Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

60 Resultaten

Sorteren op
Boek

De muis en de muur

Britta Teckentrup (Auteur), Bette Westera (Vertaler)

Niemand kan Muis vertellen waarom er een hoge rode muur om de stad staat. Muis is nieuwsgierig en gelukkig wil Hemelsblauwe Vogel haar meenemen. Zo ontdekt Muis achter de muur een prachtige wereld. Dat moeten de andere dieren ook zien! Prentenboek met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vosje

Edward van de Vendel (Auteur), Marije Tolman (Illustrator)

Vosje rent door de duinen. Bij een val van een bunker maakt hij een harde smak. Terwijl hij versuft op de grond ligt, droomt hij over zijn leven. Komt het nog goed met Vosje? Prentvertelling met bijzondere kleurenillustraties van landschapsfoto’s met getekende dieren, planten en fluorescerende vosjes. Vanaf ca. 6 jaar.

Boek

Nieuwsgierige Lotje

Lieve Baeten (Auteur)

In een heksenhuis gaat nieuwsgierige Lotje op zoek naar iemand die haar kapotte bezemsteel kan repareren. Hardkartonnen prentenboek met humoristische, gedetailleerde tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

En hoe komt toch een olifant aan al die kilo's grijs?

Elle van Lieshout (Auteur), Erik van Os (Auteur), Alice Hoogstad (Illustrator)

Polle bezoekt de dierentuin. Hij vraagt zich af hoe de dieren aan hun uiterlijk komen. Wie geeft een giraf vlekken, een pauw veren, een leeuw manen…? Waarom is een zebra niet roze met blauw gestreept? En een ijsbeer eet zeker heel veel ijsjes?

Uitgever

Lemniscaat (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ada Dapper, wetenschapper

Andrea Beaty (Auteur), David Roberts (Illustrator), Edward van de Vendel (Vertaler)

Ada Marie is heel nieuwsgrierig naar het hoe, wat en waarom van alles wat ze ziet, hoort en ruikt. Haar onderzoeksdrang is niet te stuiten en brengt haar ouders tot wanhoop. Totdat ze besluiten haar te helpen en te stimuleren. Met kleurrijke, gedetailleerde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

Kijk dan toch!

Elvis Peeters (Auteur), Nicole Van Bael (Auteur), Sebastiaan Van Doninck (Illustrator)

Uitgever

Lannoo (2023)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Mag ik eens in je luier kijken?

Guido Van Genechten (Auteur)

Muisje is erg nieuwsgierig. Hij wil overal in kijken, zelfs in de luiers van zijn vriendjes. Prentenboek met grote, zwartomlijnde kleurentekeningen tegen een witte achtergrond. Vanaf ca. 2 jaar.

Boek

Gewoon zoals je bent

Jonny Lambert (Auteur), Ellen Hosmar (Vertaler)

Het nieuwsgierige olifantje Snuf heeft moeite om tijdens een lange toch netjes in de olifantenrij te blijven. Hij ziet allemaal dieren die er heel anders uitzien. Snuf wil ook puntige hoorns of lange steltpoten! Prentenboek met collageachtige illustraties in rustige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Veltman (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Arhus
Vertelplaten

Nieuwsgierige Lotje

Lieve Baeten (Auteur)

Uitgever

De Eenhoorn (2017)

Taal
Doelgroep
Niet beschikbaar
Boek

De koe die in een boom klom

Gemma Merino (Auteur), Jesse Goossens (Vertaler)

Koe Kee vindt de hele dag gras eten maar saai. Ze denkt dat een koe veel meer kan en gaat op ontdekkingstocht. Haar zussen geloven niks van haar verhalen, totdat ze naar Kee op zoek gaan en omhoog kijken… Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Durf voor drie

Bart Moeyaert (Auteur), Rotraut Susanne Berner (Illustrator)

Drie verhalen met een moeilijke vraag. Wat doe je met een brief die niet voor jou is? Wat doe als je moeder je moe is? Wat kun je doen om de grootste pestkop van school terug te pakken? AVI-E3. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Querido (2007)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Gewoon omdat het zo is

Mac Barnett (Auteur), Isabelle Arsenault (Illustrator)

Voor het slapengaan stelt een meisje de ene vraag na de andere, zoals: wat is regen en: waarom is de oceaan blauw? Haar vader geeft fantasierijke antwoorden. Groot prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Baeckens (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Niet spieken op pagina 39

Nathalie Clefas (Auteur), Federico Van Lunter (Illustrator)

Wout en Nia zitten op een vreselijke school. Meester Bulder brult de hele dag. Als hij zijn stem kwijtraakt, komt er een bijzondere vervanger; meester Wits. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen op school. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever

Clavis (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bas & Daan graven een gat

Mac Barnett (Auteur), Jon Klassen (Illustrator), Berd Ruttenberg (Vertaler)

Bas en Daan graven een gat naast de appelboom. Ze willen net zo diep graven tot ze iets bijzonders vinden. Maar ze veranderen steeds van richting. Is dat wel slim? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties met veel bruintinten. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Curieuzeneuzemosterdpot

Moniek Vermeulen (Auteur), Maarten Zerelik (Illustrator)

Floor is zo nieuwsgierig en wild, dat haar moeder er dol van wordt. Eerst kiept de beslagkom om, dan weer de trap waarop opa staat te schilderen. Maar gaat bij mama altijd alles goed? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Nila en het antwoord op echt alles

Sam Copeland (Auteur), Sarah Horne (Illustrator), Maria Postema (Vertaler)

Nila (10, ik-persoon) heeft veel vragen, sinds haar moeder is overleden. Bijvoorbeeld of haar vader ooit weer gaat praten. Dan vindt ze een bijzonder apparaatje dat alle antwoorden weet. Met hulp van deze Athena vindt Nila oplossingen voor haar problemen. Maar iemand wil Athena terug. Met veel zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Omdat ik zoveel van je hou

Guido Van Genechten (Auteur)

Een kleine ijsbeer weet al heel veel en anders vertelt zijn moeder het hem wel; zoals hoeveel ze van hem houdt. Prentenboek met paginagrote illustraties in zachte, winterse kleuren. Met voelelement. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2007)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Coco en het gekke ding

Loes Riphagen (Auteur)

Coco en haar vrienden vinden in het bos een geheimzinnig, roze, zacht ding. Wat is dat voor gek ding? Egel gaat erop liggen, maar of dat zo slim is… Vrolijk prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (© 2024)

Taal
Serie
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Max en de slinger van Foucault

Marc Boada (Auteur), Pere Mejan (Illustrator), Elly Bovée (Vertaler)

Max is gefascineerd door de slinger van Foucault. Ze zeggen dat de slinger nooit stopt. En dan hoort Max dat de slinger bewijst dat de aarde rond haar as draait. Nu moet hij twee raadsels zien op te lossen. Met experimenten om zelf uit te voeren. Vanaf ca. 11 jaar.