ochtend naar school fietst. Als Arthur te horen krijgt dat zijn moeder NET-kanker heeft, stort zijn wereld plotseling in. Vanaf ca. 12 jaar.
Een bestsellerauteur wordt wakker in een ziekenhuiskamer en krijgt te horen dat ze is geopereerd aan een kwaadaardige tumor in haar hersenen. Ze moet leren leven in een nieuwe werkelijkheid die totaal anders is dan die waar ze aan gewend was.
Ross (12, ik-persoon) wil geen kanker hebben, zijn haar kwijtraken en een rare hoed moeten dragen. Hij wil normaal zijn. Maar op school wordt hij gepest en vrienden laten het afweten. Gelukkig ontdekt hij hoe echte vrienden, muziek en strips alles kunnen veranderen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Lauren (ik-figuur) bezoekt regelmatig de schoolpsychologe. Die weet als enige dat Lauren zichzelf snijdt met een zakmes. Ze laat Lauren als stage buddy worden van Casper, een 9-jarige kankerpatiënt. In het ziekenhuis ontmoet ze Jasmijn, voor wie ze verwarrende gevoelens krijgt. Vanaf ca. 15 jaar.
Op zijn tiende verjaardag krijgt Seppe te horen dat hij kanker heeft en dat hij dringend in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Seppe sluit zich op in zichzelf. Hij komt zijn kamer haast niet uit en bijna niemand kan nog tot hem doordringen. Maar dan sluit hij vriendschap met Katinka, een verpleegster met indiaanse voorouders, en met Teresa, een meisje op de kinderkankerafdeling. Een realistisch verhaal over een jongen met kanker die zich niet gewonnen geeft en dapper voortzet, ook al is dat niet altijd makkelijk.
De altijd optimistische Daan (17) blijkt een hersentumor te hebben. In het ziekenhuis ontmoet hij Nadia (15) die een overdosis pillen heeft genomen. Er ontstaat voorzichtig een band tussen hen. Vanaf ca. 15 jaar.
Autobiografie van een Amerikaanse neurochirurg die op 36-jarige leeftijd te horen kreeg dat hij uitgezaaide longkanker had en besefte dat het leven eindig is.