Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

554 Resultaten

Sorteren op
Boek

De meeste mensen deugen : een nieuwe geschiedenis van de mens

Rutger Bregman (Auteur)

Speurtocht naar een positief mensbeeld aan de hand van historische voorbeelden, met adviezen voor een beter samenleven.

Boek

Een Duitse fantasie

Philippe Claudel (Auteur), Manik Sarkar (Vertaler)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vlucht een ex-bewaker van een concentratiekamp, mist een vrouw haar geliefde en denkt een oude man terug aan een openluchtconcert.

Genre
Uitgever

De Bezige Bij (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bekraste zielen

R.J. Ellory (Auteur), Kris Eikelenboom (Vertaler)

Een veroordeelde moordenaar ontsnapt op weg naar zijn executie in de jaren zestig van de 20e eeuw en gijzelt twee halfbroers.

Genre
Uitgever

De Fontein (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De stad der blinden : roman

José Saramago (Auteur), Harrie Lemmens (Vertaler)

Als een land getroffen wordt door een besmettelijke blindheid, verandert het leven in een elementaire strijd op leven en dood.

Boek

Het geheim van mijn man

Liane Moriarty (Auteur), Monique Eggermont (Vertaler)

Drie Australische vrouwen staan voor een moeilijke beslissing in hun leven die niet alleen dat van henzelf maar ook dat van anderen zal bei͏̈nvloeden.

Genre
Uitgever

Bruna (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wil

Jeroen Olyslaegers (Auteur)

Een man vertelt tegen het eind van zijn leven aan zijn achterkleinzoon zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog toen hij hulpagent en dichter was in het door de Duitsers bezette Antwerpen.

Boek

Het portret van Dorian Gray

Oscar Wilde (Auteur), Anneke Brassinga (Vertaler)

Een jongeman behoudt een stralend jeugdig uiterlijk terwijl zijn portret steeds meer de sporen van zijn perverse leven gaat vertonen.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De school van goed en kwaad

Soman Chainani (Auteur), Iacopo Bruno (Illustrator), Karin de Haas (Vertaler)

De mooie Sophie en de cynische Agatha worden ontvoerd om te worden opgeleid tot sprookjesfiguren op de School van Goed en Kwaad. Maar er gaat iets fout: Sophie komt terecht bij de slechteriken, terwijl Agatha tussen de suikerzoete prinsessen zit. Hoe lossen ze dit op? Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

HarperCollins (2022)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Heer van de vliegen

William Golding (Auteur), Harm Damsma (Vertaler), Niek Miedema (Vertaler), Stephen King (Inleider)

Bij een groep jongens, door oorlogsomstandigheden op een tropisch eiland aangespoeld, vormt zich een nieuw groepsbesef, dat in deze omgeving door de opgewekte primitieve horde-instincten tot huiveringwekkende gevolgen leidt. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

De weg

Cormac McCarthy (Auteur), Guido Golüke (Vertaler)

Een man reist met zijn zoontje door een desolaat, post-apocalyptisch landschap om de warmere Amerikaanse kust te bereiken.

Boek

67 seconden

Jason Reynolds (Auteur), Maria Postema (Vertaler)

Shawn Holloman (19) is op straat vermoord. Zijn broer Will (15) wil wraak nemen op de vermoedelijke moordenaar, Carlson Riggs. Gewapend met Shawns pistool stapt Will in de lift. Maar tijdens de rit slaat de twijfel toe. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Blossom Books (© 2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De engelenmaker : roman

Stefan Brijs (Auteur)

Een embryoloog gaat bij zijn pogingen een mens te klonen tot het uiterste.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Fairy tale

Stephen King (Auteur), Annemarie Lodewijk (Vertaler)

Een jongen sluit een vriendschap met een kluizenaar en zijn hond. Na de dood van de kluizenaar vindt hij een cassettebandje met een ongelofelijke boodschap en ontdekt hij een poort naar een verborgen wereld.

Uitgever

Boekerij (© 2022)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Elizabeth Costello

J.M. Coetzee (Auteur)

Via leven en werk van een fictieve schrijfster worden allerlei filosofische en morele vraagstukken te berde gebracht.

Boek

De verliefden : roman

Javier Marías (Auteur), Aline Glastra Van Loon (Vertaler)

María Dolz is gefascineerd door het echtpaar dat ze elke ochtend tegenkomt in het café waar ze ontbijt. Miguel en Luisa hebben hartstochtelijke conversaties en stralen geluk uit. Maar dan komen ze van de ene op de andere dag niet meer in het café. Het blijkt dat Miguel is overleden nadat hij op straat is neergestoken. Als Luisa maanden later weer opduikt, raken de twee vrouwen bevriend. María leert Luisa's huisvriend Javier kennen, met wie ze een innige relatie opbouwt. Maar na verloop van tijd begint ze zich af te vragen of Javier wel te vertrouwen is. Haar hevige verliefdheid maakt plaats voor onberedeneerde angst. Een roman over de nasleep van onze daden, de onmogelijkheid om de waarheid te achterhalen en de keerzijde van verliefdheid.

Boek

De vlucht : roman

Jesús Carrasco (Auteur), Arie Van der Wal (Vertaler)

Een jongen vlucht voor het gezin waarin hij leeft en voor de autoriteiten. De enige mens die hij vertrouwt, is een geitenhoeder die hij onderweg ontmoet.

Genre
Uitgever

Meulenhoff (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De zonderlinge geschiedenis van Dr. Jekyll en Mr. Hyde

Robert Louis Stevenson (Auteur), Yge Foppema (Vertaler), Jakob Mordegaai (Vertaler)

Om zijn slechte kant te kunnen uiten, cree͏̈ert de Londense dokter Jekyll rond 1885 een alter ego, Mr Hyde, dat puur slecht is.

Boek

Het licht van de zee

M.L. Stedman (Auteur), Annemarie Lodewijk (Vertaler)

1926. Tom en Isabel Sherbourne bemannen een afgelegen vuurtoren voor de kust van Australië. Het is een stil en eenzaam leven voor het jonge, ongewenst kinderloze stel. Tot er na een storm in april een reddingsboot aanspoelt met een dode man en een kleine, springlevende baby. Tom begraaft de man en Isabel ontfermt zich over de baby, een meisje. Al snel krijgt Isabel een sterke band met het kind. Wanneer ze na twee jaar terugkeren naar het vasteland worden ze geconfronteerd met veel vragen van hun vrienden en familie, en met een wanhopige vrouw op zoek naar haar dochtertje.

Boek

XY

Sandro Veronesi (Auteur), Rob Gerritsen (Vertaler)

Op een wintermorgen worden drie inwoners van een afgelegen bergdorp in Noord-Italië geconfronteerd met elf zwaar verminkte lichamen, alle door verschillende oorzaken omgekomen, en alle op hetzelfde tijdstip. Niemand begrijpt wat er is gebeurd. De 42 inwoners van het dorp vallen ten prooi aan de toesnellende media. Van eenvoudige getuigen van een onbegrijpelijk kwaad worden zij de onvermoede hoofdfiguren van deze roman. En allen verliezen langzaam de greep op de werkelijkheid. Don Ermete kan zijn parochianen niet in de steek laten. Samen met een jonge psychiater die op de vlucht is voor een stukgelopen relatie, probeert hij deze verloren, weerbarstige mensen te redden. Don Ermete moet zich schrap zetten om toegang te krijgen tot de nederige woningen waar de waanzin ontkiemt.

Genre
Uitgever

Prometheus (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De zoon

Philipp Meyer (Auteur), Arjaan van Nimwegen (Vertaler), Thijs van Nimwegen (Vertaler)

Texas, negentiende eeuw. Nadat een groep Comanche-indianen zijn moeder en zus vermoord heeft, wordt Eli McCullough gevangengenomen. Hij weet zich aan te passen aan het bestaan van de Comanches. Kroniek van het leven van Eli, zijn zoon Peter en achterkleindochter Jeanne Anne.