Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

4300 Resultaten

Sorteren op
Boek

Het is een boek

Lane Smith (Auteur)

Aap zit rustig een boek te lezen, maar wordt voortdurend gestoord door Ezel, die helemaal niet begrijpt wat Aap aan het doen is. Hij bestookt hem met vragen over dat vreemde ding in zijn handen.

Uitgever

Lemniscaat (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Buurman leest een boek

Koen Van Biesen (Auteur), Warre Borgmans (Verteller)

Buurman probeert te lezen, maar zijn spelende buurmeisje maakt lawaai. Buurman bonkt op de muur en het meisje begint te zingen. Hij bonkt harder en ze begint op haar trom te slaan. De herrie wordt steeds luider. Dan bedenkt Buurman een oplossing.

Uitgever

De Eenhoorn (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Majoor Rosalie

Timothée De Fombelle (Auteur), Isabelle Arsenault (Illustrator), Eef Gratama (Vertaler)

Het is 1917 en de Eerste Wereldoorlog is in volle gang. De meester leest heldhaftige krantenkoppen voor en moeder hoopgevende brieven van vader aan het front. Maar Rosalie (5) wil weten wat er echt in de oorlog gebeurt. Daarvoor zal ze moeten leren lezen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Grote Anna leert lezen en rekenen

Kathleen Amant (Auteur)

Anna gaat voor het eerst naar de grote school. Samen met haar moeder koopt ze een boekentas. De schooldag bestaat uit een kringgesprek, leesles, buitenspelen, rekenles, lunchpauze en gymles. Na school maakt Anna huiswerk, daarna is het tijd om te spelen.

Uitgever

Clavis (2017)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Anna in de bibliotheek

Kathleen Amant (Auteur)

Elke zaterdag gaat Anna met haar vader naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te zoeken. Ze mag er vijf meenemen, welke kiest ze dit keer? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever

Clavis (2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer

William Joyce (Auteur), Joe Bluhm (Illustrator), Huberte Vriesendorp (Vertaler)

Marius Mindermeer is gek op boeken, maar zijn eigen levensverhaal mist schwung. Hij neemt zijn intrek in een gebouw vol levende boeken, die hij verzorgt. ’s Nachts, wanneer de boeken slapen, schrijft hij verder aan zijn eigen verhaal.

Boek

Otto-Jan zegt nee tegen lezen

Tommy Greenwald (Auteur), J.P. Coovert (Illustrator), Karin Vanpoucke (Vertaler)

Otto-Jan (ik-figuur) houdt niet van lezen. Bij het eindproject op school komt hij in de problemen, want daarvoor moet hij wel boeken lezen. Hij bedenkt een ingenieus plan. Met veel tips om niet te hoeven lezen. Vanaf ca. 11 jaar.

Genre
Uitgever

Abimo (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dit gebeurde allemaal echt

Joukje Akveld (Auteur), Kees de Boer (Illustrator)

Cees wil lekker een boek lezen in de tuin, maar de buurvrouw begint hard te praten en de buurman blijkt een klusdag te hebben. Wat nu? Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mia en de bibliotheekhond

Lisa Papp (Auteur), Merel De Vink (Vertaler)

Mia (ik-figuur) vindt lezen niet leuk. Zeker niet hardop in de klas. Ze wil zo graag een sterrensticker van de juf, maar krijgt alleen hartjes, als aanmoediging. Dan heeft Mia in de bibliotheek een bijzondere ontmoeting. Prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde ilustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bieb bieb hoera

Brigitte Minne (Auteur), Ann De Bode (Illustrator)

Ma moet op reis. Gust gaat naar moe. Ze gaan naar de bieb. Bij moe is het nooit saai. AVI-S. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kom, we gaan een boek lezen!

Susanne Strasser (Auteur), Berd Ruttenberg (Vertaler)

Een kind wil een boek gaan lezen. Al snel zit iedereen op de bank: de zebra, de kat, het kind, de hamster en de leeuw. Maar de ooievaar is er nog niet! Kunnen ze nu toch beginnen? Grappig hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bizar

Sjoerd Kuyper (Auteur)

Sallie Mo (13) mag drie maanden niet meer lezen van Dokter Bloem. Daarom gaat ze een dagboek bijhouden over haar verovering van Dylan, op wie ze verliefd is. Maar alles loopt in de vakantie zo uit de hand, dat ze het niet meer durft op te schrijven. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Etters en letters

Frederick Deloddere (Auteur), Esther Platteeuw (Illustrator)

Als de ouders van Zaan (10) omkomen, moet hij bij zijn afschuwelijke tante en oom wonen. Zij behandelen hem slecht, ze slaan hem en als hij op school een fout maakt met schrijven wordt hij ook daar bestraft. Zaan durft helemaal niets meer. Maar dan komen zijn schrijffouten tot leven! Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Clavis (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Detectivehond

Julia Donaldson (Auteur), Sara Ogilvie (Illustrator), Jesse Goossens (Vertaler)

De hond van Jos (6 jaar) kan geweldig goed speuren. Als op een dag alle boeken op school gestolen zijn, gaat de hele klas van Jos achter Detectivehond aan, op zoek naar de dief. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde, grappige tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De jacht op de frobbels

Femke Dekker (Auteur), Mark Chambers (Illustrator)

Jonas, Wilgje en Stan onderzoeken een mysterie van verdwijnende letters in de bibliotheek van meneer Vrolijk. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf 4 jaar, zelf lezen vanaf 6 jaar.

Boek

Otto-Jan zegt yolo tegen vakantie

Tommy Greenwald (Auteur), J.P. Coovert (Illustrator), Irene Kunst (Vertaler)

Otto-Jan laat zich door zijn ouders overhalen om drie weken naar een educatief zomerkamp te gaan: Kamp Boekieboekie. Maar Otto-Jan heeft een hekel aan lezen! Vanaf ca. 11 jaar.

Genre
Uitgever

Abimo (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit.

Emma Perry (Auteur), Sharon Davey (Illustrator), Monique Berndes (Vertaler)

Mila houdt niet van boeken. En toch krijgt ze steeds nieuwe. Ze gebruikt de boeken liever als opstapje, als slee of om de deur te barricaderen. Maar dan komen de boeken in opstand. Ze besluiten Mila ’s avonds mee te nemen in hun verhalen. Prentenboek met dynamische, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Piepelotheek

Lorenz Pauli (Auteur), Kathrin Schärer (Illustrator), Esther Ottens (Vertaler)

Als Vos op Muis jaagt, belanden ze 's nachts in een bibliotheek. Vos raakt helemaal in de ban van boeken, maar hij kan niet lezen. Kip wil het hem wel leren. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2012)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Sammie en het zwarte lammetje

Abby Hanlon (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Sammie (6, ik-persoon) vindt lezen erg moeilijk. Van de juf moet ze stomme babyboekjes lezen. Zou een toverdrank helpen? Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever
Taal
Serie
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Muis gaat naar de boekwinkel

Lucy Cousins (Auteur)

Muis houdt van lezen. Ze gaat naar de boekwinkel om een nieuw boek te kopen. Kees, Eddie en Oscar zijn er ook. Hoe moeten ze kiezen uit al die leuke boeken? Gelukkig wil boekverkoper Struisvogel graag helpen. Oblong prentenboek met eenvoudige schilderingen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Uitgever

Leopold (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar