Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

66 Resultaten

Sorteren op
Boek

Kolja : roman

Arthur Japin (Auteur)

Kolja, doofstomme jongen, wordt door de componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en zijn broer Modest meegenomen op hun reizen door Europa. Als Pjotr onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja aan de officiële doodsoorzaak.

Boek

Een schitterend gebrek : roman

Arthur Japin (Auteur)

In 1742 verblijft de flamboyante 17-jarige Giacomo Casanova op Pasiano. Hij wordt er verliefd op de 14-jarige Lucia. Wanneer hij zoals beloofd, zes maanden later terugkeert om zijn liefde met een echte verloving te bezegelen, is Lucia verdwenen. Jaren later ontmoet Casanova haar opnieuw in een bordeel in Amsterdam. Ze is "niet alleen ronduit lelijk geworden, maar weerzinwekkend". Deze mislukte liefdesgeschiedenis, die te lezen valt in Casanova's beruchte memoires, vormt het uitgangspunt van Arthur Japins nieuwe semi-historische roman. Lucia vertelt het verhaal verder waar Casanova's woorden zwijgen en ontsluiert al terugblikkend de achterliggende motieven en de desastreuze gevolgen van haar vlucht.

Boek

De zwarte met het witte hart : roman

Arthur Japin (Auteur)

In 1837 werden twee Afrikaanse prinsjes door de Nederlandse regering als onderpand in een illegale handelstransactie naar Nederland gevoerd en hier opgevoed. De ene prins past zich aan, wordt als een Nederlander, de ander probeert zijn Afrikaanse identiteit te behouden. De ontworteling en de cultuurschok worden hun uiteindelijk allebei noodlottig. Historische roman, gereconstrueerd uit officiële en privédocumenten.

Boek

Mrs. Degas : roman

Arthur Japin (Auteur)

Fragmenten uit het leven van de impressionistische schilder Edgar Degas.

Boek

De overgave : roman

Arthur Japin (Auteur)

Een oude Amerikaanse pioniersvrouw kijkt terug op haar leven, dat boven alles bepaald is door de dag waarop haar familie tijdens een overval van indianen uiteen werd gereten: de mannen werden vermoord en een aantal van haar (klein)kinderen als buit ontvoerd. Zijzelf overleeft de aanval meer dood dan levend, maar houdt zich strijdbaar op de been door de vurige hoop haar lievelingskleindochter ooit terug te vinden.

Boek

Vaslav : roman

Arthur Japin (Auteur)

Op het hoogtepunt van zijn roem staakt de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski zijn optreden, richt zich tot zijn publiek en zegt: `Nu is het kleine paardje moe'. De rest van zijn leven brengt hij door zonder te dansen en zonder te spreken. Hoe komt iemand tot zo'n beslissing en wat betekent dit voor de mensen om hem heen, zijn voormalige geliefde, zijn vrouw en dochtertje, en hun bedienden?

Boek

Maar buiten is het feest : een roman

Arthur Japin (Auteur)

Wanneer een succesvolle en geliefde zangeres een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden, dreigen aangrijpende gebeurtenissen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Met de confrontatie in de rechtszaal zet zij zowel haar privacy en carrière als haar liefde op het spel. Onder druk van de dreigende publiciteit komen herinneringen boven uit haar jeugd, waarin zij niet alleen zelf misbruikt werd maar ook onophoudelijk bekeken en begluurd. In plaats van zich voor alle blikken te verbergen, kiest zij voor zichzelf en besluit het tegenovergestelde te doen: om zichzelf en haar zusjes te redden, gaat zij de strijd aan met haar tirannieke stiefvader en treedt juist voor iedereen goed zichtbaar naar buiten.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De man van je leven : roman

Arthur Japin (Auteur)

Een terminaal zieke vrouw zoekt een opvolgster om haar plaats naast haar man in te nemen en stuit op een vrouw die de ex-minnares van haar man blijkt te zijn.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De gevleugelde : roman

Arthur Japin (Auteur)

Het levensverhaal van de Braziliaanse luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont (1873-1932).

Boek

Wat stilte wil : roman

Arthur Japin (Auteur)

Een ambitieuze en getalenteerde jonge vrouw uit Amsterdam probeert eind 19e eeuw carrière te maken als zangeres, maar rekent daarbij buiten de invloed van haar familie.

Boek

De jongen, de mol, de vos en het paard

Charlie Mackesy (Auteur), Arthur Japin (Vertaler)

Een jongen reist door de wildernis en sluit vriendschap met een mol, een vos en een paard. Ze voeren mooie gesprekken over van alles. Ook over taartjes eten. Ze ontdekken dat iedereen soms pijn heeft, bang is of verdrietig, maar dat het helpt als je dat samen bent. Poëtisch beeldverhaal met deels gekleurde aquareltekeningen en handgeschreven tekst. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Het raadsel van het denkende konijn en andere verhalen

Clarice Lispector (Auteur), Gerda Dendooven (Illustrator), Arthur Japin (Vertaler), Benjamin Moser (Vertaler)

Vier verhalen over bijzondere dieren, zoals een konijn dat steeds uit zijn hok ontsnapt en de knappe kip Laura.Met kunstzinnige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De grote wereld : roman

Arthur Japin (Auteur)

Wanneer de lilliputterstad waarmee zij als bezienswaardigheden rondtrekken aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog door de nazi's wordt gesloten, zien twee kleine mensen zich gedwongen hun verhouding tot elkaar en de wereld opnieuw te bepalen.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Luisterboek

Arthur Japin leest Een schitterend gebrek

Arthur Japin (Auteur)

Relaas van de eerste grote liefde van Giacomo Casanova (1725-1798) als 17-jarige voor een meisje van 14

Luisterboek

Arthur Japin leest De zwarte met het witte hart

Arthur Japin (Auteur)

Op historische gegevens gebaseerd relaas van de levens van twee Afrikaanse prinsen die in 1837 naar Nederland werden ontvoerd.

Boek

Honden voor het leven

Arthur Japin (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator)

Schrijver Arthur Japin vertelt over de hond die hem heeft opgevoed en twee puppy’s die zijn kijk op het leven bepalen. Ook hoe hij als (enig) kind vaak gepest werd en troost vond bij de drie honden komen aan bod. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 14 t/m 18 jaar.

Boek

De klank van sneeuw : twee novellen

Arthur Japin (Auteur)

Twee verhalen over twee vrouwen in de theaterwereld op zoek naar erkenning.

Genre
Uitgever

De Arbeiderspers (© 2006)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Goed volk : reisverhalen

Arthur Japin (Auteur)

Reisverhalen en aantekeningen van ontmoetingen in het buitenland met buitenstaanders en mensen in nood, naast reportages en jeugdherinneringen.

Uitgever

Magonia (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De gulle boom

Shel Silverstein (Auteur), Arthur Japin (Vertaler)

Een jongen en een boom zijn dikke vrienden, maar als hij ouder wordt en steeds meer van de boom nodig heeft, gaat dat ten koste van de boom. Prentenboek met eenvoudige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Mozaïek (2006)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar