Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

96 Resultaten

Sorteren op
Boek

De reisgenoot

Mark Borgions (Illustrator), Philip Maes (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Paul Wauters (Auteur), Koen Brandt (Regisseur), Warre Borgmans (Verteller)

Johannes wil samen met een mysterieuze reisgenoot prinses Sophia van haar vloek bevrijden. Grappig hoorspel naar het sprookje van Andersen. Met cd, liedteksten en grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De vlo en de professor

Mark Borgions (Illustrator), Paul Wauters (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Koen Brandt (Concept), Philip Maes (Auteur)

De 'professor' is niet alleen zijn broer kwijtgeraakt, maar ook zijn luchtballon. Hij probeert geld te verdienen met goocheltrucs. Grappig hoorspel op cd en boek met liedteksten en grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De mestkever

Paul Wauters (Auteur), Philip Maes (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Koen Brandt (Regisseur), Mark Borgions (Illustrator)

Een brutale mestkever trekt de wijde wereld in en wordt verliefd op een Lieve Heersbeestje. Prentenboek en hoorspel op cd met een vrije bewerking van het sprookje. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Het geheim van de keel van de nachtegaal

Peter Verhelst (Auteur), Carll Cneut (Illustrator), Hans Christian Andersen (Naar het werk van)

Een meisje dat in de keuken van het paleis werkt, vertelt hoe de keizer een nachtegaal laat halen om in zijn keizerlijke tuin te laten zingen. Prentenboek met een bewerking van het sprookje 'De nachtegaal' van Andersen. Met paginagrote surrealistische kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Genre
Uitgever

De Eenhoorn (2009)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De wilde zwanen

Paul Wauters (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Philip Maes (Redacteur), Koen Brandt (Regisseur), Mark Borgions (Illustrator)

Prinses Elisa en haar elf broers worden door hun gemene stiefmoeder in zwanen veranderd. Prentenboek en hoorspel op cd met een vrije bewerking van het sprookje. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Sprookjes en verhalen

Hans Christian Andersen (Auteur), Jan Jutte (Illustrator), Annelies Van Hees (Vertaler)

Bundel met 156 sprookjes en verhalen met veel zwart-witillustraties van tien verschillende illustratoren. Bevat aantekeningen en achtergrondinformatie.

Genre
Uitgever

Lemniscaat (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De Nachtegaal

Philip Maes (Auteur), Koen Brandt (Concept), Mark Borgions (Illustrator), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller)

De keizer van China is dol op het gezang van de nachtegaal. Als de hofmeester hem laat ontsnappen, wordt de keizer ziek. Prentenboek en hoorspel op cd met een vrije bewerking van het sprookje. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De mafste mooiste liedjes ; Speel en kweel mee met de mafste mooiste liedjes. [1]

Stuffmakers (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van)

Karaoke versies, teksten en muzieknoten van liedjes uit De Nachtegaal, De Wilde Zwanen, De Mestkever en De Vlo en de Professor.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het meisje met de zwavelstokjes

Hans Christian Andersen (Auteur), Debbie Lavreys (Illustrator)

Een arm meisje probeert op oudejaarsavond zwavelstokjes te verkopen, maar sterft van honger en kou. Prentenboek bewerkt naar het bekende sprookje, met illustraties in zachte tinten. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Genre
Uitgever

Clavis (2007)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De prinses op de erwt

Hans Christian Andersen (Auteur), Maja Dusíková (Illustrator)

Bewerking van het bekende sprookje over een prins die op zoek is naar een vrouw. Prentenboek met paginagrote, sfeervolle illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

De kleine zeemeermin

Mariachiara Di Giorgio (Illustrator), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Elly Simoens (Vertaler)

Een kleine zeemeermin ziet een mooie prins op een schip. Ze is op slag verliefd. Maar zij heeft een vissenstaart en hij is een mens. Hoe moet dat nu? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Boek

Mermaid : dromen van het onmogelijke

Louise O'Neill (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Sandra C. Hessels (Vertaler)

Muirgen (ik-figuur) is een zeemeermin en de jongste van zeven zussen. Als ze 15 wordt, mag ze voor het eerst naar de zeespiegel. Als ze mensen ziet en hoort, heeft ze meteen het gevoel dat ze daar thuishoort. Bewerking van 'De kleine zeemeermin'. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

De sneeuwkoningin

Geronimo Stilton (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Dorette Zwaans (Vertaler), Veronica Fantini (Illustrator)

Als Kay stukjes van een betoverde spiegel in zijn oog en zijn hart krijgt, verandert hij in een boze, brutale pestkop. Zelfs tegen zijn vriendin Gerda doet hij gemeen. Kay belandt bij de Sneeuwkoningin. Zal Gerda hem ooit nog terugzien? Hervertelling van het bekende sprookje. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Les cygnes sauvages

Paul Wauters (Auteur), Koen Brandt (Regisseur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van), Cécile De France (Verteller), Mark Borgions (Illustrator), Charlie Dupont (Bewerker), Philip Maes (Auteur)

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De prinses op de erwt

Aureline (Illustrator), Hans Christian Andersen (Naar het werk van)

Een prins gaat op zoek naar een geschikte prinses om mee te trouwen. Maar hoe weet hij of ze wel een echte prinses is? Bewerking van het sprookje van Hans Christian Andersen, met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

De kleine zeemeermin

Quentin Gréban (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van)

De kleine zeemeermin wordt, als ze voor het eerst de mensenwereld bezoekt, verliefd op een prins. Prentvertelling met paginagrote tekeningen in pasteltinten. Vanaf ca. 4 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dapper Duimelijntje

An Leysen (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van)

Uit de knop van een bloem groeit een piepklein, dapper meisje. Haar moeder noemt haar Duimelijntje. Prentenboek naar het klassieke sprookje met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Uitgever

Clavis (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het tinnen soldaatje

An Leysen (Auteur), Hans Christian Andersen (Naar het werk van)

Bundeling van twee verhalen: het sprookje over het standvastige tinnen soldaatje (Hans Christian Andersen, 1838) en een verhaal over een van de andere personages. Met spelletjes en kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Clavis (2023)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar