Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

764 Resultaten

Sorteren op
Boek

Twilight : een levensgevaarlijke liefde

Stephenie Meyer (Auteur), Anneliet Bannier (Vertaler), Maria Postema (Vertaler)

Op haar nieuwe school leert de 17-jarige Bella, ik-figuur, een mysterieuze jongen kennen op wie ze ogenblikkelijk verliefd wordt. Hij blijkt een groot geheim te hebben. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Van Goor (2009)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Hof van mist en woede

Sarah J. Maas (Auteur), Valérie Janssen (Vertaler)

Feyre is teruggekeerd aan het hof van Tamlin als een High Fae. Haar nieuwe gedaante en haar rol als bevrijder van het volk vallen Feyre zwaar. Dan claimt Rhysand haar middels hun overeenkomst en krijgt haar leven opnieuw een onverwachte wending. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Van Goor (© 2016)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Vals

Mel Wallis de Vries (Auteur)

Vier vriendinnen uit de eindexamenklas zijn op kerstvakantie in de Ardennen en raken ingesneeuwd. Na een ruzie verdwijnt er een van hen.

Genre
Uitgever

De Fontein (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Haar naam was Sarah

Tatiana de Rosnay (Auteur), Monique Eggermont (Vertaler), Kitty Pouwels (Vertaler)

Als een Amerikaanse journaliste onderzoek doet naar de jodenvervolging in Frankrijk stuit ze op een geheim van haar schoonfamilie.

Boek

De renner

Tim Krabbé (Auteur)

Autobiografisch verslag van een 137 kilometer lange bergwielerwedstrijd in Zuid-Frankrijk.

Uitgever

Prometheus (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De ijzeren engel

Cassandra Clare (Auteur), Lia Belt (Vertaler)

De 16-jarige Tessa Gray komt in de wereld van de Schaduwjagers terecht, die de demonen die de straten van Londen in de tijd van Koningin Victoria onveilig maken, bestrijden. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Moon (2015)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek
Boek

Artemis Fowl

Eoin Colfer (Auteur), Mireille Vroege (Vertaler)

Als een 12-jarige whizzkid in een oude tekst leest dat elfen veel goud hebben, besluit hij er een te kidnappen en goud als losgeld te vragen. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Van Halewyck (2001)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bonita Avenue : roman

Peter Buwalda (Auteur)

Enschede, 2000. Joni Sigerius is de dochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit. Ze drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze liever verborgen houdt voor haar vader. Tijdens het jaar van de vuurwerkramp explodeert ook in het gezin de boel. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, ook komt de zoon van Sigerius vrij uit de gevangenis van Scheveningen. Acht jaar later, wanneer Joni miljoenen verdient in Los Angeles, verneemt Aaron wat er zich werkelijk heeft afgespeeld.

Uitgever

De Bezige Bij (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mannen die vrouwen haten

Stieg Larsson (Auteur), Tineke Jorissen-Wedzinga (Vertaler)

Een journalist doet onderzoek naar de verdwijning van een nicht van een grootindustrieel maar heeft geen vermoeden van de duistere geheimen waarmee hij in aanraking komt.

Boek

Hof van doorns en rozen

Sarah J. Maas (Auteur), Gerdien Beelen (Vertaler)

Feyre (19) wordt gevangengenomen door een vijandig magisch ras. Ze probeert te ontsnappen, maar raakt steeds meer verstrikt in het leven bij de vijand. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Van Goor (2016)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De aanslag : roman

Harry Mulisch (Auteur)

Tijdens de hongerwinter wordt het Haarlemse gezin Steenwijk, bestaande uit vader, moeder en twee zoons, 's avonds opgeschrikt door schoten: een collaborerende politiechef is door het verzet gedood. Vader, moeder en broer Peter worden - bij wijze van represaille - met andere buurtbewoners vermoord. Anton blijft alleen achter. Op cruciale momenten in de wereldgeschiedenis ontmoet de lezer Anton weer, die naarmate de tijd vordert steeds meer naar die ene, alles bepalende gebeurtenis in zijn leven "terug groeit".

Boek

De zwarte met het witte hart : roman

Arthur Japin (Auteur)

In 1837 werden twee Afrikaanse prinsjes door de Nederlandse regering als onderpand in een illegale handelstransactie naar Nederland gevoerd en hier opgevoed. De ene prins past zich aan, wordt als een Nederlander, de ander probeert zijn Afrikaanse identiteit te behouden. De ontworteling en de cultuurschok hun uiteindelijk allebei noodlottig. Historische roman, gereconstrueerd uit officiële en privédocumenten.

Boek

Koning van Katoren

Jan Terlouw (Auteur)

De koning van Katoren is overleden en er is geen troonopvolger. Zes ministers hebben de macht gegrepen en regeren al zeventien jaar het land. Tot Stach vraagt hoe je koning kunt worden. De ministers geven hem een serie onmogelijke opdrachten.

Uitgever

Lemniscaat (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Verdacht

Carry Slee (Auteur)

Tess en Victor komen uit heel verschillende milieus maar hebben dik verkering. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht clubje in de tweede klas. Dat verandert als de vader van Tess wordt verdacht van een overval en Tess van diefstal wordt beschuldigd. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Carry Slee (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Griekse mythen

Imme Dros (Auteur), Harrie Geelen (Illustrator)

Hervertellingen van de Griekse mythen. Over de Argonauten en hun zoektocht naar het Gulden Vlies, de twaalf taken van Herakles, de minotaurus in het labyrinth etc. Met beknopte biografie van Imme Dros, literatuurtips, een verklarende namenlijst, register en landkaartjes.

Boek

De hobbit, of Daarheen en weer terug

J.R.R. Tolkien (Auteur), Max Schuchart (Vertaler), Renée Vink (Vertaler)

Een dwerg wordt door een tovenaar uitgezonden om een groep dwergen te leiden bij hun speurtocht naar de draak die de schatten van het dwergenvolk heeft geroofd.

Uitgever

Boekerij (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Stormgevaar

Elizabeth George (Auteur), Hugo Kuipers (Vertaler)

Becca (14) kan flarden van gedachten horen. Vanwege deze gave belandt ze alleen en met een andere identiteit op een afgelegen eiland waar ze niemand kent. Daar raakt ze betrokken bij een ongeval waarbij een jongen in coma raakt. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Bruna (2012)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Als ik blijf

Gayle Forman (Auteur), Willeke Lempens (Vertaler)

Na een ernstig auto-ongeluk ligt Mia (17, ik-figuur) in coma. Ze beseft dat ze de keus heeft om te blijven leven of te sterven. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Moon (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Oorlogswinter

Jan Terlouw (Auteur)

Plotseling is de 16-jarige Michiel betrokken bij het verzet en ervaart hij hoeveel angst, onzekerheid en moeilijkheden dit met zich meebrengt. Maakt hij nu fouten, of is er toch verraad in het spel? Maar van wie?

Boek

Op zoek naar Violet Park

Jenny Valentine (Auteur)

Een 16-jarige jongen gaat op zoek naar de geschiedenis van een overleden vrouw en ontdekt gaandeweg zijn eigen identiteit.

Uitgever

Moon (2008)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar