Als in 1517 in Leuven een opleiding wordt gestart in Grieks, Latijn en Hebreeuws, met de bedoeling de Bijbel in de oorspronkelijke taal te kunnen lezen, wordt dit initiatief tegengewerkt door de universiteit.
Inleiding tot het denken van Griekse, Romeinse, joodse, christelijke en islamitische theologen en filosofen, met korte, kenmerkende fragmenten uit hun werken.
Tijdens een wereldreis langs de bronnen van de religies vindt een doodzieke Parijse jongen van veertien de geestelijke kracht om zijn ziekte te overwinnen.
Memoires van de Britse theoloog Alister McGrath (1953): hoe hij als athei͏̈stisch wetenschapper tot het geloof kwam en probeerde geloof en wetenschap met elkaar te verzoenen.
Filosofisch-theologische studie over kwaad en schuld, waarbij aannemelijk wordt gemaakt dat de mens het kwaad niet in de wereld bracht, dat schuldgevoelens onvruchtbaar zijn, dat de mensen zelf slachtoffer waren voor ze kwaad doen en dat de goede oorsprong van alles een mythisch waandenkbeeld is.
Twee verhandelingen door de Latijnse kerkvader (354-430) waarin hij het liegen als ernstige zonde aan christenen ten strengste afraadt, zelfs in geval van nood.