Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

80 Resultaten

Sorteren op
Boek

Bruin!

Tine Mortier (Auteur), Noke Van den Elsacker (Illustrator)

Paco (ik-figuur) groeit op in het oerwoud van Ecuador. Plotseling nemen zijn ouders hem mee naar Belgie͏̈. Hij moet heel erg wennen aan zijn nieuwe leven. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Samen : laten we aardig zijn voor elkaar

Alison Green (Auteur), Axel Scheffler (Inleider), Jesse Goossens (Vertaler)

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen aardig is voor elkaar? Kijk en lees hoe je aardig kunt zijn voor dieren, voor iemand verdrietig is, voor nieuwe buren of als mensen een andere taal spreken. Prentenboek met kleurenillustraties van 38 tekenaars. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Izzy + Tristan

Shannon Dunlap (Auteur), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

Izzy (16) verhuist met haar familie van Manhattan naar Brooklyn, als eerste blanke familie. Daar wordt ze al snel verliefd op Tristan, die geld verdient met schaakwedstrijden voor zijn neef Marcus. Maar hun liefde komt onder druk te staan door een gewelddadige ruzie tussen Marcus en Izzy’s broer Hull. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

De dag dat jij begint

Jacqueline Woodson (Auteur), Rafael López (Illustrator), Edward van de Vendel (Vertaler)

Angelina merkt dat niemand in de klas op haar lijkt. Iedereen heeft een andere huidskleur, spreekt een andere taal, heeft de vakantie ergens anders doorgebracht of is ergens niet goed in. Maar als Angelina eerlijk vertelt over zichzelf, blijkt ze niet alleen te zijn. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

Het geheim van Lina & Lotte

Corine Naranji (Auteur)

Lotte, de vriendin van de Marokkaanse Lina (14), heeft problemen. Lina probeert haar te helpen, terwijl ze zelf haar verkering met Robin geheim probeert te houden. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Jouw kleur mijn kleur

Mylo Freeman (Auteur)

Tasja gaat voor het eerst naar school en dat is best spannend. In haar klas zitten kinderen uit allerlei verschillende landen. Ze vertellen allemaal iets over het land waar ze vandaan komen. Prentenboek met kleurrijke aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Waar is mijn noedelsoep?!?

Reza Kartosen-Wong (Auteur), Chee-Han Kartosen-Wong (Auteur), Maria Koutamanis (Illustrator)

Sam-Ming heeft vandaag zijn lievelingseten mee naar school: noedelsoep. Maar… waar is de soep gebleven? Nikos eet zijn gemistà uit Griekenland, Simone heeft pom uit Suriname en Deniz eet Turkse dolma. Wie heeft toch de noedelsoep? Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Woensdag weegdag

Diane Broeckhoven (Auteur)

Een 16-jarig Vlaams meisje met de neiging tot anorexia gaat twee weken met haar tante naar India, waar ze werkt in een tehuis voor meisjes en vrouwen.

Uitgever

Averbode (2002)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kleuren

Luc Descamps (Auteur)

Steven raakt bijna verslaafd aan een computerspel waarin je als vreemdeling terechtkomt in een wereld waarin huidskleur een belangrijke rol speelt, maar ook in het echte leven krijgt hij daarmee te maken.

Uitgever

Facet (2006)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ella & Fati

Herman Van Campenhout (Auteur)

De Palestijnse Fatima studeert in Antwerpen. Per toeval ontmoet ze de Joodse Ella (17). Ze worden vriendinnen, maar door hun achtergrond is de vriendschap lastig. Dan willen Fatima’s ouders haar uithuwelijken aan de geradicaliseerde Sahid. Hij chanteert haar met haar verliefdheid op de Vlaamse Jano. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Kramat (2019)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Naima is hier nieuw

Carolijn Leisink (Auteur), Anne Schneider (Illustrator)

Naima (5) is met haar mama uit een islamitisch land gevlucht voor de oorlog. Ze wordt beste vrienden met buurjongetje Anwer en leert veel in de kleuterklas van juf Loes. Met vrolijke kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Kapitein Winokio zingt 13 kinderliedjes uit alle windstreken

Kapitein Winokio (Redacteur), Frank Vander Linden (Vertaler), Anneke Caramin (Illustrator)

Liedjes uit dertien verschillende landen, zoals Marokko, China, Frankrijk en Congo. Op de cd worden de liedjes gezongen met sfeervolle muzikale begeleiding. Met weetjes van de landen en kleurenillustraties met uitgeknipte figuren. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zwanger van een droom

Rob Baetens (Auteur)

Om niet uitgehuwelijkt te worden doet de 16-jarige Marokkaanse Dinja een zelfmoordpoging. Als ze daarna probeert zelfstandig een leven op te bouwen, wordt ze zwanger. Vanaf ca. 14 jaar.

Uitgever

Abimo (2004)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De heksen van MacBeth

Twiggy Bossuyt (Auteur), Ellen Vrijsen (Illustrator)

Een multicultureel groepje jongeren schrijft zich in voor toneellessen en debuteert op de parade. Hun toneeljuffen zijn eigenlijk de heksen uit Shakespeare’s MacBeth. De derde heks is van gedaante gewisseld. Het toneelspel van de kinderen moet haar terugveranderen.

Boek

Alle kleuren van de regenboog

Marta Fàbrega (Illustrator)

Over de hele wereld wonen kinderen. Sommige kinderen zien er anders uit dan jij, maar hebben ook gevoelens, gedachten en dromen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Met informatie voor opvoeders over de multiculturele samenleving. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Vele culturen in één land

Iris Teichmann (Auteur)

Gei͏̈llustreerd met persoonlijke verhalen wordt ingegaan op de gevolgen van immigratie en het behoud van de eigen cultuur daarbij. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Eten uit andere landen

Lucas Arnoldussen (Auteur), Geza Dirks (Illustrator)

Houd jij ook van pizza of shoarma? Wist je dat dat eten uit een ander land komt? Lees waar allerlei gerechten vandaan komen en wat voor eetgewoonten er zijn. Met foto's en enkele tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Schoolsupport (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Gelijkheid en respect

Rita Radl Philipp (Auteur), Xulio Gil Rodriguez (Fotograaf)

Mensen zijn allemaal anders, hetgeen soms tot problemen kan leiden. Vooral de verschillen tussen mannen en vrouwen komen aan bod. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

De broccolireus / Atilla Erdem ; Safia en de droombellen / Asma Ould Aissa

Vijf kinderen proberen hun twee juffen uit handen van een reus te redden. En als Safia een briwat eet, ontstaan er hikjes waarin te zien is wat er gaat gebeuren. Twee verhalen in keerdruk. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Boek

Berelekker / Lies Vervloet ; Een goal voor Imane / Khadija Timouzar

Aïsha is gek op zoete dingen. Maar papa koopt alleen gezond eten. En Imane houdt erg van voetballen. Dat vinden de andere kinderen maar raar. Prentenboek met twee verhalen in keerdruk met kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.