Verhalen over Vos en Haas worden afgewisseld met recepten om zelf o.a. koekjes te maken. Onder begeleiding vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Basiskookboek voor alle menugangen, van aperitief tot dessert. Sterren geven de moeilijkheidsgraad aan. Van tomatensoep met balletjes en appelmoes met worst tot Indische aardappeltorentjes en ananassoep. Met veiligheidsregels, tips, een lijst van kookgerei en keukenlatijn.
Het ruikt lekker in de Granaatappelstraat nr. 10, waar elke bewoner een heerlijk gerecht maakt. Meneer Singh maakt dahl met kokosmelk, en Matilda maakt een heerlijk aardbeicrumble, enz. Multicultureel prentenboek met kleurrijke illustraties en beschrijving van 12 recepten. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelf koken vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Dit kinderkookboek bevat gerechten in 7 verschillende categorieën (meeneemlunches, snacks, snelle maaltijden, hoofdgerechten, nagerechten, lekkers bij de thee en traktaties) en 3 moeilijkheidsgraden. Telkens wordt, geïllustreerd met foto’s, stap voor stap uitgelegd hoe het gerecht klaargemaakt moet worden.
Volgens tv-kok Jeroen Meus kan iedereen - van beginneling tot amateurkok - elke dag een smakelijk gerecht op tafel zetten, met respect voor de seizoenen en zonder zotte kosten te maken. Van een snelle pastaschotel, over een culinaire verrassing, tot een Vlaamse klassieker of een snack.
Eten hoeft volgens Naessens geen strijd te zijn tegen de calorieën. Het geheim zit hem in de pure keuken. De basis zijn goede voedselcombinaties en goede vetten eten. Het is geen dieet maar een manier van eten die je gezondheid ten goede komt. Tientallen herfst- en wintergerechten.
Veertig recepten voor allerlei gerechten; bij sommige recepten worden ook tips gegeven voor leuke knutsels. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.