Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Taal
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

17 Resultaten

Sorteren op
Boek

Feest voor Ilyas

Khadija Timouzar (Auteur), Mijke Coebergh (Illustrator)

Het is feest want Ilyas is jarig. Papa bakt een taart en Selim en mama hangen slingers op. Hoeveel verjaardagskusjes krijgt Ilyas van Sofie, en hoeveel appels neemt tante Naima mee? Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen en achterin een woordenlijst in zes talen. Vanaf ca. 2 jaar.

Boek

Mama doet gek

Alice van de Geest (Auteur), Dieter De Schutter (Illustrator)

Amins moeder is ineens heel erg opgewekt en koopt veel planten voor in hun huis. Ze is verliefd. Prentenboek met bladvullende, eigenzinnige, vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Knuffeldief

Saloua El Moussaoui (Auteur), Geert Nijs (Illustrator)

Ali krijgt een zelfgebreide knuffel van papa, maar de kat gaat ermee vandoor en Ali moet het hele huis afzoeken. Prentenboek met simpele kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Boek

Droomkasteel

Niels Verbinnen (Auteur), Evy Van Guyse (Illustrator)

In het park wordt het zandkasteel van de verlegen, non-binaire Riff verwoest. Kan Riff met de andere spelende kinderen vrienden maken en het kasteel repareren? Prentenboek met illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Yanti : over de reis van haar leven

Haryanti Frateur (Auteur), Marie Van Praag (Illustrator)

Yanti wordt geboren in een land hier ver vandaan. Omdat haar ouders te arm zijn om voor haar te kunnen zorgen, belandt ze in een weeshuis. Ze groeit vervolgens op in een liefdevol adoptiegezin. Maar als ze ouder is, wil ze toch graag weten waar ze vandaan komt. Verhaal in dichtvorm. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Boek

Mmmm, toch wel lekker ... / Azmi Latif & Marie Van Praag ; Bezoek op vier poten / Sophia Honggokoesoemo & AnneMarthe Zomer

Ingrid Tiggelovend (Concept), Ester Van Buuren (Redacteur)

Op het straatfeest maakt Maya kennis met lekkere hapjes uit de hele wereld. En Afif ontmoet in de haven een bijzonder dier: Komo. Hij is op zoek naar een nieuw huis. Twee verhalen in keerdruk met kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Feest bij Winki

Alice van de Geest (Auteur), Sioejeng Tsao (Illustrator)

Vanavond is het Chinees Nieuwjaar! Winki helpt mee om het huis schoon te maken en haar knuffel Draakje te wassen. Maar dan vliegt Draakje opeens weg... Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Vleugels van papier / Sari Mar; Ridder van karton / Humeyra Cetinel

Irfaan woont in het asielzoekerscentrum en mist zijn vader. Volgens Hamid moet hij duizend kraanvogels vouwen, want dan komt zijn wens uit. En Amina wil ridder worden. Maar volgens Yunus kunnen meisjes geen ridder worden. Twee verhalen in keerdruk met kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Boek

De broccolireus / Atilla Erdem ; Safia en de droombellen / Asma Ould Aissa

Vijf kinderen proberen hun twee juffen uit handen van een reus te redden. En als Safia een briwat eet, ontstaan er hikjes waarin te zien is wat er gaat gebeuren. Twee verhalen in keerdruk. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Boek

Stapelgek / Floor Tinga & Ilse Hermans ; Help, ik heb de babyblues! / Tewatha Muller & Anggita Soeryanto

Max houdt van stapelen. Dat geeft hem een prettig en opgeruimd gevoel, maar anderen worden er stapelgek van. En kleine Lily snapt niet waarom haar kleine babybroertje Edo ineens alle aandacht krijgt. Twee verhalen in keerdruk met kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Het wispelturig windorkest / Petra Beeckx ; De vliegende soepkip / Atilla Erdem

Na een stormachtige nacht vol ruzie tussen zijn ouders, is de moeder van Rizon ineens weg. Heeft de wind haar meegenomen? En Ilias is bang voor zijn buurman Raf Rari, maar is dat wel nodig? Twee verhalen in keerdruk met kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Berelekker / Lies Vervloet ; Een goal voor Imane / Khadija Timouzar

Aïsha is gek op zoete dingen. Maar papa koopt alleen gezond eten. En Imane houdt erg van voetballen. Dat vinden de andere kinderen maar raar. Prentenboek met twee verhalen in keerdruk met kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Ik wil niet naar Marokko! ; Op zoek naar Yori

Laïla Koubaa (Auteur), Fatinha Ramos (Illustrator), Winny Ang (Auteur), Tinne Van den Bossche (Auteur)

Farah is haar kameleon Yori kwijt. Tijdens haar zoektocht helpt ze kinderen, die vervolgens haar helpen met zoeken. En Omar is blij als ze het vliegtuig naar Marokko missen. Tot hij het verdriet bij zijn ouders ziet. Twee verhalen in keerdruk. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Boek

De huissnuiver / Atilla Erdem ; De loopwedstrijd / Benedicte Moussa-Degreef

Salim en Sabah horen 's nachts vreemde geluiden. In de woonkamer maken zij kennis met de huissnuiver. En de vrienden Sourou en Simon doen mee aan een hardloopwedstrijd. Simon is zo bang om te verliezen, dat hij Sourous schoenen verstopt. Twee verhalen in keerdruk. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Boek

Waar is Parlo? / Hanaa Boubouh ; De fanfare / Alice van de Geest

Nour mag op de papegaai van buurman Theo passen. Maar de papegaai ontsnapt. En Asha trommelt iedereen op om samen muziek te maken. Prentenboek met twee verhalen in keerdruk, met kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.