Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

457 Resultaten

Sorteren op
Boek

Blote handen

Bart Moeyaert (Auteur)

Twee jongens maken de oude eend van een eenzame zonderling dood; de man neemt wraak. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Wolinoti, het houten kind : gebaseerd op een Slovaaks sprookje

Dimitri Leue (Auteur), Vanessa Verstappen (Illustrator)

Een houthakker en zijn vrouw zijn tot hun verdriet kinderloos. Op een dag bevrijdt de man een betoverd houten kind. Maar Wolinoti beweegt en spreekt alleen met hem. Prentenboek met kunstzinnige houtsneden in kleur en tekst op rijm. Met code om bijbehorende muziek te beluisteren. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Blauw voor Leonore

Linda Van Mieghem (Auteur)

Terwijl Esmeralda van het strand naar huis loopt om een vlieger op te halen, verdwijnt haar jongere zus Leonore op een rubberbootje in zee. Esmeralda moet verder met het gemis, de schuldgevoelens en het verdriet. Gelukkig is er Alex nog, die verliefd is op haar.

Uitgever

Clavis (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vandaag ben ik blij : het grote emotieboek van Karel

Liesbet Slegers (Auteur)

Karel vertelt over zijn emoties: boosheid, angst, verdriet en vreugde. Met versjes, spelletjes, en vraagjes. Geschikt voor kleuters. Met flappen.

Uitgever

Clavis (2011)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De walvis wilde meer

Rachel Bright (Auteur), Jim Field (Illustrator), Bette Westera (Vertaler)

Walvis Wilbert verzamelt voortdurend spullen uit de zee, om het lege gevoel van binnen te vullen. Hij verlangt altijd naar meer maar weet niet waarvan. Door het dappere krabbetje Klaartje ontdekt hij dat geven en delen veel gelukkiger maakt dan nemen. Prentenboek met dynamische illustraties in diepe kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Gottmer (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kikker is bedroefd

Max Velthuijs (Auteur)

Kikker is bedroefd, maar weet zelf niet waarom. Rat probeert hem op te vrolijken, maar dat lukt pas nadat Kikker eens flink heeft uitgehuild. Prentenboek met eenvoudige, expressieve tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Leopold (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Als verdriet op bezoek komt

Eva Eland (Auteur)

Wat doe je als Verdriet plotseling voor je deur staat? Een meisje krijgt verschillende tips hoe ze hiermee om kan gaan. Prentenboek met lijntekeningen met enige steunkleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Leopold (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Morgen is hij weg

Do Van Ranst (Auteur), Harmen van Straaten (Illustrator)

De ouders van Lena en Stef maken vaak ruzie en hun vader gaat voorlopig ergens anders wonen. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

De smaak van zijn stem

Piet De Loof (Auteur)

Het lijkt een volmaakte zomerdag, als Andres wegfietst van huis. De zon schijnt, mama maakt lekker eten, papa werkt in de groentetuin. Andres' broer ligt languit te soezen onder de lindeboom. Hij ruikt al de geur van de tomatensoep die mama aan het maken is; hij is er verzot op. Er zijn ook zovéél dingen om te proeven - zelfs iemands stem heeft een smaak: die van mama smaakt naar melk, die van papa naar chocolade. Maar die van Andres? Dat is een raadsel dat hij wil oplossen. Meer dan ooit, sinds die zomerdag.

Uitgever

Abimo (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kop op, Herman!

Yvonne Jagtenberg (Auteur)

Hangbuikzwijn Herman voelt zich rot. Hij heeft ineens nergens zin, maar hij weet niet waarom. De kippen, de kraaien en de haan proberen hem op te vrolijken en Herman doet echt zijn best om zich beter te voelen. Maar soms wil dat gewoon niet lukken. Prentenboek met grappige, aandoenlijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dolfjes dolle vollemaannacht

Paul van Loon (Auteur), Hugo Van Look (Illustrator)

Dolfje heeft iets tegen zijn vriendin Noura gezegd waar zij boos om is. Als hij 's nachts in een weerwolf verandert, mist hij haar heel erg. Prentenboek met karikaturale tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Groetjes uit Poesbekistan

Kim Crabeels (Auteur), Seppe Van Den Berghe (Illustrator)

Cat is een kattenkind. Ze houdt van alle katten, maar van één kat houdt ze het meest: Poes. Nu is Poes dood. Papa zegt dat hij in Poesbekistan is. Af en toe krijgt Cat wel hemelpost van Poes. De brieven lijken een beetje op de hemelpost van mama. Maar toch blijft Cat heel verdrietig.

Uitgever

De Eenhoorn (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Toverdruppels

Nathalie Slosse (Auteur), Rocío Del Moral (Illustrator)

Snuiter is verdrietig, want zijn vriend Grote Boom is ziek. Dan ontmoet hij de tranenfee, die zijn 'toverdruppels' opvangt. Dat zijn tranen die je huilt omdat je pijn vanbinnen hebt. Snuiter helpt de Tranenfee om ook bij andere dieren toverdruppels te verzamelen.

Uitgever

Abimo (2012)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een bed bij het raam

Sylvia Vanden Heede (Auteur), Jan De Kinder (Illustrator)

De moeder van Stan is ongeneeslijk ziek en brengt haar laatste dagen thuis door. Stan moet leren accepteren dat zijn moeder dood gaat. Vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

Lannoo (2007)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Paard en de roddelkippen

Brigitte Minne (Auteur), Naomi Kerkhove (Illustrator)

Sinds Paard met pensioen is helpt hij alle dieren op de boerderij. Dan ontdekt hij dat hij prachtige portretten kan tekenen in de modder. Alle dieren zijn vol bewondering, totdat Jeltje de kip ontevreden is met haar portret en de dieren allemaal kwaad spreken over Paard. Prentvertelling met kunstzinnige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Niet huilen, Anna!

Kathleen Amant (Auteur)

Anna gaat met mama boodschappen doen. Maar ze begint overal om te huilen en in de supermarkt gaat ze zelfs boos op de grond liggen schoppen. Mama leert Anna dat ze hulp moet vragen als iets niet lukt of als ze iets wil. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever

Clavis Uitgeverij (© 2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Oscar en oma Rozerood

Eric-Emmanuel Schmitt (Auteur)

Een 10-jarige jongen schrijft brieven aan God over zijn aanstaande dood en hoe hij steun vindt in zijn christelijk geloof.

Uitgever

Atlas (2004)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Klein in de grote stad

Sydney Smith (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Een jongetje stapt uit een bus in een grote stad, waar het sneeuwt. Hij voelt zich heel klein tussen al die mensen, auto’s, geschreeuw, getoeter en gehamer. Toch weet hij heel goed te vertellen hoe je je het beste kunt verplaatsen. Maar aan wie vertelt hij dat eigenlijk allemaal? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Mila mist mama

Judith Koppens (Auteur), Anouk Nijs (Illustrator)

Als mama Mila naar school heeft gebracht, heeft Mila ineens nergens zin in. Ze heeft ook buikpijn. Juf denkt dat Mila haar mama mist. Ze zorgt dat Mila’s vriendjes haar een beetje opvrolijken. Prentenboek met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever

Clavis (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Verdriet

Michael Rosen (Auteur), Quentin Blake (Illustrator)

Een man vertelt hoe hij omgaat met zijn verdriet omdat zijn zoon is doodgegaan. Prentenboek met levendige, expressieve tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

Hillen (2005)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar