06-03-2023

GoPress Kiosk wordt Belgapress Kiosk

De digitale kranten- en tijdschriftendatabank die ARhus aanbiedt, wordt vervangen door Belgapress Kiosk. Lees meer

Onderzoeksprojecten

TETRA-projecten

TETRA

ARhus behoort tot het onderzoeksconsortium van twee TETRA-projecten. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen van de Vlaamse overheid biedt hiermee financiële steun aan praktijkgericht onderzoek uitgevoerd aan hogescholen en universiteiten.

siVAR (Sector Innovating Virtual & Augmented Reality)

Dit project van Howest (Digital Arts and Entertainment) wil de mogelijkheden van Virtual en Augmented Reality in diverse sectoren in kaart brengen. Tot nog toe werkt vooral de entertainmentsector met deze technologieën, maar er zijn veel meer toepassingen mogelijk in het ruimere maatschappelijke veld, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. Samen met leiders op vlak van machinebouw en mechatronica zoals Picanol en Vyncke maakt ARhus deel uit van de gebruikersgroep van dit project. Wij vervullen de rol van waarnemer en disseminator. Door ons netwerk hebben we ook enkele inhoudelijke partners kunnen aanbrengen, waaronder AZ Delta en Roularta. Voor meer informatie is er de website www.sivar.be.

ProMoW

In januari 2017 is ProMoW (een samenwerking tussen UGent Campus Kortrijk, Howest, Imec en Flanders Make) van start gegaan. Het project wil de ontwikkeling van innovatieve zorgtoepassingen (“smart products for mobile wellbeing”) stimuleren en ondersteunen door middel van technologische vernieuwingen die vooral binnen Internet of Things worden gebruikt. Studenten onderzoeken concrete vragen van bedrijven in zogenaamde ‘concept demonstrators’ en enkele voorstellen worden vervolgens ook uitgewerkt tot echte ‘industry cases’. Voor ARhus is deelname aan het consortium een unieke kans om nieuwe technologieën in de zorgsector te spotten en contact te leggen met veelbelovende bedrijven. Meer info is hier te vinden: https://sites.google.com/site/promowproject.